Betonowy balkon w środku miasta

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
welkam
1000p
1000p
Od: 24 maja 2009, o 22:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Betonowy balkon w środku miasta

Post »

A ja mam dyżurne wiadro 10-litrowe do podlewania balkonu. Żeby wszystko podlać, robię dwa kursy na trasie łazienka balkon.
Pozdrawiam i zapraszam
Historia pewnej donicy
Moje storczyki
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bardzo dobrze zagospodarowany balkon :) każde wolne miejsce wykorzystane, duzo nasadzeń :) będzie latem zielono jak w raju :D
joe22
50p
50p
Od: 6 sty 2014, o 01:17

Post »

Będę regularnie tu zaglądał bo ciągle nie mogę uwierzyć, że te wszystkie rośliny są na tym balkonie :wink:
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p
Od: 26 lis 2010, o 23:51

Post »

Witajcie ;:7

Moniko, cieszę się, że zdecydowałaś się na zakup canny. To bardzo fajna roślina a jak zakwitnie to dopiero jest szał. Co prawda jeszcze tego nie doświadczyłam. Być może w tym roku mi się poszczęści.
Ewo, 4 butelki na raz ;:224 No to bardzo sprawna jesteś he he :uszy Nawet jeśli coś się uleje. Halinko, to wiadro to jakiś pomysł. Może w końcu wywalę te butelki, jakoś zbytnio jestem przywiązana do tej metody ;:223
Kamilo, dziękuję ;:196. Nie ukrywam, że nurtuje mnie, jak te worki będą wyglądać za jakiś czas. Liczę, że petunie będą ładnie kwitły i będę miała kaskady kwiatów :tan
Celinko, dziękuję za wizytę. U Ciebie jest bardzo romantycznie. Ile bym dała, by mieć taki zakątek ;:224
joe, witaj ;:7 mam nadzieję, że Ci się u mnie spodoba i liczę na regularne wizyty ;:108

Pogoda skutecznie zniechęca do jakiejkolwiek aktywności na balkonie ;:47 Pokażę jakieś zdjęcia sprzed kilku dni
Skrętnik powolutku się aklimatyzuje i nabiera sił
Obrazek

Bazylia stale przeze mnie podskubywana, nie ma szans na wzrost :oops:
Obrazek Obrazek

Wilce wreszcie zaczęły rosnąć. Obok batat
Obrazek

Już za chwileczkę, już za momencik - lilia i tytoń ozdobny
Obrazek Obrazek

Niestrudzona bakopa
Obrazek
Awatar użytkownika
nikka83
200p
200p
Od: 2 kwie 2014, o 07:24

Post »

Magdallena będę jej pstrykać zdjęcia ;:oj

ależ masz już sporego skretnika, mój dopiero dostał doniczkę po ukorzenianiu :roll:
passi
200p
200p
Od: 19 mar 2014, o 08:31

Post »

Muszę się w końcu wybrać po tą bakopę, thunbergia ładnie odbiła :)
Pozdrawiam Ania.
zielone co nieco http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=75814" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Piękny ten skrętnik, musi być wspaniały cały tak w kwiaty ubrany :)
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p

Post »

Moniko też masz skrętnika Concord blue, tak? On dosyć szybko rośnie, może tym razem uda mi się go przezimować. Celinko dziękuję ;:196 jestem niezmiernie rada, ze udało mi się go upolować.
Passi, bakopa jest cudna. Polecam ją szczerze. No i można ją przezimować ;:138

Na dobranoc kilka dzisiejszych zdjęć
Goździki pływają po deszczu, ale chyba im dobrze
Obrazek Obrazek

Zjawiskowa tawułka
Obrazek

Kilka nowych bratków
Obrazek Obrazek

Kapryśny kroplik. To chyba jego ostatnie tchnienie. Liście mu się pozwijały, zrobiły brązowe, a łodyżki wątłe. Fakt, miał dziś sucho. Może odbije
Obrazek

Dobrej nocy ;:19
Awatar użytkownika
janek45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 07:01

Post »

Madziu piękne kwiatki masz skrętnik błękitny kolor piękny ,chciałbym spytać skąd masz bulwę batata,ja szukam go długo i nic , załatw mi jak możesz (plis)
Oaza spokoju u Janka
cz.1 cz.2 cz.3 aktualna
welkam
1000p
1000p
Od: 24 maja 2009, o 22:09

Post »

Jakie piękne kwitnienia ;:oj
Zdaje się, że mam jedną wolną donicę na balkonie. Chyba wybiorę sie jutro na zakupy kwiatowe. :D
Pozdrawiam i zapraszam
Historia pewnej donicy
Moje storczyki
Awatar użytkownika
nikka83
200p
200p
Od: 2 kwie 2014, o 07:24

