Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Uwielbiam przebarwiające się hosty. Te żólte kolory są niesamowite
Tarasowych ozdób wcale nie robię o tej porze, bo i posiedzieć nie ma jak. Chociaż dzisiaj było faktycznie bardzo ciepło.
Tylko na siedzenie nie miałam czasu
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

U mnie hosty już prawie wycięte bo je przymrozek załatwił kilka tylko się oparło większość roślin zresztą już wyrwana lub przycięta !No ale takie prawo natury ! :roll:

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Hosty faktycznie nabrały jesiennego wyglądu...u mnie również. Zastanawiam się czy już ich nie wycinać :?: jak myślisz?
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

AGNESS pisze:Geniu powiem Ci szczerze, że ja uwielbiam hosty, kiedy tak cudnie się wyzłacają..... po prostu uwielbiam.... żałuję tylko, że tak krótko to trwa i zaraz mrozy je ,,rozślimaczą,,.....
Agnieszko rozumiem , ja uwielbiam liście na drzewach i berberysach przebarwiające się i też zawsze mi smutno ze tak szybko opadają.
Może i ja kiedyś polubię hosty jesienią ;:7
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Małgoś ja również uwielbiam hosty w tej postaci i zawsze żałuję, że tak krótko są takie złociste i piękne :D
Co do dekoracji na tarasie.... to ja robię nawet zimowe, mój taras jest użytkowany przez cały rok a i oszklone drzwi są praktycznie na całej ścianie od salonu, więc wszystko mamy jak na dłoni i zależy mi, żeby widok przez cały czas był atrakcyjny :D

Maryniu zgadza się, każda pora ma swoje wymagania . U mnie jeszcze sporo kwiatów kwitnie i na razie niewiele wycinam....

Aguniu sama nie wiem co Ci odpowiedzieć...... ja uwielbiam takie wyzłocone hosty i zawsze bardzo na nie czekam, więc u mnie nie ma mowy o ich wycinaniu.... a w ogóle nawet jak przemarzną to ich nie uprzątam, tylko traktuję jako naturalne okrycie korzeni. Sprzątam dopiero wiosną. Ale wiadomo, że estetyczniej wygląda jak wszystko jest powycinane i sprzątnięte jesienią a i wiosną mniej pracy....

Geniu u mnie drzewa jeszcze nie przebarwione....liście zielone jak latem.... mogłyby już się wyzłocić :lol:

Obrazy jesienią malowane.....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Dziękuję za twoje spostrzeżenia ;:168
Trawy o tej porze roku grają pierwsze skrzypce :D
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agusiu, witam w nowym tygodniu!
Widzę, że przymrozki również u Ciebie przybrązowiły hortensjowe kwiatostany... u mnie praktycznie po ich właściwych kolorach nie ma śladu - wszystkie są równo wymalowane pędzlem mrozu. Nie zmienia to faktu, że nadal są bardzo dekoracyjne... ich kwiaty zostawiam zresztą na sezon jesienno-zimowy i ścinam dopiero wiosną...
Piękne wrzosy, rozchodniki i trawy, a w słońcu prezentują się jeszcze piękniej.
Dobrego dnia!
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś :wit
Wrzosowisko,,,piekne,,jak jest ich więcej to i piekniej wygladają ;:108
Muszę chyba i ja coś z tym zrobić na drugi rok, przenieść je gdzie indziej i powiekszyć ilość ;:7
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Jesien, jesień... piękne kolory, Twój ogród wspaniale się prezentuje o każdej porze roku :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
promyk
200p
200p
Od: 18 kwie 2011, o 22:02

Post »

Piękna polska złota jesień.... i u Ciebie też wrzosowisko.....aż się nasuwa na myśl tekst piosenki z dawnych starych a jednak dobrych czasów...

