Ogród Biedronki 641 2013r.
- anym
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Biedronki 641 2013r.
Alu w najbliższym czasie napiszę na pw
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Alu musze nadrobić cały tydzień .Serduszka bardzo ładne,też je mam.Podoba mi się twoja lipa i ten ładny drewniany płot,albo cos koło tego co widzę .
Miłej soboty

Miłej soboty

- byna
- 500p
- Od: 18 maja 2009, o 19:18
Alu, ale wspaniały zagonek żonkili i narcyzów
Szczerze zazdraszczam, bo u mnie nie chcą rosnąć mimo wielokrotnych prób sadzenia. Co ty im robisz, że rosną , kwitną i rozrastają się????

- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam w sobotni wieczór. Wróciłam z pracy po 19 i pierwsze co zrobiłam to włączyłam komputer.
, aby być z Wami.
Aniu śpiesz się , bo teraz jest więcej czasu. Czekam.
Jadziu dziękuję, ale to co kawałek widziałaś drewnianego to obudowa mojej studni.

Alu lipka to duma mojego męża i ja ją się nie zajmuję, ale fajnie sobie wygląda na tle koniki.
Grażynko ten zagon żonkili i tulipanów powstał z przesadzonych cebul z ogrodu. Rosną tam różne odmiany. Widzisz kwitną krótko, a potem te usychające liście i puste miejsca przeważyły,że przesadziłam je w inne miejsce.Chodziło mi o to,aby w fazie pąków zrywać i mieć z czym pojechać na cmentarze.
W sumie to nie wiele czasu i pracy im poświęcam .Na wiosnę obrabiam, czasami na jesień sypnę im nawozu do cebulowych. Jesienią znów spulchnię ziemię , powyrywam chwast i to w zasadzie wszystko.

Te zdjęcia już kiedyś pokazywałam, ale może nie wszyscy je oglądali.

Aniu śpiesz się , bo teraz jest więcej czasu. Czekam.

Jadziu dziękuję, ale to co kawałek widziałaś drewnianego to obudowa mojej studni.

Alu lipka to duma mojego męża i ja ją się nie zajmuję, ale fajnie sobie wygląda na tle koniki.
Grażynko ten zagon żonkili i tulipanów powstał z przesadzonych cebul z ogrodu. Rosną tam różne odmiany. Widzisz kwitną krótko, a potem te usychające liście i puste miejsca przeważyły,że przesadziłam je w inne miejsce.Chodziło mi o to,aby w fazie pąków zrywać i mieć z czym pojechać na cmentarze.
W sumie to nie wiele czasu i pracy im poświęcam .Na wiosnę obrabiam, czasami na jesień sypnę im nawozu do cebulowych. Jesienią znów spulchnię ziemię , powyrywam chwast i to w zasadzie wszystko.

Te zdjęcia już kiedyś pokazywałam, ale może nie wszyscy je oglądali.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Alu,studnia z różą przepiękna a łany tulipanów i narcyzów powalają na kolana ,ależ to wszystko pięknie wygląda 

- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alu , to też w soboty pracujesz to tak jak ja , ja do 16 -tej, obejrzałam triumf nasze skoczka Kamila i teraz odpoczywam z Wami, takie łany wiosennych kwiatków powalają na kolana , widok niesamowity ,

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 2 paź 2011, o 06:05
Alu
Oglądnąłem Twoje ogromne królestwo. Niesamowita kolekcja roślin, aż zadziwia ile pracy musiałaś włożyć, ale efekt wspaniały. Masz ogród kwitnący przez cały okres wegetacyjny. Zwiedzenie ogrodu zajęło mi kilka godzin tym bardziej, że napotkałem w Twoim ogrodzie mnóstwo znajomych mi roślinek skalnych i to w niesamowitej kondycji. Zachwyciły mnie urodziwe lewizje i miłki, zarówno amurski jak i wiosenny, bertram, sasanki, miecznice, wawrzynek główkowy itd itp. Gratuluję i pozdrawiam
Oglądnąłem Twoje ogromne królestwo. Niesamowita kolekcja roślin, aż zadziwia ile pracy musiałaś włożyć, ale efekt wspaniały. Masz ogród kwitnący przez cały okres wegetacyjny. Zwiedzenie ogrodu zajęło mi kilka godzin tym bardziej, że napotkałem w Twoim ogrodzie mnóstwo znajomych mi roślinek skalnych i to w niesamowitej kondycji. Zachwyciły mnie urodziwe lewizje i miłki, zarówno amurski jak i wiosenny, bertram, sasanki, miecznice, wawrzynek główkowy itd itp. Gratuluję i pozdrawiam
Pozdrawiam Janusz100
Najpiękniejsze rośliny ogrodów skalnych-Mój ogród skalny-Mój ogród skalny cz.2-Moja książka
Najpiękniejsze rośliny ogrodów skalnych-Mój ogród skalny-Mój ogród skalny cz.2-Moja książka
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Alu- masz bardzo spory areał do obrobienia
Ale zawsze coś ładnego można u Ciebie podpatrzeć .
Studnia faktycznie ładna.Córce mojej marzy się dom z beli właśnie takich ciemnych.Możesz być dumna.
Pozdrawiam

Ale zawsze coś ładnego można u Ciebie podpatrzeć .
Studnia faktycznie ładna.Córce mojej marzy się dom z beli właśnie takich ciemnych.Możesz być dumna.
Pozdrawiam

- Biedronka641
Marto tulipanki i narcyze powoli wychodzą, ale jeszcze nie wszystkie.Dziękuję i jest mi miło jak się czyta takie opinie.
Grażynko ja nie tylko pracuję w soboty, ale i w niedzielę i w święta, a także chodzę na noce.Jest to męczące, ale mając wolne na tygodniu mogę zająć się ogrodem. Już nie mogę się doczekać grzebania w ziemi. Dziękuję za pochwały. Już nie długo może powrócą takie widoki.
Janusz nie wiesz jak się cieszę,że z ust Takiego jak Ty eksperta od roślin pada tyle ciepłych słów. Dziękuję.
Praca w ogrodzie daje mi dużo satysfakcji i jest to odskocznia od stresującej pracy zawodowej.
Moim marzeniem jest jeszcze zrobienie skalniaka. Może nie tak pięknego u dużego jaki jest u Ciebie,ale coś mniejszego na typowe rośliny skalne.Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.
Jadziu słusznie zauważyłaś do obrobienia mam sporo areału. Do tego jeszcze uprawiam warzywa.
Jadziu mnie też marzy się mały domek z bali w górach. Jak tylko wygram w lotto to spełnię marzenie.
Znasz to''wszystko zaczyna się od marzeń''?

Grażynko ja nie tylko pracuję w soboty, ale i w niedzielę i w święta, a także chodzę na noce.Jest to męczące, ale mając wolne na tygodniu mogę zająć się ogrodem. Już nie mogę się doczekać grzebania w ziemi. Dziękuję za pochwały. Już nie długo może powrócą takie widoki.

Janusz nie wiesz jak się cieszę,że z ust Takiego jak Ty eksperta od roślin pada tyle ciepłych słów. Dziękuję.

Praca w ogrodzie daje mi dużo satysfakcji i jest to odskocznia od stresującej pracy zawodowej.
Moim marzeniem jest jeszcze zrobienie skalniaka. Może nie tak pięknego u dużego jaki jest u Ciebie,ale coś mniejszego na typowe rośliny skalne.Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.
Jadziu słusznie zauważyłaś do obrobienia mam sporo areału. Do tego jeszcze uprawiam warzywa.
Jadziu mnie też marzy się mały domek z bali w górach. Jak tylko wygram w lotto to spełnię marzenie.

- trillum30a
- 200p
- Od: 6 lut 2012, o 15:24
- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alu rabatki z tulipanami i żonkilami wspaniałe 

- Biedronka641
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Alu kwiatuszki w moim ulubionym kolorze
Wysłałam pw

Wysłałam pw

- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
ostatnio we wszystkich ogrodach wspomnienia ostróżek, a ja choruję na ostróżki
dzisiaj posiałam dwie torebki ostróżkowej mieszanki i czekam, podobno jest szansa, że pierwszego roku już zakwitną...