Wiosenne planowanie w wiejskim ogrodzie cz.16
- bwoj54
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Wiosenne planowanie w wiejskim ogrodzie cz.16
Marysiu!... nawet źle nie wyglądały Twoje różane patyczki. Mnie uczył miejscowy ogrodnik ,ze chcąc ukorzenić róże pobierać boczny pęd z taką piętką...zanurzyć w ukorzeniaczu. Nie wiem co z nich będzie...ale wstrzymałam się od wyrzucenia!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Zuziu czego ja Cię nie widziałam ale już nadrabiam ....chaberki sa Twoje
Pati niebieską i biała też mam, ale ta różowa jest śliczna. Zebrałam w polu i wrzucałam w jesieni nasiona na grządki.
A te chabry nasze masz jak nie to podeślę
Renatko odbierz pw
Bogusiu moje patyki zmarznięte na kompoście. Ja ukorzeniam tnąc na kawałki pęd i część się przyjmuje. Ale mam ochotę coś pookulizować w tym roku

Pati niebieską i biała też mam, ale ta różowa jest śliczna. Zebrałam w polu i wrzucałam w jesieni nasiona na grządki.
A te chabry nasze masz jak nie to podeślę

Renatko odbierz pw
Bogusiu moje patyki zmarznięte na kompoście. Ja ukorzeniam tnąc na kawałki pęd i część się przyjmuje. Ale mam ochotę coś pookulizować w tym roku

- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bardzo ładne patyczki chciałaś Marysiu ukorzenić i szkoda ,że się nie udało
Dziewanna austriacka -cudna. Bardzo wpadła mi w oko nasturcja. Jak zawsze pokazujesz ślicznoty ze swojego ogrodu.U mnie wiosna,słoneczko świeci i jest cieplutko. 

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Marysiu,ja też tak zapakowałam róże,jak wrócę to zobaczę, pewnie mam to samo co Ty,ja zapakowałam chyba 13 stycznia
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Marysiu, chabry poproszę
a właśnie znalazłam taką ciekawą metodę ukorzeniania patyczków, popatrz: http://alternative-energy-gardning.blog ... tting.html

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
..o ,o ja też ten sposób widziałam ale spociłam się przy tłumaczeniu 
Maryś i ja pochwalę dziewanna cudna...
a co do kolorów kwiatów...zaczęłam w swoim ogródku od rozmaitości...i było ślicznie potem popatrzyłam na ogrody Forumek ...kolory stonowane jednolite no i zaczęłam likwidować różne roślinki
ale przyszedł czas że się ocknęłam o rany nie tędy droga to jest mój ogródek...i znowu mam w oczach szaleństwo kolorów ale czy uda się to zrobić...
..chaberek mam niebieski ale posiałam i różowy tylko gdzie he, he w zeszłym roku...

Maryś i ja pochwalę dziewanna cudna...

a co do kolorów kwiatów...zaczęłam w swoim ogródku od rozmaitości...i było ślicznie potem popatrzyłam na ogrody Forumek ...kolory stonowane jednolite no i zaczęłam likwidować różne roślinki

ale przyszedł czas że się ocknęłam o rany nie tędy droga to jest mój ogródek...i znowu mam w oczach szaleństwo kolorów ale czy uda się to zrobić...

..chaberek mam niebieski ale posiałam i różowy tylko gdzie he, he w zeszłym roku...
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Marysiu obejrzałam dalie i cieszę się ogromnie
kiedy wysiewałaś?
Ta różowa tawułka jak się zwie? Mam podobną od wielu lat, każdy pyta jaka to a ja....
Dziewannę też muszę pochwalić, paczka z jej nasionami już prawie wylądowała
w koszyku...teraz żałuje
bo piękna jest 

Ta różowa tawułka jak się zwie? Mam podobną od wielu lat, każdy pyta jaka to a ja....

Dziewannę też muszę pochwalić, paczka z jej nasionami już prawie wylądowała
w koszyku...teraz żałuje

