Gdzieś tam na końcu świata...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Gdzieś tam na końcu świata...

Post »

A jadłaś krewetki ? pyszne ;:108 ale mule lub ostrygi blee ;:24 ;:210
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Dawno fotek nie wstawiałam, a tak jest teraz pięknie. Zamglone poranki, słońce już nie takie palące, a przecież wciąż ciepło. Jak dla mnie to istna sielanka :) Tylko niektórym roślinkom coś się pomyliło-zaczęła kwitnąć aronia, perukowiec też ma pączki, prymulki też skrzą się kolorami. Czyżby wiosnę zamiast jesieni czuły w powietrzu? :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

-- 10 wrz 2014, o 21:31 --

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
obita
500p
500p
Od: 4 lip 2014, o 13:16

Post »

Wielgaśne słoneczniki :shock:
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p

Post »

A no :) Tak się do słońca ponad barak wyciągnęły :))
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit
Piękne dalie, hortensje ;:108
Ale ranny to Ci porosły wielgachne, czym Ty ich karmisz,że tak do góry pną się i pną ???
AmeliaL
200p
200p
Od: 23 maja 2013, o 19:18

Post »

Aniu co to za kwiatuszki,te małe,żółte ? To są rośliny jednoroczne ? Deszcz spływający z daszku nic im nie robi? Bardzo by mi takie kwiatuchy pasowały przy budynku gospodarczym,ale musiałyby być dość mocne,bo mimo,że rynny są to jednak w tak lichym stanie,że dość mocno lało by im po głowie
Obrazek
Pozdrawiam Amelia
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p

Post »

Aniu dziękuję ;:196 Kanny tylko na wiosnę dostały zwykły nawóz do kwiatów i mają tak same z siebie. Zresztą u mnie wszystko jest takie zmutowane i rośnie jak szalone :)

Amelko
to są słoneczniki miniaturowe-jednoroczne. Bardzo silnie się trzymają, bo przecież centralnie są pod okapem daszku. Nie ma rynien i wszystko na nie spływa, a im nic się nie dzieje :) Nawet jako maleńkim siewkom. Duże słoneczniki mi się potraciły bo deszcz je pozbijał, a powinny też rosnąć jako cały szpaler za tymi niskimi. Mogę Ci wysłać nasionka jak się nabiorą, bo na razie jeszcze są puste. Amelko ja do Twojej żółtej listy dodałabym nachyłka okółkowego i aksamitkę wąskolistną (też będę mieć nasionka)....i jeszcze mam na końcu języka nazwę takiego cudnego żółtego kwiatuszka-jak sobie przypomnę to dam Ci znać :)
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

Andzia84 pisze: Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Nigdy nie uwierzę że z takiej łąki stworzyłaś przepudny raj ;:oj ;:63 ;:63 ogród powinnien nie być na końcu ale w centrum świata powinno się w większości pokazywać twój ogród w całej polsce ;:303
Awatar użytkownika
bogdanm
200p
200p
Od: 29 kwie 2014, o 19:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak tak sobie oglądam te wasze ogrody działki to wydaje mi się ,że nie powinienem wstawiać zdjęć z mojej działki macie tyle kwiatów , drzew i innych roślin o których nie mam pojęcia a u mnie tylko drzewa , drzewa i kilka krzewów może to dlatego ,że mam trochę inny charakter działki .
Podziwiam Was wszystkich za to co robicie w swoich ogrodach , chwała wam za to .
Naprawdę jest na co popatrzeć.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p

Post »

Postanowiłam zebrać w jednym miejscu wszystkie swoje dalie, ale na początek fotka z gazety takiej, do której zapałałam ogromną miłością. Jest piękna i niesamowita. Chętnie przygarnęłabym maleństwo, ale na allegro nie znalazłam. Może Wy pomożecie? :lol:

Obrazek

A to już moje :)

Ta jest prawie czarna, ale aparat nie może coś oddać jej prawdziwego koloru:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i jeszcze miniaturowe, ale to jutro. Miłej nocki :wit
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

Ciocia tą libretto miała w tym roku ale strasznie chorowała ;:222
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p

Post »

Mateuszu, nie żartuj. Naprawdę tak Ci się podoba :oops: Kochany jesteś ;:196 A łąka była-oj była, pełna perzu, komosy i śmieci po budowie. Chyba drugi raz na taką katorżniczą, ręczną tzn. szpadlowo-widłową pracę bym się nie pisała, tylko zaprosiła pana z ciągnikiem i pługiem :D

Bogdanie
-Pokaż koniecznie swój ogród. Takie działki z drzewami i krzewami też mają swój urok. Byliny i kwiaty rosną szybko i w ciągu sezonu zapełniają ogród, a drzewa to rama-piękna i dostojna. Otoczenie kwiatów zawsze takiej ramie można dorobić. Mój ogródek ma tylko dwa lata i ja z niecierpliwością czekam na to kiedy moje drzewka przewyższą byliny :lol:

EDIT Mati to może i mi się uda ją kupić wiosną. Jest piękna. Dziwne, że dalia chorowała. Mi się zawsze te rośliny wydawały wyjątkowo zdrowe. Czasem tylko deszcze potrafią je zabić. Jeśli za długo pada to bulwy gniją.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Aniu,ale trafiłam na piękne dalie ,mogę je oglądać bez końca,Twój ogród naprawdę jest piękny ,Mati nic się nie pomylił,pozdrawiam i buziaczki posyłam :wit :wit ;:196
AmeliaL
200p
200p
Od: 23 maja 2013, o 19:18

Post »

Aniu dziękuję za informacje o słoneczniczku :) Dzięki Tobie mam jedną łamigłówkę mniej :tan Gospodarcze będzie obsadzone słonecznikiem :!: A nasionka,jeśli tylko masz nadmiar,chętnie przyjmę ;:108

A dalie ;:215
Pozdrawiam Amelia
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p

Post »

Dzieńdoberek w kolejny, piękny dzień. Trzeźwe, wrześniowe poranki i wychylające się zza mgły słońce to to co zdecydowanie bardzo lubię :)

Martuś-Dziękuję Ci bardzo. Twoja wizyta za każdym razem przyprawia mnie o szybsze bicie serca. Normalnie skrzydła mi rosną po Twoich komentarzach. Wiesz, że jestem ogromną fanką Twojego ogrodu i ze wszystkich ogrodów na FO Twój chciałabym zwiedzić najbardziej :)

Amelko-Nie ma sprawy, wyślij mi adres na PW i jak będę już miała nasionka to Ci wyślę. Te słoneczniczki są cudowne ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dalie miniaturowe:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany