Świat roślin Ewy-rozalki część szósta

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Świat roślin Ewy-rozalki część szósta

Post »

Ewuniu! Ja się śmieję, ale naprawdę jestem nieobliczalna jeśli chodzi o zakupy. :;230 Pomyślę sobie spokojnie, popatrzę, miejsce przygotuję i wtedy kupię dokładnie to co potrzeba, inne rady nie ma :heja
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ANIU masz w zupełności rację ,dlatego ja mam obydwie :lol:
MADZIU cieszę się że zajrzałaś . :tan
CELINKO mnie też one się bardzo podobają ,Leonardo to jest niesamowity pod względem kwitnienia .
Kwiaty ma bardzo piękne i kwitnie cały czas . :uszy

-- 22 cze 2013, o 05:43 --

RENIU ,to planowanie i wybieranie róż jest najprzyjemniejsze .Często co innego wybieramy ,a co innego ląduje w ogrodzie ;:138
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zajrzałam do Ciebie w odpowiednim momencie, bo mogłam obejrzeć Twoje róże :D
Niesamowite jest dla mnie to, że - mimo że mam ich setkę - wciąż jest tyle pięknych, które jeszcze przede mną :) z Twoich chociażby Acropolis i Tradescant...muszę je mieć ;:oj I Cezar też nie do pogardzenia...w ogóle pokazałaś sporo pięknych róż, których nie mam :roll:
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Witaj Ewciu różanko (taki chyba powinnaś mieć login :-) :-) ). Jaka dziś pogoda u Ciebie? Miłego dzionka!
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

Ewciu ,fajnie że wpadłaś ,dawno Cie nie było .Ja do Ciebie zagladam ,to jestem na bieżąco .Tylko z pisaniem się nie wyrabiam ,bo ostatnio czasu mało.Tradescant ,to rożyczka z jesiennego nasadzenia .
Jest przepiękna ,jej barwa i kształt kwiatu to absolutne cudo ,wyobrażam ją sobie jako starszy krzak .
Akropolis to istny kameleon ,jej kwiaty się zmieniają i bardzo długo się trzymają ,jej uroda jest nie kwestionowana .Pozdrawiam Cię :wit :wit :wit
Madziu ,u mnie od rana słońce i ptaki śpiewają ,wybieram się wlaśnie powylewać wodę deszczową z pojemników .Różaneczniki bardzo się ucieszą .Martwię się tylko ,żeby znowu nie było upału ;:168
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Nie zdążyłam zamówić Tradescant :( Zanim koleżanka się zdecydowała na wspólne zamówienie, zabrakło tej róży w sklepie. Wcale się nie dziwię, bo śliczna :D Na pewno ją kupię w najbliższym czasie, bo z The Prince jestem bardzo zadowolona.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

witaj Ewuniu :wit
;:180 ;:180 ;:180 ;:180 ;:180 piękna kolekcja różyczek , raj dla oczu. Wszystkie mi sie podobają i nie wiem na którą tu sie jeszcze zdecydować?
Pozdrawiam i miłej soboty życzę ;:196 ;:196
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Ewuś u mnie już od samego rana taka parówa że ciężko oddychać.
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

Ewciu ja swoją kupiłam we Floribundzie ,to młodziutka różyczka ;:65
Sylwiu dzięki ,do jesieni masz dużo czasu na myślenie ,na pewno znajdziesz jakieś pięknoty . ;:7
Madzik u mnie też już ciepło się robi ,mam nadzieję ,że nie będzie tak jak wczoraj ;:167
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Ewuniu witaj, Graham Thomas to strzał w 10 - dziękuję :) Muszę tylko dopytać Ewy, czy ją teraz ma... U mnie dziś trochę chłodniej, sporo chmur, dość przyjemnie jak na razie. Wczoraj wypatrzyłam brązowe przebarwienia na rh mojej Mamy, który rośnie w donicy - wygląda to dość niepokojąco. A na moim starym okazie białe malutkie muszki (motylki?) pod spodem liści - wygląda jak mączlik szklarniowy. Masz jakąś naturalną metodę na to dziadostwo? Edit: poszukałam u wujka googla i to najprawdopodobniej mączlik różanecznikowy.
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Większość róż kupiłam we Florabundzie i jestem bardzo zadowolona- wypadła mi tylko jedna ale to chyba z mojego powodu.
Mój zachwyt na Twym ogrodem nie słabnie :wink:
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Ewuniu, przepiękne różyczki, napatrzeć się nie mogę ;:138 ;:138 ;:138 A najpiękniejsze moim zdaniem są Kronenburg i Cezar ;:oj ;:oj ;:oj ;:138 ;:138 ;:138
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Pokaz różany na 6 + no chyba że jest większa skala to wtedy podbijam dodając wielkiego + ;:oj trudno się zdecydować na tą jedną naj....każda ma w sobie to coś :roll: ale po głębszym namyśle, jedna z nich ma ciut więcej tego naj... Tradescant wpadła mi w oko , perełka wśród perełek ;:167
Ewcia miłego weekenda :wit a może znośnej pogody :lol:
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

Miluś nie przejmuj się tak bardzo tymi plamkami .Czasem wystarczy oberwać chore listki i jest w porządku .Co do robali ,to podejrzewam ,że Twoja śmierdząca mikstura je odstraszy raz na zawsze . :lol:
Ewciu ,ja we Floribundzie też kupowałam róże i bardzo ładnie mi rosną .Najgorsze róże z wysyłki kupowałam od Spasówki ,sadzonki wręcz marne w tym jedna na trzy róże pomylona .Nie wiem czy ona jeszcze wysyła ,ale ja już od niej nie kupię . ;:108
Tereniu ,obydwie mają olbrzymie kwiaty ,największe ze wszystkich róż ,jakie widziałam :D
Eluś ,Tradescant ,to jedna z najciemniejszych róż .Dla mnie ,to też perełka . ;:167

dla odmiany... :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Ewuniu, "dla odmiany" piękne ;:180 Mimo wszystko szkoda, że dziś róż nie podpisałaś ;:224 Podrap za uchem kociaka Obrazek - czy on ma naprawdę niebieskie oczy?? I czy dobrze widzę, że pokazujesz dalie w odcieniu czerwieni? Tyle kwiatów już? A ja się podniecam dwoma kwiatkami na swoich :) Jesteś po prostu mistrzynią ;:180 Parzydło wygląda, jakby kwiaty kręciły piruet ;:138
Miksturę najpierw muszę zrobić.. nie wiem, czy dziś mi czasu starczy, bo mam dość napięty dzień. Może spróbuję przyspieszoną wersję z czosnkiem. O ile pogoda mi pozwoli, bo zaczyna grzmieć.
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”