Cześć
co za cisza na forum?..
Widzę, że nie tylko mnie rozleniwiła ta gorąca pogoda?..
Ciężko pozbierać myśli i pisać do rzeczy.
Przede wszystkim dziękuję za tak liczne odwiedziny, jest mi niezmiernie miło.
Dziękuję piszącym, że zechcieli zostawić swój wpis w moim wątku.
W moim rejonie gorące dni spowodowały duże przyspieszenie w przyrodzie.
Owoce szybko dojrzewają, a róże? jedne kwitną i szybko się osypują od nadmiaru ciepła.
Inne mają w ciągu doby znaczne przyrosty, a jeszcze inne nie wiadomo, kiedy już pokazują otwierające się pąki.
U mnie jak zwykle zaczyna już drugie kwitnienie Chippendale i dwie angieleczki, które lubią razem się pokazać.
Zdjęcia za chwilę.
Krysiu ? Ignis nie wierzę, w to postanowienie?..

, to takie chwilowe zniechęcenie i tyle?.
Ja swoje róże prowadzę troszkę inaczej niż większość osób. Moje róże miały oprysk profilaktyczny, to na pewno im pomaga być w dobrej kondycji.
Jak tylko coś zauważam, to reaguję natychmiast.
Aga ? Agness cieszę się i zapraszam jak tylko znajdziesz chwilkę.
Miłeczko, jak Ty mi piszesz, że coś mi się udało dobrze cyknąć moim hm?hm? aparacikiem , to ja skaczę do góry?.
Kasiu ? Magenta kupiłam groszek pachnący, na opakowaniu był określony kolor. To wszystko.
Nie mam pojęcia czy są jakieś odmiany?.. szkoda, że wywaliłam opakowanie.
Anetko ? ninetta, groszek jest jednoroczny. Alexandra jak prawie każda jasna róża ma piegi po deszczach. Natomiast nie zauważyłam, żeby jej deszcz przeszkadzał.
St. Swithun zaraz wstawię kilka zdjęć, lepiej będzie Ci podjąć decyzję czy go kupić.
Asiu ? daffodil ?. żeby być aktywną na forum trzeba dysponować dużą ilością czasu.
Wiadomo, nie mamy go zbyt dużo?. może jesienią i zimą nadrobimy.
Czytałam odpowiedz Agnieszki Safoya. Dobrze Ci poradziła. Ja natomiast zastanawiałam się nad tym co napisałaś i pomyślałam, że dobór tych róż może być uzależniony od umiejscowienia pergoli.
Słońce, cień?. inne nasadzenia w otoczeniu. Ty, to widzisz i sama musisz wybrać.
Ja na przykład do Morgengruss dosadziłabym Iceberg Cl ( Schneewittchen Cl ) można ją dostać w F.
Miałam Morgengruss i to jest mało uporządkowany krzaczek w przeciwieństwie do Iceberg, która pięknie i ciągle kwitnie.
Asiu rób zdjęcia nowych rabatek?. pochwalisz się nimi jak znajdziesz troszkę czasu.
W moim odczucie Constance Spry jest tak piękna różą, że ja bym jej z flejtuszkiem Morgengruss nie łączyła.
Prędzej Awakening, ale jej nie znam.
Kilka zdjęć róż obecnie kwitnących.
Aphrodyte, śliczna i już się wszystko wyjaśniło moja różowa nn, to również Aphrodyte.
Hahaha? mam dwa krzaczki
Parky
WSz 2000
Jet Set
Chippendale .... ale ma kolorek
Polays Royal
Pashminka najładniesza jej faza kwitnienia.
Kronprinesse Mary
Claire Marshall i Parky
Sweet Revelation
Na pierwszym planie Alexandra
CPM