Nasze marzenie - część druga :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Nasze marzenie - część druga :-)

Post »

Madziu ,lekcję odrobiłaś na piątkę :lol: Lilię możesz pokazywać stale ,jest śliczna .Moja magnolia też wyściółkowana ,ale jakoś rośnie w szerz zupełnie ,jak jej właścicielka :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Witaj Madziu ;:196
Jakie zmiany u Ciebie? Jestem pełna podziwu i ;:180 . Tak ślicznie uformowałaś tuje, ja bym nie potrafiła, bałabym się że cos pójdzie nie tak. Ślicznie Madziu. ;:138
Jak poradził sobie Twój M z kostką? Czy trudno się ją układa? Czy my kobietki damy rade?
Teraz przejdę do kwiatków... lilia pięknie zakwitła czy planujesz jeszcze w tym roku dokupić nową.? Coraz bardziej podobają mi się i tak się zastanawiam gdzie je posadzić i czy ładnie wyglądałyby posadzone razem z różami. Jak sądzisz?
Pozdrawiam cieplutko ;:196 ;:168
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Sylwuś :wit . No widzisz tak dawno Cię nie było że teraz musisz nadrabiać :) Dziękuję za miłe słowa. Z kostką sobie szybko poradził. Dwa wieczory i kostka była zrobiona. Woda się nie zbiera na niej więc chyba całkiem nieźle jest. Wydaje mi się że to nie takie trudne. Lili zakupiłam więcej ale nie wzeszły. Tylko te trzy. Jesienią planuję zakup następnych. Bardzo mi się one podobają. Wiesz co..czy z różami.. nie wiem. Myślę że i lilie i róże są tak piękne że mogą się trochę "gryźć". Ja bym je oddzieliła i zrobiła liliowisko. Ale może dlatego tak myślę bo nigdy nie widziałam lili i róż razem. Możesz zaryzykować i okaże się że wygląda to ładnie. Osobiście posadziłam w korytku lilie i obsadziłam maciejką. Ale za mało tej maciejki kupiłam. Dzisiaj eM zbijał drugie korytko. Na lilie. Tam mam zamiar posadzić z przodu hiacynty i narcyzy może szafirki... ale nie jestem pewna no a z tyłu lilie bo później kwitną.
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Madziu też nie widziałam róż i lili razem i dlatego nie wiem czy to wyglądałaby ładnie. Niby mam jeszcze dużo miejsca ale trzeba coś zostawić na warzywa.
Hiacynty pięknie pachną więc muszą być obowiązkowe. Tylko trzeba pamiętać o tym że jak przekwitną to zostanie puste miejsce i trzeba będzie cos posadzić.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja już wpadłam w liliomanię. Tyle odmian mi się podoba... Też się zastanawiam gdzie je upchnę :) No wydaje mi się że lilie potrzebują małej przestrzeni dlatego z przodu chcę hiacynty i najpierw one będą kwitły a potem wyjdą sobie lilie. No ale zobaczymy jaki to rezultat zda za rok.
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sty 2013, o 10:36

Post »

Magdziu mam pytanie gdzie zopatrujesz sie w lilie ? Ta czerwona śliczności ;:215
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Madziu zawsze można coś poprawić, tu dosadzić tu wykopać.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu kupowałam na all. tą czerwoną. Jakbyś chciała to na pw mogę Ci podesłać nick sprzedającego.
Sylwuś dokładnie. Chociaż ja z tych leniwych jestem. Lubię wkopywanie ale nie przekopywanie hehe
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cieszę się, że nie zraziłaś się do róż i kupiłaś Sympatię ;:333 Magnolia wspaniale się rozrasta, to sadzona tej wiosny, dobrze pamiętam? Lilię jak dla mnie możesz pokazywać non stop ;:138
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zrazić się może zraziłam ale postanowiłam zaryzykować jeszcze raz. W końcu uparłam się że pergole ma obrastać róża a nie powojnik. Który swoją drogą też u mnie kiepsko rośnie hehe. Tak, magnolka sadzona wiosną i to dość późną wiosną. Bo czekałam aż przyjdzie dostawa z tą odmianą. Dzisiaj z eMem szaleliśmy.. do 3.30 przestawialiśmy w domku. Wszystko zupełnie na innej ścianie stoi. Zebraliśmy się koło 21.. A noc była dziś wyjątkowo zimna u mnie.
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Madziu u mojej prawie sąsiadki ( mieszka drugi dom przed moim) jest piękna róża. Cały czas kwitnie i jestem nią zachwycona. Z gabarytów przypuszczam że to pnąca, ale cudnie kwitnie. Nie wiem czy pachnie bo jakoś do niej nie chodzę.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moja na tarasie już wypuszcza pędy do góry. Nie jest na tyle duża żeby ją opleść o barierkę..ale zastanawiam się jak ją podwiązać do góry do tych ozdobnych rogów domu...Kwitnie już trzy tygodnie albo nawet ponad. Zapach ma delikatny. Tzn teraz w ogóle go nie ma bo już chyba za stare kwiaty. Nie wiem co robić. Obciąć je przed odjazdem czy poczekać do przyszłego tygodnia? na razie się jakoś trzymają. Nawet brudzić nie zaczęła ale wiem że do piątku to już oblecą.

Podpowiedzcie mi.. nawoziłam tą różę co stoi na tarasie substralem do róż. Jest to nawóz niby do 100 dni działania. Nie wiem czy podsypać ją teraz drugi raz? Nawoziłam ją w maju. 100 dni nie minęło oczywiście ale może warto jednak ją troszkę podsypać.
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Madziu ze mnie nie ekspert ale ja bym nie podsypywała bo możesz im zaszkodzić tak mi się przynajmniej zdaje. Hmmm.... ja bym zostawiła i nie obcinała, poczekała aż płatki oblecą i dopiero obcieła.
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sty 2013, o 10:36

Post »

Magdziu wyślij namiary na tą lilię :wink:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Madziu lilia jest taka piękna, ze chętnie będę ją podziwiała w różnych odsłonach :D Czy pamiętasz jej nazwę???
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”