Szkoda ,że nazw nie znam Twoich kwiatów , co to takie wysokie żółte ...czwarte zdjęcie i kolejne te liście to drzewko ? może Surmia ?Piękne roślinki .

dorcia7 pisze:Pięknie Grażynko ,chylę czoła
Patrycjo Tobie też dziękuję za pochwałypatusia336 pisze:Pieknie,ale bucik super:)
Violu doświadczenie z brokułami przyda się nam , wszystkich nazw kwiatów nie znam ,ten trzeci na zdjęciu to akurat Ewunia nazwała jastrzębiec plamisty i już sobie zapiszę, na czwartym zdjęciu nie wiem co to jest , a te liście to ma być jakiś kwiat ,tylko że jest u mnie drugi rok i kwiatów nie widziałamViola K pisze:Grażynko brokuły mam pierwszy raz w życiuzobaczymy co z nich będzie .
Szkoda ,że nazw nie znam Twoich kwiatów , co to takie wysokie żółte ...czwarte zdjęcie i kolejne te liście to drzewko ? może Surmia ?Piękne roślinki .
Ewuniu dziękuję za nazwanie tego jastrzębca,muszę zapamiętać ,ewunia7 pisze:![]()
Warzywnik wzorcowy i już co nieco można sobie skubnąć![]()
Pięknie kwitnące żurawki![]()
Jastrzębiec plamisty dał pokaz swoich kwiatków
Wszystko piękne, ale najbardziej urzekł mnie ten niski orlik
Elu cieszę się że galtonie u Ciebie dobrze rosną ,moje dopiero wychodząabcd pisze:Aż ślinka leci na widok Twojego warzywnika . Melduję również że galtonia od Ciebie cudnie rośnie
Bogusiu dziękuję za miłe słowa,za uznanie mojego warzywnika ,bwoj54 pisze:Grażynko!...działeczka zachwyca...wypielęgnowana, dopieszczona...Warzywka masz już dorodne. Świetnie ,ze macie wspólne pasje ogrodnicze z zięciem..ja mam synowe, którym bardzo taktownie próbuję wpoić miłość do roślin i ogrodu
![]()
Mieszkamy w jednym domu / mieszkania oddzielne/...ogród wspólny .Pozdrawiam serdecznie!
Kasiulka żurawkom w tym roku wyjątkowo pogoda sprzyja ,pięknie rosną i wybarwiają się ,Kasiula17 pisze:Grażynko u mnie również pielenie zostało ale jak skończę zaczynam od nowa.![]()
Ślicznie rosną żurawki, podziwiać je można nawet gdy nie kwitną.![]()
Dziękuję Krzysiu , jeśli nie masz takich orlików ,jesienią mogę podesłaćmisia i klusek pisze:Ale piękne Masz Grażynko te orliki - wprost cudne
Patrycjo wszystko w tym roku szybciej dojrzewa , i bardzo dobrze ,przydadzą się swoje witaminkipatusia336 pisze:Ale szaleństwo, jakie duże pomidory, truskawki. Rzodkiewka jak z obrazka . Pięknie
Kasiulka to już nasza druga rzodkieweczka w tym roku ,pierwsza była z namiotu ,jednak namiot foliowy to dobra rzecz,nie ktore warzywka można mieć zdecydowanie wcześniejKasiula17 pisze:Ale smacznie;: 138 Rzodkiewka u mnie późno siana i jeszcze czekam.
![]()
Pomidorki ładnie zakwitająbędzie co zbierać bo spora gróbka.
![]()
No i moje smaczne truskaweczki![]()
tez czekam
Irysek cudowny kwiat i pięknie się prezętuje.
Iwonko nie może być inaczejiwona0042 pisze:Grażynko, u Ciebie wszystko dla duszy i dla ciała![]()
![]()
-- 24 maja 2014, o 07:44 --
Grażynko, u Ciebie wszystko dla duszy i dla ciała![]()
![]()