Mój ogród wśród łąk

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk

Post »

Gosiu,dużo już masz kolorów w ogrodzie ,myślę ,że i ja się doczekam pozdrawiam i słoneczka życzę ,bo u mnie pięknie świeci :wit ;:3 ;:168
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

W sobotni poranek zostałam brutalnie wyrwana ze słodkiego snu przez ....parę żurawi. Postanowiły pokrzyczeć sobie na sąsiadującym polu...Strasznie hałasowały :shock: Muszę sobie o nich poczytać, ciekawe ptaszyska. Ale bladym świtem nie bardzo pałałam do nich sympatią :wink: .
Dzisiaj prace ogrodowe skupiły się na trawniku. Zrobiliśmy wertykulację. Nareszcie, ufff...to najmniej lubiana przeze mnie praca w ogrodzie. Teraz pozostało tylko dosiać trawki w te gołe placki, pozostałości po kretach. Ale to za jakiś czas.

Iza - witaj, fajnie że zaglądasz. ;:196

Aga - athshe - ja też się zdziwiłam ilością kwiecia w moim ogrodzie. Przyjechałam z pracy, a tu...niespodzianka. Co krok, to jakiś śliczny kwiatuszek łypał na mnie okiem.A fiołeczków to zazdroszczę. Nie mam...Wczoraj , idąc po córkę do szkoły zauważyłam w szkolnym ogrodzie całą łąkę tych ślicznych kwiatków. Coś pięknego. :D

Bartku - coś zjadło moje cesarskie korony...miałam ich więcej. Niektóre wcale nie wyszły. Nie wiem co się stało. :wit

Aniu - wszyscy jesteśmy spragnieni słoneczka i kolorów. Nie masz pojęcia jak moje serce ogrodnika raduje widok tych kolorowych maluszków :D

Martuś - wszyscy się doczekamy kolorowych ogrodów. ;:3

Wierzba przekwitła i poszła dziś do fryzjera...a ten kwiatek na pamiątkę

Obrazek

i nie mogłam obok nich przejść obojętnie

Obrazek
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu, witam wieczorem :wit

Kurczę, zrobiłaś to, czego nie znoszę - wertykulację. To mnie jednak nie ominie, bo trawnik wymaga tego zabiegu. Jest dużo suchych źdźbeł. Nic to, w przyszłym tygodniu ruszę z nową siłą.

Ogród masz chyba podgrzewany - ja o takich kwiatach jeszcze marzę! :)
Cudna donica z serduszkiem ;:167

Miłego!
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale udane zdjęcie 'kotka' :D Szybko cięłaś wierzbę :roll:
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Gosiu- pomocnik sie obraził ,szkoda bo śliczny :D
Piękne pierwiosnki ,kolor cudny ;:138
Gosiu- zazdroszcze Ci tej pracy ogrodowej ,ale już niedługo ;:65
Miłej nocy :wi
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Małgosiu nacieszyłam moje oczy takimi ślicznymi kwiatkami,najbardziej spodobały mi się żonkile u mnie jeszcze w pąkach ale już niedługo będę mogła i ja nacieszyć się na żywo :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
bartosz les
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sie 2013, o 09:02

Post »

Małgosiu,piękne żąkilki ;:108
Pozdrawiam Bartek
Nowy sezon 2020
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

U mnie też te żółte kwitną zawzięcie - i się zastanawiam, czy te "odmianowe" kwitną później, czy będę miała tylko te żółte najżółciejsze.

A gdybyś miała ochotę na fiołki to zapraszam z łopatą :) Ja się zastanawiam nad przeniesieniem kompostownika, bo się do niego mrówki wprowadzają, a miejsce które wchodzi w grę jest dziś po prostu fioletowe - dlatego też cały czas czekam i nie wiem, przenosic - nie przenosic. Fiołków mi nie ubędzie, bo są na całych 25m, ale tak szkoda je przekopywac w czasie kwitnienia.
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Czytam , że wertykulacja nareszcie za Tobą :wink: . Wiosna - radosna u Ciebie i kolorowa :D . Takie tulipanki jak na Twoim trzecim zdjęciu od góry też mam, ale u mnie jeszcze w pączkach.
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

