Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 22

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 22

Post »

Agunia może jeszcze jakaś posada dla mnie została ?
Nie będę wybredna , przyjmę co dają :wink:

Co do tłustego czwartku to od dziś będzie moje motto :
aguniada pisze: dzisiaj nie ma wymówek - muszą być pączki i basta ;-) Jadasz je częściej niż raz do roku? Bo ja nie. Dziś więc spożywam i się delektuję, nie przejmując pierdołami ;-)
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

;:138 Wracam z ogrodu :tan Szkoda że już zimn o i robi się ciemno ;:223 Masaż jak zwykle pomaga, a jak dziś znów rozboli to znów masaż. A może by tak poprosić o masaż profilaktyczny ;:224
Cieszę się , że różyczki ładnie się trzymają. Moje również ok , choć Chopin czy Casanowa górą przemarzły, dołem zaś ładne pączki są więc to nie problem. Niektóre to jak by w ogóle z zimą się nie widziały ;:215
Małgoś
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Rozkręcaj biznes, wydaje mi się, że jak mało kto się nadajesz ;:108
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Esmeralda
500p
500p
Od: 12 maja 2008, o 14:56

Post »

Aguniu ;:196 wątek u Ciebie pędzi jak szalony ;:oj Tyle masz energii :D
Pojutrze już marzec ;:138 Ściskam słonecznie i ciepło ;:3
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Melduję, że pączki usmażone, a brzuch pełny. Pozostaje mi rzec O MATKO i legnąć przy kominku ;:201. Najadłam się na cały rok
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aguś ;:oj Trochę mnie u Ciebie nie było, a tutaj takie plany się szykują biznesowe. Pomyślisz o filii na północy kraju? ;:136
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Aguniu, ja tam poczekam, aż firma powstanie i będę Twoją klientką. :D
Może bardziej Ci się przyda chętny klient niż byle jaki pracownik. :D
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Zgłoszony meldunek przyjęłam, zagryzając dwoma pączkami i faworkami. Te drugie własnej produkcji. Pękam. Ale na co dzień nie jadam :D .
Odmeldowuję się, przesyłając serdeczne pozdrowienia :wit .
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Aga :wit
U mnie tulipany już na wierzchu ,a narcyzów to się nie doczekam w tym sezonie .W tamtym roku ostało się ich tylko kilka a w tym roku już żadnego nie widzę ,a takie piękne odmiany były .Rozchodniki u mnie już jesienią puściły małe pąki ,a teraz z kazdym dniem coraz większe są
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aguś przeczytałam o nowo-powstającej firmie i wydaje mi się, że w takim przedsięwzięciu sprawdziłabyś się idealnie i wcale nie musisz mieć ogrodniczego wykształcenia żeby taką firmę prowadzić zatrudniając takie wspaniałe pracownice co się same pozgłaszały ;:215 wróżę waszej firmie sukces ;:215

Tulipany wychodzą, krokusy mają coraz większe pączki i może do niedzieli coś tam zakwitnie bo jakoś tak łysawo bez kolorków :uszy
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Majutek, Linetko, Małgosiu, Lesiu - dzięki za dopingujące wpisy! Niewykluczone, że ten zwrot w moim życiu kiedyś nastąpi - robię rozeznanie :)
Andrzeju, dużo już się u Ciebie dzieje! Wiosna moim zdaniem nie ma już odwrotu... widać to zarówno po symptomach roślinnych, jak i zachowaniu zwierząt... To rekompensata ze ubiegłoroczny falstart, z którego niezwykle się cieszę!
Eda, ja się nie przejadłam pączkami, bo rozłożyłam je na dwa razy - czuję się świetnie :)
Następne za rok!
Pozdrowienia...
Lulka, i bardzo dobrze, że sobie dogodziłaś :) Tłusty Czwartek jest raz do roku!
Esme, witam Cię serdecznie! Wątek ma tempo tylko dzięki Wam - dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam!
Energia jest... jutro ją znowu spożytkuję, już nie wspominając o planach na weekend :)
Małgoś, przy obecnym natężeniu prac w ogrodzie masaże codzienne masz zapewnione :)
Róże przetrwały zimę rewelacyjnie - to bardzo obiecujące!
Aga, zapraszam do współpracy, zwłaszcza że masz doskonałe przygotowanie merytoryczne i praktyczne :)
A co do motto, to kochana, niech ono nie działa 'od dziś', tylko 'na dziś' :D
Dario, nie gniewam się ani trochę, ale brak mi Ciebie!
Znajdź sobie jednak swoje tempo zarówno na relaks tylko dla siebie, prace domowo-ogrodowe, jak i forumowanie...
Zawsze zapraszam!
Małgosiu, wielkokwiatowych nie trzeba ciąć bardzo nisko, ale skracam o 2/3 krzew.

