Dzięki za tę opinię.
Cały problem w tym, że mam kosę i nie daję rady skosić działki, bo po godzinie koszenia ręce bolą od drgań - no i trochę czasu zajmuje skoszenie całości. Stąd pomysł na kosiarkę o szerokości 51cm - na pewno będzie szybciej i wygodniej. Tylko mam obawy czy przetrwa te nierówności - u mnie każdy zakup musi być rozsądny, taka przypadłość ;)
Z drugiej strony około 900m2 jest w miarę równa, wolna od kamyczków, więc zawsze jest opcja ostrożnego koszenia tego terenu, a resztę przy pomocy kosy (jak ja jej nie lubię

, choć przyznaję, że zdrewniałe badyle doskonale kosi). Właśnie ku tej opcji się skłaniam powoli - brzmi rozsądnie? Jeśli tak to jaka kosiarka AL-KO Highline o szerokości 51cm, w porównywalnej cenie, będzie lepsza niż mój typ Classic 5.16 VS-B PLUS. Nie jest dla mnie zrozumiałe to pozycjonowanie w AL-KO, czy wszystkie Highline będą lepsze od Classic?
Jako alternatywa, może macie propozycje "pancernej" kosiarki, która będzie tańsza niż ten AL-KO, a lepiej przetrzyma trudy niewyrównanej działki.