Moja rabatka2- perdii

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja rabatka2- perdii

Post »

Witaj ;:196
Gosiu czytam,że jutro wybierasz się na swoje hektary - pewnie radość Cię rozpiera ... jedź bo z tęsknoty uschniesz na wiórek :;230 Swoje lilie planuje w piątek zanieść i posadzić do pojemników bo mimo,ze leżą na strychu to i tak sporo od chwili dostawy podrosły.
Sadzisz swoje bezpośrednio do ziemi ?
Jak coś ciekawego wyczytasz o uprawie pomidorków to pisz - mądrych rad zawsze warto posłuchać.
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Krysiu lilie sadzę w dużych donicach tak ja większość bardziej wartościowych roślin. Mąż robi wiertarką dziury, dla lilii to jest zbędne, aby korzenie miały jak się wydostać z donicy.Muszę w jakiś sposób odizolować gryzonie od przysmaków :evil: Wiele krzewów ,drzew i innych roślin zostało przez nie zniszczonych.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Moje nawet na rabatce wypuściły kiełki . Możesz je sadzić bezpośrednio do ziemi , ja w tamtym roku posadziłam i przykryłam ich doniczkami .. Ładnie wyrosły i nawet przymrozek ich nie złapał ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Gosiu ciekawa jestem jak tam prace na wsi. Ja posiałam lobelię i kobeę do szklarenki, oraz pietruszkę naciową, koper,szpinak,szczypiorek i siedmiolatkę do gruntu.Dzisiaj trochę pada więc mi podlewa. Jutro mam zamiar siać pomidory,melony, cukienie bo jest owoc.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich serdecznie ;:196 Na wsi było bardzo przyjemnie tylko sam wjazd był troszkę smutny ponieważ wichury jakie były niedawno zniszczyły mi tunel foliowy łamiąc plastikowe rury i rwąc folię.Tunel został wyrwany z ziemi wraz z cegłami do których był przytwierdzony :( Więcej szkód na szczęście nie wyrządził.Tak się spieszyłam przed wyjazdem na wioseczkę, że zapomniałam aparatu.Wiosna i do mnie zawitała przynosząc mi przebiśniegi, przylaszczki,krokusy.Tulipany,serduszki,lilie zaczynają wychodzić z ziemi :D Drzewo mają już bardzo nabrzmiałe pąki.Posadziłam wszystkie rośliny,które były do tej pory w domku.Posadziłam cebulę cukrową,wysiałam rzodkiewkę, sałatę kozulową i koper z którego nie wiem co będzie bo ziemia jeszcze zimna.Doszłam do wniosku, że nic nie tracę najwyżej kilkanaście nasion kopru.Pobyt był bardzo udany tylko krótko :(
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Gosiu, strasznie mi przykro że wichury zrujnowały Ci tunel :( , ale jak patrzyłam w czasie zeszłorocznych halnych na swój plastikowy, to myślałam że lada chwila odfrunie jak balon. Dlatego jak się porwała folia na nim, to go już nie reanimowałam, rurki oddałam, i zaraz jesienią zrobiliśmy najprostszą drewnianą konstrukcję, a tydzień temu założyliśmy folię.
Szkoda że zapomniałaś aparatu i nie ma fotek, u mnie też wszystko z ziemi wyrywa się na słoneczko, ale bardzo się boję ewentualnych przymrozków, to by była tragedia dla roślin. Migdałek jest calutki obsypany pąkami, będzie ślicznie kwitł jeśli go nie przymrozi. U nas dzisiaj brzydko, chłodno i deszczowo, czyli prace domowe zostają, życzę Ci Gosiu miłego dnia ;:196 i dziękuję za pamięć ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Gosiu ależ przykro, że wietrzysko zniszczyło tunel..... będziecie stawiali nowy, czy na razie rezygnujecie???
Mnóstwo pracy zrobiłaś na działeczce, fajnie, że pogoda dopisała :D U też mnie jeszcze ładnie, zaraz biegnę troszkę popracować, bo po południu mają być burze....
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Gosiu ;:196 szkoda tunelu. ;:168 W tym roku wichury są wyjątkowo silne. ;:202
U mnie, jak wiesz też były szkody.
Ale naprawimy i stawimy czoła następnym wichurom , bogatsze o nabyte doświadczenia. ;:215
Szkoda, że bez fotek, następnym razem nie zapomnij aparatu.
Miłego dzionka :wit
Awatar użytkownika
gogo76p
500p
500p
Od: 23 maja 2012, o 18:54

