Róże u Doroty

Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Róże u Doroty

Post »

Teraz z tęsknotą patrzy się na letnie fotki .Dorotko różanka cudnie wygląda ;:167 .Czyżby wszystkich forumowy leń ogarnął ja to sie w nitkach zaplątałam, bo ogródek sobie powoli zasypia
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dorotko - pytanko Rhapsody in blue trwałe ma kwiatki ?Kolor mnie zachwycił i letnie wspomnienia .......och . U mnie słonko właśnie wyłazi zza chmurki , zza chmurki z której nie spadła ani jedna kropla deszczu ;:223 . Latam i podlewam i już mi ręce opadają tak sucho ;:145
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Dorotko, Ballerina jest cudowna ;:108 Już się czuję zakochana. Uwielbiam takie drobne kwiatki, nie mam żadnej takiej zwiewnej róży. A mój Rapshody mnie nie urzekł :( , może to wina upalnego lata, może też fakt, że to jego pierwszy rok, ale ....zdecydowanie stawiam już na inny rodzaj kwiatka.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Letnie zdjęcia w sam raz jako lekarstwo,na ten mokry ,ciemny dzień
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Dorotko Rapsody urocza, lubię ten kolor u mnie w tym roku z konieczności przeniesiona w inne miejsce i kwitnienie mniejsze.

John Davis ma ok.1,50 m
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Oj, z tym słonkiem wyłażącym zza chmurki... jakoś ciężko jest. :( Ja jestem mocno słonkolubna, o czym zresztą świadczy mój nick. Dobrze Dorotko, że z takim zaangażowaniem prowadzisz swój wątek. Dzięki, bo to i przyjemność z oglądania i wiedza pożyteczna. :lol:
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Cudne te różane ogólne fotki. Ja tak jak Helenka lubię słoneczko, dlatego z przyjemnością oglądam Dorotko obrazy letnich dzionków :D
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Witajcie moi drodzy :wit

Aniu byłam u Ciebie i widziałam Twojego Johna Davisa, jest imponujący ;:108 . Mam nadzieję, że mój też urośnie dosyć wysoko, bo posadziłam go przy pergoli.
Swoją Rhapsody też wiosną przesadzałam, ale to jej tylko pomogło....miejsce ma lepsze, bo na poprzednim cały dzień była na patelni.
Dla Ciebie Haendel

Obrazek

Mati ;:196
Dla Ciebie Gloria Dei

Obrazek

Jolu cieszę się, że przemogłaś " lenia " i zajrzałaś do mnie ;:196 .
Te różyczki, które są już jakiś czas u mnie obserwowałam codziennie i wiem, gdzie która rośnie :wink: i pamiętam jak kwitły. Na szczęście są jeszcze zdjęcia,a gdybym nagle zapadła na pamięci to mają etykiety. Gorzej z tymi maluchami posadzonymi jesienią. Tutaj orientuję się tak mniej więcej. Dopiero wiosną zapamiętam ich miejsca, bo na razie trochę mi się mylą ;:131
Novalisa podkopał mi ostatnio kret :evil:
Artemis zachwycał swoimi kwiatami i śmiało może konkurować z Abrahamkiem...chociaż wiesz, że A D to moja ;:167
Muszę poszukać innego miejsca dla Pirouette, bo szkoda mi jej. Widzę, że męczy się przy tych ogromnych drzewach sąsiada. I chyba dlatego słabo rośnie i słabo kwitnie. Jest zdrowa, więc nie chcę się jej pozbywać.
Też jestem ciekawa jak wyglądają kwiaty Schloss Eutin ' na żywo '.
Widziałam Twojego Sir Johna Betjeman...powiem tylko jedno - kwiat ma śliczny.
Dla Ciebie Joluś Novalis

Obrazek

Dorotko DTj_1 ...ech tęskni mi się za takimi letnimi widoczkami.
Dla Ciebie taka kolorowa, letnia rabata

Obrazek

Alu ;:196 .
U mnie to może nie do końca leń, ale ostatnio mam dużo pracy i po prostu nie starcza mi na nic czasu...chociaż trochę i leń ogarnia jak za oknem szaro, buro i ponuro.
Z Reine to właśnie jakaś dziwna sprawa, być może jakiś grzyb się przyplątał, bo po opryskach na grzyby wszystko wróciło do normy. Z drugiej strony to może za mało jedzonka dostała i nie była w stanie rozwinąć takiej ilości pąków...a było ich całe mnóstwo i stąd to zrzucanie? Sama nie wiem co o tym sądzić. Zobaczę jak będzie w przyszłym roku ;:131 . Na pewno dostanie więcej papu.
Ballerina to taka wdzięczna, bezproblemowa róża. Kwitnie prawie bez przerwy, nawet teraz ma jeszcze pojedyncze kwiatki. Ja mam trzy krzaczki i dwa rosną obok siebie, a jeden w lekkim oddaleniu. Jesienią nie usuwałam przekwitniętych kwiatów i mają mnóstwo ślicznych owoców :)
W sobotę skończyłam kopcowanie i chyba dobrze zrobiłam, bo zapowiadają mrozy...żeby jeszcze spadło trochę śniegu to byłaby kołderka dla naszych dziewczynek. Mam nadzieję, że krety nie zdążą mi zniszczyć kopców, bo niestety ryją pod niektórymi różami :(
Aluś dla Ciebie Cardinal Hume

Obrazek

Ewo Gartentraume trzyma kwiaty trzy, cztery dni, w zależności od pogody. Moja kwitła w te największe upały i kwiaty nie utrzymywały się długo.
Czekam na Twój wątek z niecierpliwością ;:65
Dzisiaj dla Ciebie Leonardo da Vinci