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Marysiu, oglądając Twoje fotki uczę się o nowych roślinkach, na tyle nowych, że nawet nie wiedziałam, że takie istnieją.
- Maska
- Kontakt:
Joasiu dotleniłam się dzisiaj, a ciepło że można było się opalać. Bardzo jestem ciekawa tej wiosny
Martusiu oby Twoje lepiej się zachowały, bo może w mojej piwniczce było za ciepło? No to otwarcie w marcu?
Pati znam ten sposób ostatnio opisywała go Dorotka, ale ja muszę się skupić na oczkowaniu (okulizacji). Nasionka będą
Misiu ja nie zmieniam swojego ogrodu na siłę, bo już nieraz miałam plan wzorując się na innym ogrodzie i wiesz jak się kończyło?....., że sadziłam wg dawnych zasad. Ja tu bywam na co dzień i muszę dobrze się czuć. Jak sobie założyłam w lecie moją rabatkę to potrafiłam stać i gapić się na kwiaty nie powiem jak długo. Muszę tylko zmienić miejsca wstydu
Aniu moje wszystkie tawułki są z okresu kiedy dostawałam rośliny p.n. tawułka, różowa, biała.....
więc nie wiem
Dalie (poszły wczoraj) wysiewałam w domu w marcu (nie pamiętam którego) a w kwietniu wyniosłam do tunelu całkiem spore roślinki i tam je rozsadzałam do doniczek. Oczywiście do ziemi po 15.05.
Dziewannę kupiłam u Magdy
Małgosiu ja też na FO poznaję stale nowe roślinki i potem te, które mi się podobają kupuję czy dostaję od forumek
To wszystko dzięki forum

Martusiu oby Twoje lepiej się zachowały, bo może w mojej piwniczce było za ciepło? No to otwarcie w marcu?
Pati znam ten sposób ostatnio opisywała go Dorotka, ale ja muszę się skupić na oczkowaniu (okulizacji). Nasionka będą

Misiu ja nie zmieniam swojego ogrodu na siłę, bo już nieraz miałam plan wzorując się na innym ogrodzie i wiesz jak się kończyło?....., że sadziłam wg dawnych zasad. Ja tu bywam na co dzień i muszę dobrze się czuć. Jak sobie założyłam w lecie moją rabatkę to potrafiłam stać i gapić się na kwiaty nie powiem jak długo. Muszę tylko zmienić miejsca wstydu

Aniu moje wszystkie tawułki są z okresu kiedy dostawałam rośliny p.n. tawułka, różowa, biała.....

Dalie (poszły wczoraj) wysiewałam w domu w marcu (nie pamiętam którego) a w kwietniu wyniosłam do tunelu całkiem spore roślinki i tam je rozsadzałam do doniczek. Oczywiście do ziemi po 15.05.
Dziewannę kupiłam u Magdy

Małgosiu ja też na FO poznaję stale nowe roślinki i potem te, które mi się podobają kupuję czy dostaję od forumek

To wszystko dzięki forum

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Marysiu
ja też nie mogę za Tobą na dążyć
dziewanna śliczna
Marysiu miłego dnia

Marysiu miłego dnia

Pozdrawiam Alicja
- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:

- Maska
- Kontakt:
Alu witam Cię w ten piękny słoneczny poranek. Dzień zapowiada się bardzo ładny!
Iwonko szkoda siekierką ciach, ciach może spróbuj przysiąść, ale Ty lekka jesteś. A łapki potrzebne będą do sadzenia. Właściwie najlepiej działa zobowiązanie wobec banku ....tu siekierka nie potrzebna
Jeszcze w tym miesiącu okazało się konczy się ubezpieczenie domu jak się wali......
Zostawiam coś na dobry dzień, bo ja znowu muszę jechać do wielkiego miasta, a najchętniej zostałabym na wsi.
Dobrego dnia!

\

Iwonko szkoda siekierką ciach, ciach może spróbuj przysiąść, ale Ty lekka jesteś. A łapki potrzebne będą do sadzenia. Właściwie najlepiej działa zobowiązanie wobec banku ....tu siekierka nie potrzebna

Jeszcze w tym miesiącu okazało się konczy się ubezpieczenie domu jak się wali......
Zostawiam coś na dobry dzień, bo ja znowu muszę jechać do wielkiego miasta, a najchętniej zostałabym na wsi.
Dobrego dnia!

\

- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Dziękuje Marysiu za porcję słonecznych fotek na miły początek dnia.Teraz pędzę do pracy.Miłego dnia. 

- Maska
- Kontakt:
Joasiu idź zarabiać pieniążki, bo tyle jest potrzeb (ogrodowych
) widzisz co Iwonka chce z łapkami zrobić
Dobrego dnia

Dobrego dnia

- szelma
- 100p
- Od: 5 lis 2013, o 15:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu, jaka piękna łąka 
Takie przemieszanie kwiatów jest chyba najpiękniejsze. Chociaż monotematyczne rabaty też piękne. Trudno się zdecydować. Ale ja Waga jestem...

Takie przemieszanie kwiatów jest chyba najpiękniejsze. Chociaż monotematyczne rabaty też piękne. Trudno się zdecydować. Ale ja Waga jestem...
pozdrawiam
Kasia
Kasia