Iwonko, jak na razie nie miałam z nim żadnych kłopotów. Pamiętaj, że on rośnie nie wysoki.
Ja swojego kupiłam w Auchanie. Kiedyś mieli tam fajne roślinki
Justyś, ale , żeby tam posadzić coś wyższego muszę powiększyć rabatę. Nie ma już miejsca na wciśnięcie czegokolwiek
Temat dalej mnie męczy, chociaż wiem, że rosną już tam rośliny, która za jakiś czas podrosną. Ale jeszcze chcę zmian
Maju, u mnie one aż tak bardzo mi się nie rozłażą. Może dlatego, że piasek? W dodatku można je przecież ciachać. Wydaje mi się, że floksy są bardziej ekspansywne. Z reguły też wolę rośliny rosnące w kępach. No, ale czasem trzeba się poświęcić
W dodatku, mam taki, który wcale się nie rozłazi. To Krwawnik syberyjski (chyba

) Zacytowała go Ave.
Aniu, a ja oczywiście zrobiłam odwrotnie. Najpierw ogródek, potem reszta
Najważniejsze prace mam wykonane. Teraz muszę posprzątać wszystko wokół domu, bo nazbierało się różnych szpargałów
Aniu Anym, jestem zachwycona krwawnicą. Bardzo długo kwitnie. Co prawda mam ją dopiero od roku, ale jak na razie nie zauważyłam wad. Róże opryskuję zazwyczaj wczesną wiosną miedzianem. A potem tylko w razie potrzeby, chociaż tak naprawdę to w zeszłym roku już w ogóle nie pryskałam. Niektóre zgubiły liście, ale trudno, aż tak to mnie nie martwi
Aga, dzisiaj zabrałam się za żywopłot. Do tej pory nie narzekałam wcale na zakwasy. Byłam nawet zdziwiona, ale dzisiaj to po prostu ledwo żyję. 2 godziny na drabinie, z dużym sekatorem w ręku, wyginając się ile tylko można, bo żywopłot wysoki. Zrobiłam 1/5. Oprócz tego jeszcze kończyłam sprzątanie rabat JUtro zrobię zdjęcia, bo nawet nie miałam siły dzisiaj wziąć aparat do ręki.
Po kolumnie pnie się powojnik Duchess of Albany.
Pewnie, że się umawiamy. Jak zwykle na przełomie kwietnia i maja?
Geniu, krwawniki nie są aż tak bardzo ekspansywne. Nie rozłażą się po całym ogrodzie, ale szybko powiększają swoją objętość. Tak samo jak floksy mają niewielkie rozłogi. Trzeba je po prostu co jakiś czas ciachać.
Asiu, masz czas na forum

Chyba masz grzeczną dziewczynkę
Masz rację zimno jest. Dzisiaj strasznie zmarzłam, także uważaj na siebie. Ja już wszystko poprzycinałam, oprócz róż, chociaż strasznie mnie korci.
Nie mam pojęcia jak krwawnica zachowuje się po roku, na razie miała tylko jedną łodyżkę. Jeśli tak pozostanie to na pewno ją wciśniesz. Zobaczymy u mnie jak to będzie wyglądało.
Evo, to jest prawdopodobnie krwawnik syberyjski. O wiele mniej ekspansywny krwawnik
Aga, i to jest piękne,. że każdy ma inaczej. Nie jest nudno
Helenko, niestety na końcach nie ma pączków. Tylko boczne. Zatem będzie pewnie tylko miała listki
Paulinko, przecież od tego tu jesteśmy, żeby odpowiadać na pytania
Nie mam pojęcia jak szybko bez może urosnąć, bo mam go dopiero pierwszy rok. Zobaczymy w tym roku ile urośnie. Ale z tego co wiem, to są różne opinie na jego temat. Wydaje mi się, że wszystko zalezy od gleby. Zresztą ja za duży urośnie zawsze można przyciąć
Bardzo lubię krwawniki, ale mam, a może miałam tylko 2. Teraz dokupiłam
Narobiłam tyle zdjęć, że chyba nie zdążę pokazać wszystkich, Nadal pokazuję czerwiec