Ogród Gosi 12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Gosi 12

Post »

Gosiu, to może ja przeoczyłam ;:218 . Tak czy inaczej dziękuję za odpowiedź ;:196 . A powiedz mi, nie podmarza? Jest przepiękny i dokładnie takich (6 szt.) potrzebuję.
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

O tym brakujacym pięterku była mowa około roku temu... M. In. Kasia Robaczek pisała.... Tylko nie pamiętam dokładnie....
Goś,
Dalej Cię to męczy? Wstawiasz np. kilka wyższych akcentów i gotowe ;:173 inaczej to czekałaby Cię rewolucja z rozszerzeniem rabaty, a trawnik - rzecz święta :;230
Edit...
Myślę, że znajdziesz sama najlepsze rozwiązanie, w rzeczywistości jest duzo lepiej niż myślisz ;:3
Pozdrawiam
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Róże z krwawnikami zawsze mi się podobały tylko czemu te krwawniki tak się rozłażą :roll: lubię jak roślinka rośnie sobie na swoim miejscu i tylko podkreśla urodę róży, bez zbędnego łazikowania :wink:
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Ale zaszalałaś z aparatem.Całe mnóstwo pięknych , ciepłych zdjeć, aż miło popatrzeć.
Korzystam z wiosennego przypływu energii i pożądkuję wszystko pilniejsze, ale ogródeczek jeszcze musi chwilkę poczekać ;:131
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Margosiu :wit krwawnica cudowna ;:63 posiałam w zeszłym roku i mam nadzieję, że będzie taka piękna jak Twoja, a róże aż brak słów....wszystkie takie zdrowiutkie. Jak je pielęgnujesz, pryskasz na choroby grzybowe?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu, przepiękny kwietny pokaz... jak ja już czekam na takie widoki! Jeśli pogoda będzie wciąż sprzyjała, to będziemy mieli długi sezon :)

Co Ci się pnie po klinkierowej kolumnie?

Czy my się w tym roku wybieramy do Szmita?

Pozdrawiam gorąco,
A
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Gosiu właśnie przeczytałam że krwawniki rozłażą się po ogrodzie , a ja zamówiłam 5 u Emila bo podobają mi się w Waszych ogrodach, może wystarczy tylko ścinać je po przekwitnięciu żeby się nie siały .
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Jak ja lubię Twoje kolorowe rabatki, są takie radosne.
Widzę, że ostro zabrałaś się do pracy, ja poprosiłam teściową o pomoc, ale widzę, że pomimo prognoz wcale nie jest za ciepło... dobrze, że zaczęłam od przycięcia pewniaków, którym przymrozek nie jest w stanie zaszkodzić (hortensje, powojniki, winorośl).

No i od ostatniej wizyty (+ ostatnie zdjęcia ) chodzi za mną krwawnica - tylko gdzie ja bym mogła ją upchnąć jeszcze ;:14
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu, a co toto jest, takie ładniusie ?

Obrazek
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Bo to w życiu właśnie jest tak że podoba się Nam wszystko u innych :wink:
Awatar użytkownika
Helen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 19:47

Post »

Gosia czy twoja hortensja na końcach łodyg ma pączki? Jeżeli tak to powinna zakwitnąć. :D
Dzisiaj odkryłam swoje i mają pączki.
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.

Ogród Helen cz.1,cz.2.
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Dziękuję Ci że tak cierpliwie odpowiadasz na moje pytania ;:196
I jak oceniasz bez? Szybko rośnie? Podobno, że potrafią w 3 lata urosnąć do 'dorosłych' rozmiarów.
Chyba lubisz krwawniki, bo na wielu zdjęciach mi się przewijają :wink:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Iwonko, jak na razie nie miałam z nim żadnych kłopotów. Pamiętaj, że on rośnie nie wysoki.
Ja swojego kupiłam w Auchanie. Kiedyś mieli tam fajne roślinki

Justyś, ale , żeby tam posadzić coś wyższego muszę powiększyć rabatę. Nie ma już miejsca na wciśnięcie czegokolwiek :D
Temat dalej mnie męczy, chociaż wiem, że rosną już tam rośliny, która za jakiś czas podrosną. Ale jeszcze chcę zmian :D

Maju, u mnie one aż tak bardzo mi się nie rozłażą. Może dlatego, że piasek? W dodatku można je przecież ciachać. Wydaje mi się, że floksy są bardziej ekspansywne. Z reguły też wolę rośliny rosnące w kępach. No, ale czasem trzeba się poświęcić :wink:
W dodatku, mam taki, który wcale się nie rozłazi. To Krwawnik syberyjski (chyba :roll: ) Zacytowała go Ave.

