Napracowałaś się

Hosty jeszcze w fazie kłów, ale szybciutko wydłużają się. Czekam na wybicie się jeszcze kilku sadzonych jesienią.
Jabłoń ozdobna 'Royalty' też się szykuje do kwitnienia. Mam formę szczepioną pendula.

Podglądam i podziwiam bo wszystkie fotki, szczególnie te makro robisz bardzo ładne. Ale ten rozchodnik to wywołał u mnie okrzyk zachwytu
Dziewczyny, jeśli moge sie wtracic, bo mocno sie doksztalcam szukajac roslinek do ogrodu i znalazlam przypadkiem ta czarna prymulkedorcia7 pisze:W tej prymuli też się zakochałam u Ciebie,wyczytałam gdzie kupiłaś i napisałam nawet pw,ale nie mam na razie odpowiedzi-a znasz jej nazwę ??
Widzę, że skutecznie pozbywasz się trawnika
Gdybym ja miała w ten sposób działać to bym ogród tworzyła chyba z 8 lat.A tak cała działkę szybko obsadziłam a agro choć na chwilę zatrzymało chwasty,teraz roślinki już podrosły,a ja będę ją zdzierać i obsypywać korą.A na mojej skarpie gdyby nie agro to dopiero bym miała chwastowisko,a rośliny tak wolno ją zadarniają
A wsadzić za nim coś co urośnie i będzie się przewieszać? Np. groszek pachnący z odmian średnio niskich albo nasturcję? Tak mi się skojarzyło, bo dziś oba te kwiatki siałam i miały właśnie przykazane przewieszać sięsweety pisze: Muszę coś zrobić z tym płotkiem koło budlei. Wygląda nie fajnie, ale świetnie chroni ja przed przemarzaniemAle pomyślę o tym jutro