Betonowy balkon w środku miasta
-
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 22:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Betonowy balkon w środku miasta
A ja mam dyżurne wiadro 10-litrowe do podlewania balkonu. Żeby wszystko podlać, robię dwa kursy na trasie łazienka balkon.
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bardzo dobrze zagospodarowany balkon
każde wolne miejsce wykorzystane, duzo nasadzeń
będzie latem zielono jak w raju 

Będę regularnie tu zaglądał bo ciągle nie mogę uwierzyć, że te wszystkie rośliny są na tym balkonie 

- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
Witajcie
Moniko, cieszę się, że zdecydowałaś się na zakup canny. To bardzo fajna roślina a jak zakwitnie to dopiero jest szał. Co prawda jeszcze tego nie doświadczyłam. Być może w tym roku mi się poszczęści.
Ewo, 4 butelki na raz
No to bardzo sprawna jesteś he he
Nawet jeśli coś się uleje. Halinko, to wiadro to jakiś pomysł. Może w końcu wywalę te butelki, jakoś zbytnio jestem przywiązana do tej metody
Kamilo, dziękuję
. Nie ukrywam, że nurtuje mnie, jak te worki będą wyglądać za jakiś czas. Liczę, że petunie będą ładnie kwitły i będę miała kaskady kwiatów
Celinko, dziękuję za wizytę. U Ciebie jest bardzo romantycznie. Ile bym dała, by mieć taki zakątek
joe, witaj
mam nadzieję, że Ci się u mnie spodoba i liczę na regularne wizyty
Pogoda skutecznie zniechęca do jakiejkolwiek aktywności na balkonie
Pokażę jakieś zdjęcia sprzed kilku dni
Skrętnik powolutku się aklimatyzuje i nabiera sił

Bazylia stale przeze mnie podskubywana, nie ma szans na wzrost

Wilce wreszcie zaczęły rosnąć. Obok batat

Już za chwileczkę, już za momencik - lilia i tytoń ozdobny

Niestrudzona bakopa

Moniko, cieszę się, że zdecydowałaś się na zakup canny. To bardzo fajna roślina a jak zakwitnie to dopiero jest szał. Co prawda jeszcze tego nie doświadczyłam. Być może w tym roku mi się poszczęści.
Ewo, 4 butelki na raz

Kamilo, dziękuję

Celinko, dziękuję za wizytę. U Ciebie jest bardzo romantycznie. Ile bym dała, by mieć taki zakątek

joe, witaj

Pogoda skutecznie zniechęca do jakiejkolwiek aktywności na balkonie

Bazylia stale przeze mnie podskubywana, nie ma szans na wzrost

Wilce wreszcie zaczęły rosnąć. Obok batat

Już za chwileczkę, już za momencik - lilia i tytoń ozdobny

Niestrudzona bakopa

Magdallena będę jej pstrykać zdjęcia
ależ masz już sporego skretnika, mój dopiero dostał doniczkę po ukorzenianiu

ależ masz już sporego skretnika, mój dopiero dostał doniczkę po ukorzenianiu

Muszę się w końcu wybrać po tą bakopę, thunbergia ładnie odbiła 

Pozdrawiam Ania.
zielone co nieco http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=75814" onclick="window.open(this.href);return false;
zielone co nieco http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=75814" onclick="window.open(this.href);return false;
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Piękny ten skrętnik, musi być wspaniały cały tak w kwiaty ubrany 

- Magdallena
- 1000p
Moniko też masz skrętnika Concord blue, tak? On dosyć szybko rośnie, może tym razem uda mi się go przezimować. Celinko dziękuję
jestem niezmiernie rada, ze udało mi się go upolować.
Passi, bakopa jest cudna. Polecam ją szczerze. No i można ją przezimować
Na dobranoc kilka dzisiejszych zdjęć
Goździki pływają po deszczu, ale chyba im dobrze

Zjawiskowa tawułka

Kilka nowych bratków

Kapryśny kroplik. To chyba jego ostatnie tchnienie. Liście mu się pozwijały, zrobiły brązowe, a łodyżki wątłe. Fakt, miał dziś sucho. Może odbije