Ze mną można tylko
Pójść na wrzosowisko
I zapomnieć wszystko
Jaka epoka, jaki wiek
Jaki rok, jaki miesiąc, jaki dzień
I jaka godzina
Kończy się
A jaka zaczyna
Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia
Promyczkowy przed ogródek
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2008, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aguś jak ja lubię Twój ogród, zawsze w nim jest co podziwiać od wiosny do jesieni.
W słońcu wszystko tak pięknie się jeszcze prezentuje i tętni ciepłymi barwami.
Fajnie masz z tym tarasem, na który masz oko cały rok, na pewno miło jest mieć atrakcyjny tarasik za oknami nawet i zimą.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Rozplenica świetnie uchwycona ;:180
Tak, przebarwiające się liście funkii są bardzo ozdobne ;:108
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

Przepięknie wygląda ta jesień :D . Hosty przebarwiają się po mrozie na fajną żółć, szkoda tylko, że nie utrzymują się potem zbyt długo :| . W ogóle to nie jestem jakąś zapaloną hościarą, ale coraz bardziej doceniam je w kompozycjach (szczególnie, że w moim ogrodzie zaczynają pojawiać się skrawki cienia :lol: ).
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguś ;:196
Trawy bardzo zwracają moją uwagę i wędrując po różnych ogródkach bardzo je podziwiam :D

Aguniu ja również pozostawiam hortensjowe kwiatostany na zimę..... pięknie wyglądają górujące nad światem zasypanym śniegiem..... z tego samego powodu pozostawiam kwiatostany rozchodników ;:167
U mnie dziś ciepluteńki dzień, od rana jestem na powietrzu w samym sweterku.... oby takie piękne dni były jeszcze dluguuugo ;:167

Aniu uwielbiam okazałe wrzosowiska, jednak ja na takie nie mam miejsca, mam takie ,,piętrowe,, mini-wrzosowisko, a oprócz tego wrzosy porozrzucane po całym ogródku....ale te pojedyncze niestety giną wizualnie, nie rzucają sie w oczy.... będę musiała pokombinować i zgrupować je w jednym miejscu.... ale gdzie ...... nie mam pojęcia :roll:

Mariolu dziękuję ;:196 Bardzo mi zależy, żeby ogródek był atrakcyjny przez cały sezon.... nawet zimą, bo i wtedy spędza sie trochę czasu na powietrzu, a jeśli jest miła sceneria to i pobyt na dworze jest miły 8-)

Sylwio dziękuję za takie piękne strofy.... uwielbiam je ;:167

Eluniu dziękuję ;:196
Mój taras faktycznie jest w użytku przez calutki rok.... jest położony przy salonie, więc nawet w brzydkie zimne dni jest widoczny w całości, z domu, więc musi być estetycznie zaaranżowany, żeby nie ,,straszył,, nawet zimą :lol:

Jacku dziękuję ;:167 Marzy mi się jeszcze rozplenica o takich rudo-brązowych źdźbłach, mam nadzieję, ze ją gdzieś trafię..... w ogóle niesamowicie podobają mi sie trawy, nie mam na nie miejsca, bo już ciasno, ale rozplenice jeszcze się mieszczą.... :lol:

Edytko ja również bardzo żałuję, że hosty niezbyt długo utrzymują te piękne złociste barwy, na szczęście w tym roku już dosyć długo są w tej cudnej szacie.... pierwsze przymrozki je pokolorowały, a teraz cieplutko więc trwają ;:167
Ja też nie jestem hościarą...... ale nie wyobrażam sobie bez nich ogrodu, bardzo je lubię, ale kilkanaście pięknych dużych kęp w zupełności mi wystarczy, mogą być nawet zdublowane odmiany, najważniejsze aby mi się podobały.... Teraz troszkę je wymieniam, bo mam chyba z 10 albo i więcej ogromnych kęp tych zielonych, a marzą mi się te biało- czy żółto-zielone....
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Agness, działają na wyobraźnię te kolory jesiennego ogrodu ;:63 Takie zdjęcia to wydrukować i w ramki na ścianę. Przez całą zimę będą poprawiać nastrój ;:173

Moje hosty to już historia ale też ich nie wycinam. Zawsze to jakaś ochrona przed mrozem.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”