Post »

szkoda twojego tunelu :( ale na działeczce nie próżnowałaś :wit
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Gosiu ;:196 ;:196 ;:196 Ty wiesz za co :D
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie ;:196
Iwonko w tamtym roku pisałyśmy że ten tunel to porażka :( Miałaś przecież taki sam. Raptownie postał jeden sezon :evil: Dużo pieniędzy wydałam na niego, a nie byłam zadowolona od początku. Trudno się mówi i trzeba stawiać nowy. Chcemy postawić drewniany.Miał być z okien, ale nie mam na razie gdzie kupić. Zobaczymy jak z czasem M bo tak to nie znam nikogo kto by mógł nam pomóc w stawianiu tunelu, a fachowcy to pewnie zaśpiewają taką cenę , że tunelu mi się odechce :;230
Widzę ,że na południu Polski śniegi i tylko patrzę co by u nas nie sypnęło.Nie ma za co dziękować niech Ci sprawi radość.
Agusiu chcemy postawić nowy z drewna.Właśnie szukam w necie jakiegoś schematu,podpowiedzi jak taki tunel wykonać. U Ciebie chyba nie pada śnieg?
Krysiu też bardzo żałuję, że nie wzięłam aparatu, albo nie zrobiłam komórką bo M już wie jak ściągać zdjęcia z telefonu :D Na pogodę niestety jak na wiele innych rzeczy nie mamy wpływu :( Są gorsze nieszczęścia niż rozwalony tunel,ale i tak szkoda.
Gosieńko jak nie będzie tunelu to będzie więcej sadzonek pomidorów do rozdania :;230 a też lubię robić prezenty więc będzie fajnie, aby byli chętni
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

:wit Hej Gosiu, pewnie że szkoda tunelu, choćby i takiego co denerwuje, mnie tez wkurzał ten plastikowy, no i fakt drogi był. Drewniany robiliśmy we własnym zakresie, poprosiłam brata o pomoc, jest jaki jest, na razie jeszcze nie ma okna, ale zanim wsadzę pomidory coś się wymyśli bo wietrzenie dobre musi być. Nas śnieg ominął i dzięki Bogu na razie przymrozki też, dzisiaj ogarnęła wszystko mgła i jest teraz +4. Miłego dnia ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Gosiu :wit
Co ja tu czytam ,masz zniszczony tunel,oj szkoda ;:168
Ale do drugiego się przymierzacie i bardzo dobrze,trochę pracy ale będzie własny znowu ,Ja nie mam miejsca na tunelik,a żałuję, bo lepiej rosną warzywka w tuneliku ;:108
Miłego dzioneczka ;:3
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

perdii pisze: Agusiu chcemy postawić nowy z drewna.Właśnie szukam w necie jakiegoś schematu,podpowiedzi jak taki tunel wykonać. U Ciebie chyba nie pada śnieg?
Gosiu śniegu na szczęście nie było, deszcz też nas do tej pory rozpieszcza, bo pada tylko w nocy 8-) a w dzień całkiem fajnie.... dziś nawet od rana wygląda zamglone, ale całkiem ładne słoneczko :D Oby tak było do końca sezonu ;:224
Kochana tak czytam o tunelu..... a nie chciałabyś pomyśleć o szklarence??? Firmy, które wymieniają okna muszą zutylizować te stare i jeśli ktoś chciałby, to bardzo chętnie je oddają..... A z nich bardzo łatwo zrobić szklarnię..... na dole fundament, okna i dach z folii :D Konstrukcja na wiele, wiele lat :D
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Ja mam drewniany z oknami z odzysku . Wyprosiłam je od znajomych którzy zmieniali okna i ze swoich okien .. . Może u u was w okolicy ktoś będzie miał na zbyciu , Moi znajomi nawet się ucieszyli bo mieli kłopot ze szkłem .. U córki jest tunel zrobiony z rurek plastykowych takich do wody ,. Zięć zrobił paliki stalowe a na nie powsadzał rurki pól okrągło . Na wiosnę zakłada folię a na jesieni z ciągają bo zawsze przez zimę im wiatr poszarpał .. Folię nawijają na długi drąg bo na wiosnę lepiej ją rozwijać niż składaną ..
U mnie słonko ale strasznie zimno ,jednak mrozu nie było ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”