Dobrej nocy

Passi, bakopa jest cudna. Polecam ją szczerze. No i można ją przezimować

Na dobranoc kilka dzisiejszych zdjęć
Goździki pływają po deszczu, ale chyba im dobrze

Zjawiskowa tawułka

Kilka nowych bratków

Kapryśny kroplik. To chyba jego ostatnie tchnienie. Liście mu się pozwijały, zrobiły brązowe, a łodyżki wątłe. Fakt, miał dziś sucho. Może odbije

Dobrej nocy

- janek45
- Od: 5 sie 2012, o 07:01
Madziu piękne kwiatki masz skrętnik błękitny kolor piękny ,chciałbym spytać skąd masz bulwę batata,ja szukam go długo i nic , załatw mi jak możesz (plis)
-
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 22:09
Jakie piękne kwitnienia
Zdaje się, że mam jedną wolną donicę na balkonie. Chyba wybiorę sie jutro na zakupy kwiatowe.

Zdaje się, że mam jedną wolną donicę na balkonie. Chyba wybiorę sie jutro na zakupy kwiatowe.

Magdallena tak zgadza się ten niebieski
ładnie mi się ukorzenił i już dostał doniczkę

Madziu, Twoja bakopa jest tak obsypana kwiatami, że nie mogę nie spytać - jak to robisz???
Moja ma o połowę mniej kwiatków, w dodatku po kilku dniach przekwitają i rozwijają się nowe... więc coś jest nie tak.

Moja ma o połowę mniej kwiatków, w dodatku po kilku dniach przekwitają i rozwijają się nowe... więc coś jest nie tak.
- maadro
- 1000p
- Od: 17 mar 2014, o 20:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Madziu witam 
Magdallena napisała:

Masz fantastycznie ukwiecony balkon
, piękne wszystkie roślinki,
a mnie zauroczył ten delikatny kwiatuszek, tym bardziej , że jest w moim ulubionym kolorze.
Czy jest tak delikatny, że powinien rosnąć w miejscu osłoniętym od wiatru ?
Pozdrawiam słonecznie,
Ewa.

Magdallena napisała:

Masz fantastycznie ukwiecony balkon

a mnie zauroczył ten delikatny kwiatuszek, tym bardziej , że jest w moim ulubionym kolorze.
Czy jest tak delikatny, że powinien rosnąć w miejscu osłoniętym od wiatru ?
Pozdrawiam słonecznie,
Ewa.
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo
balkonowo i doniczkowo
- Alenka
- Od: 5 lut 2013, o 15:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Madziu co do Ciebie nie zajrzę, to nie mogę się nadziwić, ile masz różnych piękności na balkonie, niektórych nigdy nie miałam
Podziwiam Cię za takie zamiłowanie i ogrom pracy, którą w to wkładasz
A ten skrętnik...cudo
U kogo jak u kogo, ale akurat u Ciebie mnie nie dziwi 

A ten skrętnik...cudo

Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza
*cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia 
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki

Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
- Magdallena
- 1000p
Dzień dobry,
Janku, bulwę kupiłam w Kauflandzie. Wybieram się tam w weekend więc mogę Ci kupić. Nie wiem tylko jak ją przesłać - w kopertę nawet dużą się raczej nie zmieści ... chyba, że bywasz czasem w Ełku
Halinko, byłaś na zakupach? Co kupiłaś?
Moniko, widziałam kilka dni temu w Carrefourze na Wileńskiej inne odmiany skrętnika, może Cię to zainteresuje. Bardzo ładne kwiatuszki miał.
trzy_koty, rzeczywiście ta bakopa jest bardzo dorodna i obficie kwitnąc tfu tfu. Nic nie robię, szczerze mówiąc. Odkąd ją kupiłam kwitne non stop. Natomiast mam drugą białą, przezimowaną. Ładnie rośnie ale nie kwitnie. I też nie wiem, dlaczego
Witaj maadro , dziękuję za wizytę i miłe komentarze. Zapraszam do regularnego odwiedzania mojego wątku. Ten kwiatek to skretnik Concord Blue. Rzeczywiście ma delikatne kwiatki, które dość łatwo gubi, więc lepiej ustawić go w jakimś zacisznym miejscu. Widzę, że też masz balkon
Zaraz do Ciebie zajrzę.
Madziu, dziękuję
To prawda, lubię mieć dużo różnych roślin. Jednak ma to tę wadę, że nie jest tak kolorowo, jak u Ciebie. Pelargonie i fuksje u Ciebie tworzą niepowtarzalną feerię barw. Właśnie widziałam zdjęcia, które pokazałaś z zeszłego sezonu
Ty też nie możesz narzekać na brak zajęć na balkonie przy pielęgnacji roślin
Kilka newsów z mojego balkonu. Przesadzone do cienia begonie stale kwitnące szybko przybrały na objętości i kwitną nieprzerwanie

Codziennie przyglądam się pączkom lilii przebierając nogami z niecierpliwością, jak się będzie prezentować. Nigdy bowiem nie miałam lilii ale coś mi mówi, że kolekcja się powiększy w przyszłym roku

Przezimowana fuksja dopiero teraz ma sporadyczne pąki. Pozostałe fuksje - mam jeszcze - dwie tradycyjnie zgubiły wszystkie pąki

Róże maja kolejne pąki

I już wiem, że wysiałam tytoń w żółtym kolorze

Dalie z nasion przesadziłam do dużej doniczki.

Słuchajcie, mam pytanie. Teraz na alle są tanie bulwy lilii i begonii - po 1 zł. Czy teraz warto je jeszcze kupić? czy jak teraz wsadzę, to coś z nich będzie?
Miłego weekendu
Janku, bulwę kupiłam w Kauflandzie. Wybieram się tam w weekend więc mogę Ci kupić. Nie wiem tylko jak ją przesłać - w kopertę nawet dużą się raczej nie zmieści ... chyba, że bywasz czasem w Ełku
Halinko, byłaś na zakupach? Co kupiłaś?
Moniko, widziałam kilka dni temu w Carrefourze na Wileńskiej inne odmiany skrętnika, może Cię to zainteresuje. Bardzo ładne kwiatuszki miał.
trzy_koty, rzeczywiście ta bakopa jest bardzo dorodna i obficie kwitnąc tfu tfu. Nic nie robię, szczerze mówiąc. Odkąd ją kupiłam kwitne non stop. Natomiast mam drugą białą, przezimowaną. Ładnie rośnie ale nie kwitnie. I też nie wiem, dlaczego
Witaj maadro , dziękuję za wizytę i miłe komentarze. Zapraszam do regularnego odwiedzania mojego wątku. Ten kwiatek to skretnik Concord Blue. Rzeczywiście ma delikatne kwiatki, które dość łatwo gubi, więc lepiej ustawić go w jakimś zacisznym miejscu. Widzę, że też masz balkon

Madziu, dziękuję

Kilka newsów z mojego balkonu. Przesadzone do cienia begonie stale kwitnące szybko przybrały na objętości i kwitną nieprzerwanie

Codziennie przyglądam się pączkom lilii przebierając nogami z niecierpliwością, jak się będzie prezentować. Nigdy bowiem nie miałam lilii ale coś mi mówi, że kolekcja się powiększy w przyszłym roku

Przezimowana fuksja dopiero teraz ma sporadyczne pąki. Pozostałe fuksje - mam jeszcze - dwie tradycyjnie zgubiły wszystkie pąki

Róże maja kolejne pąki

I już wiem, że wysiałam tytoń w żółtym kolorze

Dalie z nasion przesadziłam do dużej doniczki.

Słuchajcie, mam pytanie. Teraz na alle są tanie bulwy lilii i begonii - po 1 zł. Czy teraz warto je jeszcze kupić? czy jak teraz wsadzę, to coś z nich będzie?
Miłego weekendu