O ile kwiatów Ci już kwitnie ;:oj ale tulipan się pokazał? czy ja dobrze widzę ;:173 ADHD- ja dodam, że ADHD-takie specyficzne roślinne ;:108 ale to tak wszyscy co rośliny mają- tak mają :;230 takie powtórzenia- ale jak inaczej jak najpierw chcemy aby ogród pięknie wyglądał... a potem chcemy aby w tej kondycji pozostał :wink: to samo z parapetowymi roślinkami ;:180 żurawie ;:oj - coś mi majaczy o tańcu żurawi... takim godowym- może akurat u sąsiada im się najlepiej tańczyło :;230 jakiś nastrój... ;:224
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Witam w niedzielne popołudnie. Moja niedziela upływa leniwie pod ciepłym kocykiem, w towarzystwie laptopa i kubka herbatki. Pogoda sprzyja błogiemu leniuchowaniu. Za oknem pada deszcz, jest szaro i buro, słońce się schowało za siedmioma górami. Deszcz się przyda moim roślinom, a mi się przyda odpoczynek.

Aguś - chciałabym mieć podgrzewany ogródek, ale nie, nie mam. Sama się dziwię, że tak szybko zakwitły te żonkile. Zrobiło się cieplej, słoneczko zaświeciło i...oto są. :D
Ja też się cieszę, że wertykulacja już za mną. Z Twoją energią dasz radę raz dwa wykonać wertykulację. :wit ;:196

Aniu - wierzby lubią cięcie, a moja Iwa aż się prosiła o fryzurę " na jeżyka". Przekwitła i....wyglądała nieciekawie. Może rzeczywiście ciut za wcześnie, ale da radę, dzielna jest. :wit

Jadziu - niedługo też wyruszysz do prac ogrodowych. Zdrowie ważniejsze. A pierwiosnki w moim ulubionym kolorze. Róż :uszy

Grażynko - wszystkie kwitnące żonkilki przeniosłam do domku, teraz mam je na oku. Wyjdzie słoneczko zza tych ciemnych chmur, będą nowe uśmiechnięte żółtki. :D

Bartku - dziękuję :wit

Aguś - Athshe - posyp kawą naturalną na mrówki, moje tego nie lubią. A za fiołeczki ślicznie dziękuję, ale...mam już zarezerwowane z koleżanki ogródka. Cały karton czeka na mnie, co ja tam będę sobie ręce brudziła. :wink: ;:196

Edytko - ja też się cieszę, że ta najmniej przyjemna czynność za mną. A te tulipanki są niesamowite, żałuję tylko, że nie posadziłam ich w większej kupce. Ładniej by to wyglądało. Nadrobię jesienią. :wit

Kelpie - to nie było miłe, te tańce godowe o 6 - tej rano. Niesamowite krzyki. Przegoniłam je oczywiście, miałam w głebokim poszanowaniu ich uczucia, ja chciałam spać. :D

A to moja nowa rabata, po małych zmianach. Zostały usunięte drzewa, które były oparciem dla powojników, rozsypałam korę, wzdłuż posadziłam krzewy róż, kilka lilii, różową pysznogłówkę, i koniec pomysłów. Na zdjęciu nie widać, ale to rabata od wejścia do domu, zaraz przy niej jest wjazd do garażu.Utknęłam...

Obrazek

Miłego wieczoru :wit
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

O jaka rabata- dopracowana w każdym szczególe- nic tylko usiąść i patrzeć ;:108 co do żurawi- to Cię rozumiem- mnie w sobotę obudziły też ptaki- ale nie tylko gołębie(jak to zwykle do tej pory bywało) ale i tu można się zdziwić mewy- w środku lądu- ja nie wiem- czy tylko mi się mewy kojarzą z morzem :?:
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Rabata zapowiada się pięknie.

Sposobu z kawą spróbuję, choc coś czuję, że nie ma szans - postawiłam kompostownik 2m od mrowiska - kto by się oparł tak bliskiej stołówce.
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Małgosiu wierzba po fryzjerze wygląda jak prawdziwa modelka , :heja ale rabata po zmianach jest super , oj napracowałaś się . ;:215
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Cześć dziewczynko :wit Fajne masz te lampki na iglakowej rabacie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”