Obrazek

Jadziu ostatnio jestem zapracowana i dlatego rzadziej piszę, ale oby do wiosny :)
Widziałam i podziwiam Twoje robótki...same śliczności wychodzą spod Twoich zdolnych rączek.
Dla Ciebie bukiet Artemis

Obrazek

Moni Rhapsody ma średnio trwałe kwiaty...trzy, cztery dni i to na stanowisku gdzie nie ma mocnego słońca przez cały dzień. Najlepiej jakby miała max do godz. 13, a resztę dnia w cieniu. Moja tak ma i widzę, że jej to pasuje.
Czytałam, że u Ciebie troszkę popadało...u mnie też, ale to wszystko mało. Teraz czekam na śnieg, który otuli nasze róże :roll:
Dla Ciebie Gruss an Aachen

Obrazek

Małgosiu Ballerina jest rzeczywiście taka lekka i zwiewna jak to określiłaś. Na dodatek kwitnie bez marudzenia cały sezon obficie i kwiaty ma bardzo trwałe, trzymają się na krzaczku całymi tygodniami ;:224
Twoja Rhapsody jak piszesz jest bardzo młoda i pewnie dlatego nie Cię zachwyciła. Z moją było podobnie. Dopiero zmiana stanowiska jej pomogła i kwitnienie było ładne.
To jeszcze dla Ciebie Ballerina

Obrazek

Dorotko dorcia7 nie ma to jak letnie, kolorowe zdjęcia z naszych ogrodów. Od razu świat wydaje się weselszy.
Dla Ciebie wdzięczne ostróżki.

Obrazek

Helenko też kocham ;:3 i uwielbiam lato, ale rok składa się nie tylko z wiosny i lata, ale niesie też mniej przyjemne pory roku. Na szczęście mamy forum i nasze zdjęcia.Łatwiej jest przetrwać te ciemne, krótkie, listopadowe dni.
Dziękuje za ciepłe słowa ;:196 , zawsze to przyjemnie jak komuś mogą się przydać jakieś informacje na temat naszych królowych.
Wiem, że lubisz żółte róże....dla Ciebie Helenko Bernstein Rose

Obrazek

Wandziu ;:196 . Od czasu do czasu wrzucę jakieś ogólne widoczki, chociaż jakoś zaniedbałam w tym roku szerszą perspektywę skupiając się głównie na poszczególnych różach. W przyszłym sezonie się poprawię :wink:
Dla Ciebie Wandziu Guernsey

Obrazek

Miałam dzisiaj opisać różę Robin Hood, ale ponieważ już bardzo późno, to postaram się jutro coś napisać.
Dla Wszystkich miłych gości na dobranoc takie tam letnie fotki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witaj, Dorotko!
Muszę bez bicia przyznać, że Twoje różane rabaty wyglądają imponująco ;:oj.
Oddałaś różom prymat i to widać. Ja mam trochę wyrzutów sumienia, że dla róż zaniedbałam byliny...
Przez Twoje zdjęcia Novalisa nie wywalę swojego, może doczekam takiego efektu, jak ten u Ciebie. No i coraz bardziej podoba mi się Cardinal Hume ;:209.
Jednak długość pozostawania kwiatów na krzaku to jest sprawa kluczowa. Zbyt często ulegamy urodzie kwiatów, nie biorąc pod uwagę ich trwałości, nie uważasz?

;:196 - Jagi
Awatar użytkownika
Ewa7
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 09:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Cudne różyczki , powiedz jak duzą masz Balerinę ? Planuję posadzić ja niedaleko Vanilki i ile miejsca dla niej zostawić ? 1,5 m szerokości wystarczy ?
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Podarowany mi wyżej przez Ciebie Guernsey bardzo mi się spodobał, tym bardziej że mam biały powojnik o tej samej nazwie, a więc posadzę je sobie razem ;:196
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Dorotko ;:7 , Nie ma jak to takie tam widoki ogólne. ;:138 ;:138 ;:138
To dla takiego efektu sadzimy rośliny w ogrodzie, chociaż cieszy każdy kwiatek z osobna również.
U mnie wciąż Leonardo utrzymuje swoje kwitnące , te same przez cały już prawie miesiąc, kwiaty.
Ale kopczyk też już ma. Zresztą , podobnie jak i Ty, też mam kopczyki przy różach usypane.
Jeszcze tylko nakryję pędy położonych róż pnących gałązkami z iglaków i poczekam na następny sezon. ;:65
Moja aktywność też ostatnio osłabła, jakoś mi czasu bardziej brakuje, a kiedy już go znajdę, to brak mi weny
do pisania. :roll:
Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Dorotko ;:196 ;:196 ;:196 za różyczki :!: oniesmielasz mnie :oops: ja tez chce guersney bo prześliczna jest ;:196
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

Bardzo ładna Ballerina. Myślisz, że poradzi sobie od wschodniej strony domu-taki półcień? Skusiłam się i mam nadzieję, że mnie polubi ...
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Dorotko, dzięki za fotkę, piękny duet. ;:168
A masz może zdjęcia owoców Balleriny? Jeśli tak, to ładnie proszę o ich ukazanie :wink:
U mnie od wczoraj jest mróz, róże też wszystkie pod kopcami pochowane, a dzisiaj udało mi się dotrzeć na działkę i kilka roślinek okryć włókniną, bo właśnie śniegu brak i mróz z wiatrem wysusza i wychłodzą bardziej. Przydałby się teraz śnieg i to baaardzo.
U mnie kreta od kilku sezonów nie ma, po sąsiedzku owszem ryje kopce, ale nasza sunia bunuje jak zwariowana po działce, gubi dużo sierści to i kret chyba boi się jej ;:138 (odpukać...)
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”