Witam
Z jednej strony tak bardzo już chciałoby się widzieć ogród w wielkim rozkwicie a z drugiej żal widoków pięknie kwitnących
wczesnowiosennych roślin. Magnolia już traci swą niewinność i gubi białe kwiaty.
Teraz zaczynają bardzo powoli pękać pąki magnolii Susan. Pokazują się już pierwsze różowe kwiatki na wiśni japońskiej.
Jeszcze cieszy kolor żółty długo wyczekiwanych kwiatów forsycji, narcyzów, tulipanów i innych roślin.
Wrzośce pokazują swoje kolory między jałowcami
Od frontu domu w wielkim rozkwicie są dwie śliwy wiśniowe.
Obiecująco prezentuje się piwonia drzewiasta. Widać już kolorowe przyrosty na świerku Acrocona.
Żaby już na dobre zaakceptowały odnowione oczko i zaczęły gody.
I już są efekty tych zalotów.
A na wszystko wokół baczenie ma Misia, która znalazła sobie nowe miejsce do obserwacji.
Asiu 
nawet nie wiedziałam, że są białe migdałki. Może jednak oprócz listków pojawi się jakiś kwiatek.
U mnie migdałki z trudem się przyjmowały a właściwie całkiem się nie przyjmowały. Utrzymał się jedynie taki ,
który był zaszczepiony na poziomie gruntu. Ale i on rośnie jakiś taki pokręcony.
Karolinko 
pożyjemy, zobaczymy jak to z dziećmi i truskawkami wyjdzie.
Lisico 
a mnie widok tej magnolii kojarzył się z panną młodą , całą w niewinnej bieli.
Teraz mi jest trochę żal
niewinności panny młodej ale śniegu już nie bardzo.
Mój ogród też, mam wrażenie, jest bardziej na Kaszubach niż tuż za Gdańskiem i wystawia moją
cierpliwość na wielką próbę. Jednak wyjątkowo w tym sezonie wygląda to całkiem dobrze.
Już pokazują się liście na drzewach a to dopiero koniec kwietnia. Pamiętam jak czasami
pierwsze zielone
pojawiało się w okolicach 10-ego maja.
Przesyłam wiosenne buziaczki
Grażko 
Nie bardzo wiem, jak zabrać się za takie sklejanie. Trochę obawiam się o stan żelazka po takiej operacji.
I tak wiem, że do lata ze wszystkim nie zdążę i znowu coś zostanie do zrobienia na jakieś nieokreślone jutro.
Ale co byśmy robiły, gdyby już wszystko zostało zrobione ?
Kasiu 
Jeszcze trochę, to nie nadążymy pokazywać, co nam rozkwita.
Aniu 
a gdzież bym śmiała kusić. Tylko pokazuję zdjęcia.
Dorotko 
magnolia jest z tych , co to muszą się najpierw pokazać.
Szkoda, że później szybko inne kwiaty zacierają jej wspomnienie. Aż do następnego sezonu.
Szachownica asyryjska
Miłego dnia
, ogród już na mnie czeka