W ogrodzie Maryni.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
kryzysowa
---
Od: 9 kwie 2014, o 08:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W ogrodzie Maryni.

Post »

Witaj Marysiu :wit
Z niekłamaną przyjemnością przejrzałam Twój wątek od "A" do "Z" i westchnęłam tylko: "O jeżu kolczasty, u mnie też tak będzie za 30lat". ;:306
Chapeau bas za całokształt, Twój zielony raj jest dokładnie odzwierciedleniem moich marzeń, a że ze mnie uparta i konsekwentna osóbka, za te 30lat... ;:198
Automatycznie lista moich chciejstw wydłużyła się o jakieś 50 pozycji ;:224 , na pierwszym miejscu jest tulipanowiec ;:oj , ja go chcę, i ja go będę mieć, jutro? ;:306
Pozdrawiam Cię serdecznie.
Kasia
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Skorygować ilość parapetowych? Chyba w górę :;230 .
Kasiu, tylko 50 pozycji wybrałaś?. Toż Ona ma co najmniej ze 2 tysiące w ogrodzie różności takich, że mało kto widział :tan . Mam 'diabelski' pomysł ;:161 , na który całkiem niedawno sama wpadła ;:306 ;:306 ;:306 . Mówię o organizacji spotkania, tzw. grupy z mazowieckiego.
Mam być u Niej za tydzień - pewnie mi się oberwie :pogon - dobrze, że będzie więcej osób, to może przeżyję.
A tak na serio, to przecież wiesz Marysiu, że podziwiam Twoją umiejętność postępowania z roślinami i tzw. rękę do roślin. Każdy patyk Ci zakwitnie, jak się uprzesz ;:108 ;:108 ;:108 . Ale tylko Ty wiesz, ile to pracy.
Wiem, wiem, te pochwały nic mi już nie pomogą, ale cóż, zawsze trzeba próbować ;:196.
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
kryzysowa
---

Post »

Aniu, właśnie dlatego, że Marysia ma same oryginalne rośliny, padłam przed Nią na kolana ;:180 , ja też usiłuję takie właśnie okazy zdobywać, kilka już nawet mam, kilka.. ;:131 i cały czas próbuję sobie wbić do głowy, że wszystkiego na raz się nie da ;:14
Poproszę o info, jak już będą szczegóły dotyczące tego spotkania na najwyższym szczeblu ;:306 i czy zabieramy ze sobą "tych brzydkich", jak coś to swojego lekko podmaluję i się nada do ludzi ;:198 :;230
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

EwaFr, witaj w moim ogrodzie. :) Katalpa to piękne i pachnące drzewo. Trzeba jednak pamiętać o systematycznym cieciu, jeśli nie chcemy mieć w ogrodzie olbrzyma. Bardzo ją lubię. :)

Kasiu, miło Cię gościć. :) Bardzo dziękuję, ale przesadzasz z tymi pochwałami. :oops: Jest tu cała masa znacznie piękniejszych ogrodów niż mój. Wystarczy się zagłębić i oglądać, oglądać... To Ania/ Pulpa222 ma ponad 30-letni ogród. Mój jest o połowę młodszy. A chciejstwa też wciąż sobie dopisuję. ;:306
A szczegóły ewentualnego spotkania ustalajcie z Anią. Ja mam remont, ale może jakoś się wyrwę i dołączę.

Aniu, no to masz przechlapane. ;:108 Żadne podlizywanie już Cię nie uratuje. ;:306

Zaczynają kwitnąć trawy, a ja bardzo je lubię. :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ładna, ale uszkodzona lilia.

Obrazek
Spóźniona trzykrotka.

Obrazek
Wyżej już wejść się nie da. ;:306

Dobrego dnia. ;:3
Awatar użytkownika
misia53
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2011, o 00:32

Post »

Marysiu nie zła modelka ,to taka kocia natura ;:7 pomysłów im nie brakuje a czasem potrafią nas zaskoczyć swoją zwinnością.Jak u mnie zaciągali budynek po rusztowaniach zawędrowała na dach potem japule piłowała o pomoc ,dobrze ze robotnicy przyjechali ,ja nie potrafiłam jej wydostać,Dzwonek tekensiana ;:oj jest bardzo ciekawy gdzie go kupiłaś ?nie mogę nigdzie go spotkać, mam różowy.
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesiu, Ja już nie pamiętam skąd go mam. Obejrzę jutro dokładnie i poszukam czy nie ma tam jakiej sadzonki. ;:108
O tym różowym piszesz?
Obrazek
C. 'Pink Oktopus'

Wszyscy pokazują liliowce, to może i ja pokażę chociaż parę. :)

Obrazek
H. 'Night Beacon'

Obrazek
H. 'White Dragon'

Obrazek
H. 'Desinger Promise'

Obrazek
H. 'Arctic Snow'

Obrazek
H. 'Black Prince'
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Marysiu :wit wszystkie kwiaty masz piękne ale ten puchaty kwiatuszek chyba najpiękniejszy :D
Powiedz mi jeszcze czy te ośmiorniczki szybko się rozrastają?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, różowy chętniej, chociaż u mnie nie rewelacyjnie, a ten biały bardzo marnie. Delikatny jest jakiś taki. Chyba znowu spróbuję przesadzić, chociaż już nie wiem gdzie.
kryzysowa
---

Post »

Maryniu, dziękuję za odwiedziny w naszych skromnych progach, gdybyś jeszcze zechciała odczytać prywatną wiadomość.. ;:224
Mam nową miłość i kolejną pozycję na mojej liście chciejstw-H. 'Black Prince' ;:oj
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, ja nie dostałam od Ciebie żadnej wiadomości na PW. :(
kryzysowa
---

Post »

Hmm ;:131 , a to ciekawe, bo u mnie ciągle "wisi" w folderze do wysłania ;:24
Próbuję zatem jeszcze raz :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marysiu jak ja lubię u Ciebie oglądać te słodkie maleństwa! a liliowce chyba jeszcze bardziej lubię i pewnie jeszcze będą?
A ten ryś na półce wygląda bardzo intrygująco jakby na coś polował :lol:
Awatar użytkownika
obita
500p
500p
Od: 4 lip 2014, o 13:16

Post »

Ale cudowności ;:oj Ten tulipanowiec to mi sie będzie chyba śnił :heja Duża masz działkę? Te tulipanowce to spore drzewa :roll:
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Maryniu też mam z nasion katalpę , już 8 lat kwitnie tylko ma takie duże pędy zwisające, czy Ty swoją jakoś skracasz , że nie jest taka zwisająca , bo mi zajmuje dużo miejsca ;:3
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Męczennica bardzo oryginalna :shock: Przy niej moja passiflora caerulea wygląda pospolicie :roll:
Marysu ten bodziszek z kwiatu, liścia i Twojego opisu wygląda mi na bodziszka czerwonego :idea:
Liliowce bardzo dobre! Zwłaszcza trzy pierwsze ;:333 Zaraz muszę jeszcze raz się im przyjrzeć ;:65
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”