Nasze marzenie cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nasze marzenie cz.3

Post »

Madziu,

już po robocie, woda leci więc uszy do góry. Z tego co widziałam, panowie studniarze mogli narobić znacznie gorszych szkód. Jest nieźle. Zresztą, jak to się mówi, na wojnie straty muszą być. Przyjdzie wiosna, trochę oprzątniesz, trawa się zazieleni, szybko zapomnisz o całej akcji, a woda będzie radośnie lecieć z kranu...
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Asiu berberys cały przejechany nie jest. Poobcinałam co trzeba i da radę. Tylko szkoda mi bo taki ładny już był.. Najbardziej mi tujki szkoga. Ją musiałam ściąć o połowę.
Renatko dziękuję. Mam wrażenie że dużo kciuków trzymanych mi trzeba :)
Madziu poza bałaganem który mnie denerwuje to jestem absolutnie zadowolona. Dręczyło mnie wszystko co z ta studnią związane. A na ilu metrach? A ile kasy pójdzie? A czy wystarczy? A czy woda będzie? A czy auto z wiertnią wjedzie? ITD ITD.

a propos auta... to jednym kołem prawie byliby w stawie. Wiedziałam że się nie zmieszczą. Ale byli mądrzejsi.
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Grunt, że wszystko dobrze się skończyło...(najważniejszy ten czas przeszły) ;:215
Z pozdrowieniami, Magda
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ojjj tak, to prawda :)
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Witaj Madziu widzę, że prace wiertnicze w sprawie studni ruszyły i woda jest a tak się martwiłaś tym a wszystko dobrze się skończyło
Trzymam kciuki, aby dalsze prace zakończyły się pomyślnie :)
Szkoda tylko ze roślinki na tym ucierpiały
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ciąg dalszy fotorelacji z wypadu na działkę:
Dowód na to że woda jest i leci :D Jeszcze się musi trochę przebrać do zupełnej czystości.
Obrazek

Z prac ogrodowych :
udało mi się uprzątnąć z liści trzy rabatki. Dwie donice na lilie wypieliłam, skalniak przy furtce też doprowadziłam do porządku. Nie zdążyłam już zająć się rabatą z krzewuszkami niestety. Róże tarasową wyniosłam już na taras. Widziałam że zaczyna wypuszczać listki. Podlałam ją tak jak radziła Kasia, ale jeszcze jej nie odkryłam. Owinięta jest taką pianką a z góry ma dopływ powietrza. Mimo ostatniego zgrabiania liści, znowu naśmieciły te brudasy (brzozy). Także trzeba było się troszkę wziąć za grabienie. Zrobiłam przegląd tuj i Promanal konieczny! Miałam spryskać w piątek ale niestety padało i nic z tego nie wyszło. Dzisiaj też. Muszę jednak jakoś w najbliższym czasie się zebrać i jechać opryskać. Bo zauważyłam jakieś kokony porobione. A w jednym to nawet coś dużego, czarnego siedziało. Coś jak larwa motyla. Tzn takiej wielkości :shock: . Tuje od strony drogi nic mi nie łapie. Natomiast te pod lasem okropnie. Pousuwałam to co zdołałam dostrzec i spaliłam. Mam nadzieję że Promanal pomoże. Żałuję strasznie że nie udało mi się już opryskać.

Powiem Wam że ten weekend nie tylko był ciężki przez studnię. Wszystko zebrało mi się na głowę na jeden weekend. Wczoraj studnia ( dobrze że nie było odwrotnie ) a dzisiaj :
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
W altanie tak jak pisałam wcześniej, będzie stół i krzesła które stały na tarasie. A na tarasie stolik z huśtawki. Za altaną będzie stał basen, tak jak rok temu.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Jestem i podziwiam zmiany:)
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Wow ! Madziu, to się u Ciebie w weekend działo ! :shock: Bardzo łądna altanka i ta ława w kwiaty, nie pisałaś o niej, to też zakup internetowy ? Woda się leje, cudnie :tan

Pozdrawiam !
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Annes 77 dziękuję :)
Asiu pisałam, pisałam :) Altanka i te dwie ławki są od jednego producenta. Ta w kolorze tiku zakupiona była docelowo na tamtą drugą stronę żeby była przy miejscu na ognisko. Ta z listkami, na ryby dla eMa. Ale stwierdziłam że jest na to za ładna. I moooże kiedyś stanie przy jakimś fajnym grillu. Żeby Em miał gdzie usiąść przy pichceniu :)
To czarne za altaną to ślad basenu. Taka jest mniej więcej odległość między altaną a basenem.
Obrazek
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

:wit Dzień Dobry Madziu w słoneczną niedzielę :D
Ale się działo u Ciebie :roll:
Altanka pięknie się prezentuje ;:173
Miłej Niedzieli Ci życzę ;:196
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

MID2006 pisze:trochę jestem zła, bo właśnie zawalili całego świerka. I wszystko do sprzątania. Jakby nie mogli obok sypać. No i rozjechali mi tuję rheingold i jednego berberysa. Aha, no i dwie tujki kuleczki małe musieli wykopać. Tzn.. wyrwali. Brr jak przyszłam i zobaczyłam... :evil: .
I wezmą takie barany całą radość z roboty zepsują, większość takich fachowców niestety mamy, jak się trafi trochę myślący, to człowiek mu pomnik od razu chce stawiać, współczuję Ci Marta, tak pracują u nas specjaliści, jedno naprawią - drugie zepsują.
Ale rewolucja u Ciebie przednia- studnia, altanki - radocha, że hej :wit
Pozdrawiam, Iwona.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Paulinko :wit dzisiejszy dzień faktycznie niezwykle ;:3 . I bardzo fajnie! Mnie dzisiaj wszystko co może to boli. Odczułam ten przyjemny ból o którym większość forumek pisze już od jakiegoś czasu. Nawet mimo tego że ledwo chodzę. To wina złej kondycji. Nie ma co się oszukiwać. Trzeba kości po zimie rozruszać. Tobie również życzę miłego dnia.
Iwonko w miarę się starali nie porozjeżdżać reszty roślin.. ale mimo wszystko wściekłam się. Ale już się cieszę że byli, pojechali a teraz tylko po nich sprzątnąć i spokój. :) Fajnie że zrobili to wszystko teraz, to do lata może już się ładnie ogarnie i w miarę zazieleni nowa trawka.
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Madziu :wit
Kochana altanka prezentuje się bardzo ładnie ;:224 Dobrze to było przemyslane, tak bliżej stawu... Fajnie będzie latem ;:63 i tak trochę z góry, to i widok inny, ciekawszy. Udany zakup Madziu, gratuluję !
A o tych ławkac, jakoś ominełam ? nie wiem, nie pamiętam. Ważne,że fajne i bardzo oryginalne ;:215

Miłej niedzieli, odpoczywaj :wit
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
Matemax
1000p
1000p
Od: 14 sty 2010, o 19:27

Post »

Madziu ale super altanka, ;:oj super że już masz ten wywiert za sobą, ważne że woda jest, ciekawe czy bardzo wapienna?
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Widzę, że się rozwijasz. Aby tylko tak dalej ;:333

A z tymi fachowcami od szeroko rozumianych robót budowlanych oraz inżynieryjnych (i z wszystkimi innymi ludźmi)to jest tak: jak ktoś lubi rośliny, to uważa i nie trzeba pilnować. A jak ktoś nie lubi (lub są one mu obojętne), to nie widzi, nawet, gdyby się o nie potykał. I nic tego nie zmieni.
Z pozdrowieniami, Magda
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”