Ogród Majka411 ? ?róże w ogrodzie? 2013

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Majka411 ? ?róże w ogrodzie? 2013

Post »

Ale piękne masz te róże, takie zdrowizny - Pashminy nigdy bym nie oddała , bo nie mam ;:306 .. dostać nie mogę. Cudowny ogród, ale pewnie już to pisałam, pozdrawiam serdecznie :wit
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Mam takie miejsce, gdzie aminek będzie idealnie pasował :D Na razie szukam takiego miejsca, w którym będą wszystkie nasiona w sensownej cenie. Trudne to trochę, bo zawsze coś nie tak :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Celina
50p
50p
Od: 29 sie 2010, o 15:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Majeczko, ja podglądam to forum już od dłuższego czasu. Jak myślisz, skąd mi się wzięła tak długa lista? Moja słaba strona to wybieranie i rezygnacja z czegokolwiek. Mam nadzieję, że to przyjdzie u mnie z czasem. Pod wpływem Twojego wątku też już mam listę : pashmina. chippendale, coral palace, amber queen, avalon, garden of roses, jalitah, i jeszcze poesie. Które z tych róż mogę sobie z czystym sumieniem odpuścić? Chcę takie stale lub kilkakrotnie kwitnące. Jeszcze poluję na rosomane janon.
A zamówione już mam crocus rose, munstead wood, winchester catedhral, queen of sweden, qenn of ekizabeth, hansestad rostock, sweet memories, sweet dream, old port, hans gonewin, candlelight, nostalgie, pastella, piano, eden rose, my girl, novalis qeen of hearts gartenspass, lady emma hamilton.
mój ogród też kiedyś będzie piękny.
Pozdrawiam Was wszystkie
Mój ogród też kiedyś będzie piękny. Pozdrawiam, Celina
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu-Ann proszę bardzo?. ;:196

Ania-Annes z Zośki jest piękna róża?. ;:215 to co pokazuję, to jej pierwsze kwiaty.
U Ani-Ann jest na co popatrzeć.

:wit Iwonko dziękuję ?. Pashminka jest wspaniałą modelką, urody też nie można jej odmówić. :;230
Oj chyba jesteś pierwszy raz w moim wątku?. ;:173 zapraszam ponownie. :D

Ewa-majowa już jestem ciekawa gdzie posadzisz koper ozdobny. :tan

Celinka skąd ja to znam?.. :;230 Trzy lata czytałam forum i robiłam dokładnie to, co Ty.
Jednak uczyłam się na własnych błędach. Dziś po kolejnych trzech latach mogę powiedzieć, że
mam już wyrobione zdanie, co chcę, jak chcę i gdzie kupić. Do tego sama dochodziłam i Ty również sama będziesz dochodzić. Wszystkie róże, które wymieniłaś pod wpływem mojego wątku poza Pashminką mogę Ci polecić. Czyli ładnie kwitną i warto je mieć. Pashminka ma pierwsze kwitnienie bardzo dobre, a drugie już słabiej. Co mogę Ci podpowiedzieć, to nie zamawiaj w jednym miejscu dużej ilości róż. Może się okazać, że one w Twoim ogrodzie nie będą się dobrze sprawowały. Krótko ujmując ważna jest nie tylko odmiana ale i sadzonka róży. Dobra sadzonka piękna róża. Czekam z niecierpliwością na Twój wątek?. jestem pewna, że już masz pięknie. :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:roll:
Obrazek
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Maju muszę i ja dokupić białego przetacznika-różowe i niebieskie mam.Biały Eden-czekam co w tym roku o nim powiesz zan im popełnę przestępstwo i coś wyrzucę.Rostock to róza ,ktora poraziła mnie w ogrodzie u Basjaka no i oczywiście i u mnie już kwitla jesienią.Basia umieściła fotki na HMF-warto zobaczyć. :wit
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Majka czarujesz tymi różami. :D jesteś moim różanym guru, przecież dzięki Tobie mam ok 100 róż. ;:224 Tak bardzo bym chciała jeszcze Jalitah, ale nie mam gdzie wetknąć. Może na jesieni coś wymyślę. Przeoczyłam, czy nic nie pisałaś-zamawialaś jakąś z serii perfume?
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Majeczko :) a widzisz, ja posadziłam Pashminę w donicy .
Pięknie kwitła w pierwszym terminie i bardzo długo trzymała swoje kwiatki. Chyba za późno je ścięłam , bo już nie zdążyła powtórzyć kwitnienia. Jesienią znalazłam jej miejsce na rabacie. Może tam rozwinie skrzydła w nadchodzącym sezonie. Taką mam nadzieję.
Tak mi się marzy taka bujność kwiatów, jak u Ciebie. ;:170
:wit
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Też usiłuję znaleźć gdzieś wszystkie nasiona jakie potrzebuję ale to jest chyba nie wykonalne ;:223 i chyba poprzestanę na zakupie nasion, byliny w sezonie jak gdzieś trafię fajne.
Słoneczne umilacze podnoszą na duchu i jakoś milej czekać na prawdziwą wiosnę ;:196
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Maja a co to za róża na samotnej fotce ta bursztynowa :shock:
napisz proszę że to Amber Queen bo więcej chciejstw mój portfel już nie przyjmie :?
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