Post »

Magdallena tak zgadza się ten niebieski ;:oj ładnie mi się ukorzenił i już dostał doniczkę
Awatar użytkownika
trzy_koty
100p
100p
Od: 14 mar 2014, o 22:02

Post »

Madziu, Twoja bakopa jest tak obsypana kwiatami, że nie mogę nie spytać - jak to robisz??? ;:oj
Moja ma o połowę mniej kwiatków, w dodatku po kilku dniach przekwitają i rozwijają się nowe... więc coś jest nie tak.
pozdrawiam słonecznie, Ewa
Mój balkon, z wątkiem dziecięco-kocim
Awatar użytkownika
maadro
1000p
1000p
Od: 17 mar 2014, o 20:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madziu witam :)

Magdallena napisała:
Skrętnik powolutku się aklimatyzuje i nabiera sił
Obrazek

Masz fantastycznie ukwiecony balkon ;:215 , piękne wszystkie roślinki,
a mnie zauroczył ten delikatny kwiatuszek, tym bardziej , że jest w moim ulubionym kolorze.
Czy jest tak delikatny, że powinien rosnąć w miejscu osłoniętym od wiatru ?
Pozdrawiam słonecznie,
Ewa.
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lut 2013, o 15:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madziu co do Ciebie nie zajrzę, to nie mogę się nadziwić, ile masz różnych piękności na balkonie, niektórych nigdy nie miałam :oops: Podziwiam Cię za takie zamiłowanie i ogrom pracy, którą w to wkładasz ;:180
A ten skrętnik...cudo ;:oj U kogo jak u kogo, ale akurat u Ciebie mnie nie dziwi ;:215
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p

Post »

Dzień dobry,
Janku, bulwę kupiłam w Kauflandzie. Wybieram się tam w weekend więc mogę Ci kupić. Nie wiem tylko jak ją przesłać - w kopertę nawet dużą się raczej nie zmieści ... chyba, że bywasz czasem w Ełku

Halinko, byłaś na zakupach? Co kupiłaś?

Moniko, widziałam kilka dni temu w Carrefourze na Wileńskiej inne odmiany skrętnika, może Cię to zainteresuje. Bardzo ładne kwiatuszki miał.

trzy_koty, rzeczywiście ta bakopa jest bardzo dorodna i obficie kwitnąc tfu tfu. Nic nie robię, szczerze mówiąc. Odkąd ją kupiłam kwitne non stop. Natomiast mam drugą białą, przezimowaną. Ładnie rośnie ale nie kwitnie. I też nie wiem, dlaczego

Witaj maadro , dziękuję za wizytę i miłe komentarze. Zapraszam do regularnego odwiedzania mojego wątku. Ten kwiatek to skretnik Concord Blue. Rzeczywiście ma delikatne kwiatki, które dość łatwo gubi, więc lepiej ustawić go w jakimś zacisznym miejscu. Widzę, że też masz balkon ;:138 Zaraz do Ciebie zajrzę.

Madziu, dziękuję ;:196 To prawda, lubię mieć dużo różnych roślin. Jednak ma to tę wadę, że nie jest tak kolorowo, jak u Ciebie. Pelargonie i fuksje u Ciebie tworzą niepowtarzalną feerię barw. Właśnie widziałam zdjęcia, które pokazałaś z zeszłego sezonu ;:oj Ty też nie możesz narzekać na brak zajęć na balkonie przy pielęgnacji roślin ;:180

Kilka newsów z mojego balkonu. Przesadzone do cienia begonie stale kwitnące szybko przybrały na objętości i kwitną nieprzerwanie
Obrazek

Codziennie przyglądam się pączkom lilii przebierając nogami z niecierpliwością, jak się będzie prezentować. Nigdy bowiem nie miałam lilii ale coś mi mówi, że kolekcja się powiększy w przyszłym roku
Obrazek Obrazek

Przezimowana fuksja dopiero teraz ma sporadyczne pąki. Pozostałe fuksje - mam jeszcze - dwie tradycyjnie zgubiły wszystkie pąki :roll:
Obrazek

Róże maja kolejne pąki
Obrazek

I już wiem, że wysiałam tytoń w żółtym kolorze
Obrazek

Dalie z nasion przesadziłam do dużej doniczki.
Obrazek

Słuchajcie, mam pytanie. Teraz na alle są tanie bulwy lilii i begonii - po 1 zł. Czy teraz warto je jeszcze kupić? czy jak teraz wsadzę, to coś z nich będzie?

Miłego weekendu
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”