-- 27 sie 2014, o 22:07 --
Wszystkie dostawy do Ani jadą, dlatego w innych nie ma

, tyle cebul.
 , tyle cebul. 

Jestem pewna że kolorami powalisz nas na kolana
 Jestem pewna że kolorami powalisz nas na kolana   Jestem ciekawa czy te kupione wiosną hiacynty zakwitną. Sama chwytałam wszelkiego rodzaju okazje i kupowałam sporo już kwitnących, czy przekwitających okazów za śmieszne pieniądze..Niektóre miały strasznie przesuszone cebule
   Jestem ciekawa czy te kupione wiosną hiacynty zakwitną. Sama chwytałam wszelkiego rodzaju okazje i kupowałam sporo już kwitnących, czy przekwitających okazów za śmieszne pieniądze..Niektóre miały strasznie przesuszone cebule   
   Z zaciśniętymi zębami minęłam tulipany (och, jakie były cudne!) i poszłam wprost do wystawki z narcyzami i krokusami. Tak więc dokupiłam 30 krokusików i 10 narcyzów i niechcący zadomowiły się w moim koszyku dwie lilie azjatki
  Z zaciśniętymi zębami minęłam tulipany (och, jakie były cudne!) i poszłam wprost do wystawki z narcyzami i krokusami. Tak więc dokupiłam 30 krokusików i 10 narcyzów i niechcący zadomowiły się w moim koszyku dwie lilie azjatki  , niestety ogrodniczym daleko do biedry i ceny też wysublimowane. Zdzierstwo totalne..tak więc przykładowo za 12 biedronowych narcyzów zapłaciłam 8zł a za 10 "ogrodniczych" 15 zł...różnica masakryczna
 , niestety ogrodniczym daleko do biedry i ceny też wysublimowane. Zdzierstwo totalne..tak więc przykładowo za 12 biedronowych narcyzów zapłaciłam 8zł a za 10 "ogrodniczych" 15 zł...różnica masakryczna  

Aniu - kusicielkoaneczka1979 pisze:Ruda lepiej coś kup w takim razie. Tym bardziej, że serio całkiem się opłaca -wychodzi 50 groszy za cebulę a odmiany całkiem fajne.

- sie zapomniało, gdzie się utykało
 - sie zapomniało, gdzie się utykało  
 Wzialem tylko krokusy i irysy.I jeszcze tylko czosnek był i te same krokusy.I jak na złość plakietka z koroną
 Wzialem tylko krokusy i irysy.I jeszcze tylko czosnek był i te same krokusy.I jak na złość plakietka z koroną  

Upolowałabym jakąś...
 Upolowałabym jakąś...   
  Najwyżej będą mieszane kompozycje wiosenne jak w hiacynty poupychasz.
  Najwyżej będą mieszane kompozycje wiosenne jak w hiacynty poupychasz.   Będzie się działo!
  Będzie się działo!   
  I obejrzę ich kolorystykę.
 I obejrzę ich kolorystykę.   Masz rację w ogrodniczych zdzierstwo totalne. Nawet w Casto np. cebula po zetce a w B po 50 groszy.
 Masz rację w ogrodniczych zdzierstwo totalne. Nawet w Casto np. cebula po zetce a w B po 50 groszy.   No i jak ich nie kupować, tym bardziej, że dla mnie nowicjusza wszystkie one takie śliczne...
 No i jak ich nie kupować, tym bardziej, że dla mnie nowicjusza wszystkie one takie śliczne... ) i by tulipankom nie nudziło się w drodze do mojego domu to wzięłam im do towarzystwa dwie paczuszki irysów Katharine Hodgkin ale to już totalnie wina naszej Dorci. Ona mnie do tego namówiła.
  ) i by tulipankom nie nudziło się w drodze do mojego domu to wzięłam im do towarzystwa dwie paczuszki irysów Katharine Hodgkin ale to już totalnie wina naszej Dorci. Ona mnie do tego namówiła.   

Ładnie namnożyłaś cebule
 Ładnie namnożyłaś cebule  Ja dziś dorwałam 8 opakowań w B
 Ja dziś dorwałam 8 opakowań w B 

Zrobię fotkę moim cebulinkom
 Zrobię fotkę moim cebulinkom  

Czekam jutro na zdjęcie.
 Czekam jutro na zdjęcie.   

Wiosną zobaczysz co się będzie działo
 Wiosną zobaczysz co się będzie działo  Radość przeogromna:)
 Radość przeogromna:)

Nigdy nie sadziłam bez moczenia,więc nie mam porównania.
 Nigdy nie sadziłam bez moczenia,więc nie mam porównania.
 Jak mają być, to będą
  Jak mają być, to będą 

, ja też nigdy nie moczyłam w niczym cebul , raz nawet kupiłam jakiś preparat do tego , ale jak przyszło co do czego to o preparacie przypomniałam sobie dopiero po sadzeniu
 , ja też nigdy nie moczyłam w niczym cebul , raz nawet kupiłam jakiś preparat do tego , ale jak przyszło co do czego to o preparacie przypomniałam sobie dopiero po sadzeniu