Aniu, a ja oczywiście zrobiłam odwrotnie. Najpierw ogródek, potem reszta ;:306
Najważniejsze prace mam wykonane. Teraz muszę posprzątać wszystko wokół domu, bo nazbierało się różnych szpargałów

Aniu Anym, jestem zachwycona krwawnicą. Bardzo długo kwitnie. Co prawda mam ją dopiero od roku, ale jak na razie nie zauważyłam wad. Róże opryskuję zazwyczaj wczesną wiosną miedzianem. A potem tylko w razie potrzeby, chociaż tak naprawdę to w zeszłym roku już w ogóle nie pryskałam. Niektóre zgubiły liście, ale trudno, aż tak to mnie nie martwi

Aga, dzisiaj zabrałam się za żywopłot. Do tej pory nie narzekałam wcale na zakwasy. Byłam nawet zdziwiona, ale dzisiaj to po prostu ledwo żyję. 2 godziny na drabinie, z dużym sekatorem w ręku, wyginając się ile tylko można, bo żywopłot wysoki. Zrobiłam 1/5. Oprócz tego jeszcze kończyłam sprzątanie rabat JUtro zrobię zdjęcia, bo nawet nie miałam siły dzisiaj wziąć aparat do ręki.
Po kolumnie pnie się powojnik Duchess of Albany.
Pewnie, że się umawiamy. Jak zwykle na przełomie kwietnia i maja?

Geniu, krwawniki nie są aż tak bardzo ekspansywne. Nie rozłażą się po całym ogrodzie, ale szybko powiększają swoją objętość. Tak samo jak floksy mają niewielkie rozłogi. Trzeba je po prostu co jakiś czas ciachać.

Asiu, masz czas na forum ;:oj Chyba masz grzeczną dziewczynkę :D
Masz rację zimno jest. Dzisiaj strasznie zmarzłam, także uważaj na siebie. Ja już wszystko poprzycinałam, oprócz róż, chociaż strasznie mnie korci.
Nie mam pojęcia jak krwawnica zachowuje się po roku, na razie miała tylko jedną łodyżkę. Jeśli tak pozostanie to na pewno ją wciśniesz. Zobaczymy u mnie jak to będzie wyglądało.

Evo, to jest prawdopodobnie krwawnik syberyjski. O wiele mniej ekspansywny krwawnik

Aga, i to jest piękne,. że każdy ma inaczej. Nie jest nudno :D

Helenko, niestety na końcach nie ma pączków. Tylko boczne. Zatem będzie pewnie tylko miała listki :(

Paulinko, przecież od tego tu jesteśmy, żeby odpowiadać na pytania :D
Nie mam pojęcia jak szybko bez może urosnąć, bo mam go dopiero pierwszy rok. Zobaczymy w tym roku ile urośnie. Ale z tego co wiem, to są różne opinie na jego temat. Wydaje mi się, że wszystko zalezy od gleby. Zresztą ja za duży urośnie zawsze można przyciąć :wink:
Bardzo lubię krwawniki, ale mam, a może miałam tylko 2. Teraz dokupiłam :D

Narobiłam tyle zdjęć, że chyba nie zdążę pokazać wszystkich, Nadal pokazuję czerwiec
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

A jakie krwawniki dokupiłaś? Też je bardzo lubię, wdzięcznie rosną bez większej troski :) Ja mam 3- kichawca, pospolitego jasny róż, pospolitego 'Cerise Queen'. Tydzień temu siałam krwawnika wiązówkowego. Wschodzi ładnie i szybko- 3 dni i już kiełkowały :shock:
Pytałam o bez bo mam niecny plan kupić w tym roku jednego czarnego i dwa koralowe. Zauroczyły mnie tą różnorodnością.
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Gosiaczku- ale pięknie ;:oj Dobrze,że fotki są ,moge oglądać całą noc ;:13
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”