Moje drogie, żeby założyć na poważnie firmę zajmującą się projektowaniem ogrodów, trzeba moim zdaniem zaznać teorii popartej praktyką.

Zobaczcie, na co pójdę, jeśli się uda (nabór na ten rok już zamknięty, ale jutro się dowiem, czy na pewno):

PROJEKTOWANIE OGRODU Z DOMEM RODZINNYM studia podyplomowe przy Wydziale Ogrodnictwa i Architektury Krajobrazu
SGGW w Warszawie

program studiów

Dom i ogród rodzinny to funkcjonalna, estetyczna i kompozycyjna całość. Miejsce, które staje się domem i ogrodem pozostaje w silnym i wzajemnym związku z człowiekiem. Miejsce udomawia człowieka, staje się dla niego szczególnie ważne, a człowiek udomawiając miejsce próbuje je przybliżyć swemu marzeniu o idealnej siedzibie, ogrodzie, utraconym raju. Najlepiej gdy ogrody rodzinne powstają w ścisłym związku z domem i jego wnętrzem. Dobrze, jeśli mogłyby powstawać z pomocą odpowiednio przygotowanego projektanta. Rezultatem będzie wtedy wspólna przestrzeń spełniająca nie tylko oczekiwania mieszkańców ale również ich potrzeby.
Proponowane studia podyplomowe przeznaczone są dla absolwentów szkół wyższych różnych kierunków. Skierowane są do osób wznoszących swe siedziby rodzinne oraz do wszystkich, którzy uczestniczą w tym procesie jako projektanci lub wykonawcy czy też w inny sposób a chcą poszerzyć swą wiedzę w zakresie tworzenia architektury, architektury ogrodu, czy architektury wnętrz.

Program studiów obejmuje zagadnienia dotyczące kształtowania najbliższego otoczenia człowieka i rodziny ogrodu przy domu jednorodzinnym, i domu jednorodzinnego. Po wstępnym cyklu wykładów, który zapoznaje z programem studium, studenci wykonują projekty ogrodu rodzinnego oraz domu i wnętrza (3 projekty) oraz projekt całości siedziby rodzinnej i ostateczny projekt dyplomowy (w zależności od potrzeb studenta wykonywany pod opieka architekta krajobrazu, architekta lub architekta wnętrz). Uczestnicy poznają zasady projektowania form ogrodowych i architektonicznych właściwych dla ogrodu i domu rodzinnego, tło społeczno-kulturowe genezy, i przemian ogrodu rodzinnego, problematykę rewaloryzacji, i rekompozycji starych ogrodów, a także projektowania, i wykonywania aranżacji kwiatowych. Oprócz tego w zakres studiów wchodzi nowoczesne roślinoznawstwo oraz materiałoznawstwo, kosztorysowanie i zasady prowadzenia studia projektowego. Istotną częścią zajęć jest praktyczny kurs cyfrowych technik opracowania dokumentacji projektowej. Zajęcia praktyczne obejmują pracę w terenie (budowa i pielęgnacja obiektów sztuki ogrodowej), a także opcjonalnie staż w biurze projektowym.

Super, prawda?
W dodatku przystępne cenowo.
Jutro się dowiem, czy mnie jeszcze przyjmą na ten semestr :D
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Idę z Tobą ;:209
Rewelacja!
marzenia się spełniają! Dana
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Danusiu, ja naprawde tak mysle :)
Szkoda, ze nie mieszkamy kolo siebie, ale moze na co ktorys weekend wyrwiesz sie do stolicy? ;-)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Fajnie wygląda opis tych studiów :D Sama bym się wybrała, gdyby nie fakt, że przy tym trzeba by robić projekty-pewnie rysować wypadałoby umieć :roll:
Pogoda była wspaniała od południa. Rano zanosiło się na deszcz, ale na szczęście mogłam sobie pograsować.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22

Post »

Hej Aguś
Dwa dni nie zaglądałam a tu proszę... biznesplany powstały, narady się odbyły, castingi na wszelakie posady. Pewnie już wszystko obsadzone? Może choć na przerzucanie kompostu się nadam? Lub na inne prace sprzątające.... :D
A tak poważnie to i ja mam często dość etatu i marzę o takim zajęciu.. i powiem Ci ze nawet w 2011 dzwoniłam do SGGW o te studia pytać, ale pani powiedziała, że owszem składać można dokumenty ale maja chętnych na 3 lata w przód. Do tego moje magisterskie wykształcenie nie bardzo po linii ....więc nie koniecznie muszą przyjąć. Ciekawam jak Tobie pójdzie wywiad w tym kierunku. Z moich obserwacji wynika że jest to najlepszy produkt podyplomowy na rynku akademickim w dziedzinie ogrodnictwa szeroko rozumianego. Dziel się ciągiem dalszym, bo mnie zaciekawiło.
Kurcze... fajnie by się było spotkać na jednym roku....
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”