Małgosia! Oczywiście, że możesz! Ekspertem nie jestem, ale teraz przesadzałam i dosadzałam i nic moim nie jest więc można z powodzeniem!
Mi się udało wczoraj znów oczyścić kawałeczek. Robię do pierwszego zmęczenia, a taczkę z chwastami i narzędzia sprząta syn więc mi lżej

Już zaczyna to wyglądać...

Nie zrobiła zdjęcia "przed", bo to był przerażający widok!
Celina! Nie wiem, jaki to kolor, bo mam go trzeci sezon i to jego pierwsze kwitnienie. też nie wiem, co ze świerka wyjdzie, ale nie chcę, żeby urósł tradycyjnie, bo kto go potem będzie wycinał
Krysiu! Jak widzisz, szczawik zaprzyjaźnił się z tą donicą, ale co roku dostaje nowej ziemi kompostowej. Nawet nie sposób zapomnieć o podlewaniu, bo stoi przy wejściu na taras i jak ma sucho - wygląda inaczej
Własnie te miejsca pod drzewami są idealne dla host. Malowniczo wyglądają, ale na hostomaniactwo już chyba zabrakłoby mi czasu. Na szczęście te, co mam nie wymagają zbyt dużo zaangażowania.
Ciasteczka faktycznie fajne i szybkie, o przepis zapytam synka, bo to on robił, a ja już nie pamiętam
Biała porzeczka (czy ja miałaś na myśli, pisząc "złota"?) przeszła od sąsiada i nie znam jej nazwy, ale to stara odmiana musi być, bo sadzili ja jeszcze jego dawno nieżyjący rodzice.
Chodzi o fiołki afrykańskie w domu? Tak! mam jedna odmianę, ale jeszcze nie zakwitła, Wypuściła właśnie pączki. Jak nie zapomnę, dam zdjęcie listka

Zapytam osobę, od której dostałam listek, jaki ma kolor kwiatka
Mój warzywnik wygląda jak na angielskim filmie, czyli rozbujany i zarośnięty. Rukola kwitnie i leży na pozostałych warzywach. Planuje powiązać ją do bambusów, bo już nie daje z nią rady, a czekam na nasiona! Za chwilę zje mnie pełzająca cukinia. Muszę sprzątać sałatę, czyli wreszcie zjeść. Może wreszcie zrobię ja na obiad, zamiast skubać do kanapek.
Wyrwałam kilka kolejnych wideł chwastów spod aronii. Jakoś to wygląda. Mam dylemat, co zrobić z pełnikami i irysami syberyjskimi, które rosną pomiędzy. Chyba wrzucę do donic, potem zobaczę...
Na dziś zdjęcia host, bo przez wczorajszą wieczorna pracę w ogrodzie, nie porobiłam nowych zdjęć
Paradise Island
White Christmas?
Twilight
Brim Cup? (darczyńczyni uważa, że to Mama Mia więc dopisuję propozycję)
August Beauty?