Moje zielone zakręcenie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje zielone zakręcenie

Post »

Dorotko mam pierwsze plany na jedną rabatkę.
Obrazek
Połączę obie rabatki w jedną, jeszcze kusi by wyciąć gruszę bo właściwie głównie śmieci, tylko cienia szkoda.A takiego tak szybko mieć nie będę.
Obrazek
Cyba zacznę już teraz mimo upału, może bez sadzenia roślinek ale trawę mogę. :lol:
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Julciu widzę że Cię nosi :;230 Mnie też ale co zrobię choćby niewielkiego i wraca zlana potem to rezygnuję. Muszę wygospodarować nową rabatę na liliowce od Marysi i niedługo Iwonka zjedzie z doniczkami. Nie będę za dużo wykopywać bo mam sporo roślin zadoniczkowanych więc tego muszę się pozbyć. I jaki wyrok na gruszę? szkoda że nie daje owoców, a może to się zmienić ;:168
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Julciu, widzę, że nie tylko ja planuję zmiany :) Ale niestety przy takiej pogodzie ja nie jestem w stanie nic zrobić, mimo szczerych chęci. Większe rabatki dają większe pole manewru, dlatego też jestem za łączeniem małych, a nie dokładaniem kolejnych "wysepek". cokolwiek zrobisz, będzie pięknie, bo to przecież Twój ogród :) Ta pełna lilia to mi się będzie śnić po nocach ;:224
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Rob,rób, w cieniu można popracować,a nic tak nie dodaje energii jak mała ogrodowa metamorfoza ;:333

Drzewa bym nie wycinała,tyle liści pozbierasz,a te ostatnie będą kołderką dla rabaty,będzie miejsce dla cieniolubnych bo pomysł połączenia dobry
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu,Aniu, Dorotko ;:4 ano nosi niesamowicie.Na dodatek rano ździebko popadało więc moja rabatka wygląda teraz tak:
Obrazek
Lekko pusta , ale jest co posadzić mam kilka krzaczków wrzosu w różnych miejscach więc będzie akurat :heja do tego jakaś hosta a reszta ze spokojem później.
Jestem padnięta na maksa , bo jeszcze córce byłam pomóc w ogarnięciu jej nowego ogródka . B ;:224 ędzie mieć domek w szeregowcu z kawałeczkiem przedogódka
Jak chętnie bym się z nią zamieniła.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

;:138
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu to dobrze, że chociaż dzieci realizują nasze marzenia. Może kiedyś jak wnuki podrosną zamienisz się z kimś na domek z ogródkiem ciut dalej od miasta? tak jak ja.
Pamiętasz o naszej umowie szukasz u nas roślin, a nie kupujesz :D
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

Julka podziwiam,mi brakuje sił w taki gorąc,a już jak pomyślę o piachu klejącym się do spoconego ciała to ;:222
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jedna rabatka zrobiona nawet wrzosy mimo upału przeniosłam ze słońca. Teraz kombinuję jak umieścić jukę z cienia w słońce bo już kilka lat nie kwitła , na pewno zaczekam na chłodniejsze dni ;:108 Teraz kombinuję ,żeby zrobić rabatkę w słońcu i wychodzi mi gdzieś w okolicach kikuta po moreli i ujęcia wody. Tylko nie wiem jak rozplanować aby miało to ręce i nogi. Bo wysokich bylin troszkę mam, do tego wysiane na skalniak, ;:223 tylko jak to pogodzić nie mam na razie pomysłu
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu jakoś piach mi nie przeszkadza , nawet kropelki potu spływające z nosa nie przeszkadzają, może odrobinę szczypie pot wpływający do oczu ;:224 ale ja naprawdę lubię takie robótki a jeszcze jak wiem do czego dążę to dostaję skrzydeł.
Marysiu domek córki wcale nie na obrzeżach miasta a ogródek za mały na moje potrzeby :lol: a żeby się zamienić musiałabym wykupić od miasta moje mieszkanie a to już poza moim zasięgiem finansowym ;:145
Dorotko ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu ja dzisiaj tylko podlałam w tunelu, potem rozrobiłam trochę wapna i pokropiłam folię, zrobiło się chłodniej ale nie wiem na ile to wystarczy? A do takich czynności o których piszesz to się nie biorę ;:185 Liliowce czekają na posadzenie a inne na wykopanie i przeniesienie, a sił brak! Wysokie byliny to chyba przytniesz, bo nie dadzą rady w taki gorąc ;:oj
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Nowa rabata wygląda super ;:333 jak też Ci się chce w ten upał co? ja tylko łażę po ogrodzie i oglądam straty, nie tyram, bo siły nie mam, natomiast w kuchni przy garach się spełniam ;:224 dobrze, że nie ścięłaś tego drzewa, bo na prawdę szkoda by było stracić cień, a w takie upały to dopiero wygoda posiedzieć w cieniu, co nie? Ja muszę róże przenieść z zacienionego miejsca w bardziej słoneczne, ale to poczekam do jesieni z tym, nie teraz oj nie ;:185
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu w takie upały nie tylko roślinki nie dają rady , ja też ;:174 na razie tylko planuję. Dopiero jak się ochłodzi wezmę się za realizację. Chyba przesadzę tylko byliny kwitnące wiosną a kwitnące latem posadzę dopiero wiosną teraz zostawiając dla nich miejsce. Tylko plan jak to zrobić i od czego zacząć ;:223
Bogusiu drzewo zostało ,poczytam i spróbuję pryskać chemią choć to wbrew moim zasadom :twisted: Nic go nie jest w stanie zastąpić szczególnie w takie upały. Nasionka dla Ciebie zebrałam, ale roślinki też będą, tylko upały trzeba przeczekać.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Julio, szczerze podziwiam Twoje samozaparcie w ciężkiej pracy na działce. ;:138 Ciężkiej tym bardziej ,ze w takim skwarze! ;:108
Ja w tych dniach nie jestem zdolna do niczego. Jedyne co mogę robić, to bardzo rano podlać roślinki, zrobić szybki, niewymagający wysiłku , obiad oraz siedzieć w zasadzie bez ruchu na wprost włączonego na pełne obroty wiatraczka z nosem w książce. :;230 :;230
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko oj jak bardzo marzy mi się taki sposób spędzania czasu ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Zablokowany