Ivona44 pisze:Na kolanach przysięgałam, że po żadnych różanych wątkach nie chodzę ;:223 , no ale nie mogę, podejrzeć tylko chciałam i znowu odmiany spisuję ;:14 . A to Chandos Beauty co to za cudo jest? Urocza. Pozdrawiam Cię i idę dalej na Twoje alejki różane :wit .
Wiedziałam, że już tu byłam i pokłony składałam różom i właścicielce, przysięga łamana nagminnie :wit pozdrawiam Cię serdecznie. Cudny ogród i jego zakątki różane ;:3
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Pooglądałam kolejne cudności u Ciebie i trochę mi lżej, bo chandra mnie tłucze ;:124 niemiłosiernie... Eh, żyzń :roll:
Wracam na początek Twojego wątku i przerabiam fotki po raz kolejny - nigdy mi się nie znudzi ;:196 Ejka
Celina
50p
50p
Od: 29 sie 2010, o 15:57

Post »

Dzięki, Maju za wsparcie i pociechę. Hm, ;:218 za trzy lata, powiadasz będę już wiedziała? A co mój portfel na to? No, dobra, zrobię tak, jak ktoś mi tu radził, rachunki do ziemi, pod kwiatki, niech wiedzą ( takie małe zobowiązanie). Tam przynajmniej M nie znajdzie ;:306 . Co do ogródka, to niestety, nie jest ładnie, bo go rozkopałam straszliwie. Usiłuję zmusić M do wycięcia tujek, bo robią za dużo cienia. Ale na razie same kłody pod nogi.... ;:145 . Jeszcze mi poradź do kogo uderzać po piękną Jalitah , do Kamili? Róże kupuję w różnych szkółkach i to też jest powód, dlaczego ich jest tyle. No, bo jak już płacę za przesyłkę, to jeszcze ta i ta...
Chyba otworzę wątek na pogaduchy, bo Ci tu zawracam głowę...
Gdzie ja widziałam Gracefull Palace, u Ciebie? ładna ale gdzieś ją zgubiłam..
Mój ogród też kiedyś będzie piękny. Pozdrawiam, Celina
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Majeczko mówisz trzy lata taka ilość róż?Hm po tym co napisałaś zastanawiam się teraz coraz mocniej nad zakupami a przede wszystkim gdzie i jakie róże z danej szkółki.Czy może zakupy rozłożyć na dwa sezony żeby zorientować się jak z danej szkółki rosną? ;:223
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Majeczko ;:196 kochana jeszcze raz dzięki za Twoją pomoc.
6 Jubilee już zaklepanych. :tan, a.... Munstead Wood będzie na jesień - teraz i tak już przegięłam

Wiesz, nie dziwię się Elwi, że wraca i wraca do Twoich zdjęć - ja też tak robię.
Dzięki ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”