Aprilkowy las cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Aprilkowy las cz.3

Post »

Witajcie, mam mnóstwo pracy więc brak czasu na przyjemności. Ale jedną udało mi się przeżyć. Mianowicie sobotnie spotkanie u Margo. Bardzo ładny ogródek, widać mnóstwo włożonej pracy. Zakochałam się w kamiennej ścieżce. Przesympatyczna atmosfera pozwalająca na błyskawiczny relaks. Gosiu, bardzo Ci za to dziękuję. W domu kłopoty z netem. Jechaliśmy powoli, podziwiając krajobrazy. Roślinki posadzone ;:196 Trudno, przetacznik innym razem. Tyle masz roślinek że byłam lekko zakręcona :;230 Nawet fotek nie obrobiłam.
Aga, dziękuję za odwiedzinki. ;:196 Z powojnikami delikatnie bo niezbyt im u mnie dobrze więc nie staram się na przekór naturze działać. Tylko kilka przy różach.
Lulek, e-clematisa znam i korzystam często. Wybór fakt, spory.
Ewo, Arabelle już posadzone, choć jednak nie jako byliny okrywowe. Będę je podczepiać do łuku przy Icebergu. Wyglądają bardzo ciekawie.
Pozdrawiam i życzę miłego tygodnia. Mój będzie niestety niezwykle pracowity :wit
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Współczuję bardzo pracowitego tygodnia ;:168 . Może się nie załamiesz jak napiszę, że od jutra mam wolne :) , ale tylko 3 dni.
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Jola ja też tyram, dwa najbliższe dni niestety do oporu, ale za to później mam wolne do wtorku. ;:170
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu, rozchodniczki posadziłam pod wiadomym jałowcem. Mam nadzieję, że swoją poduchą zastąpią łany chwastów, które miałam w tamtym miejscu.
Moja Arabelka też posadzona jako pnąca, a nie kładąca się :)
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Witaj Jolu. :wit
Bardzo współczuję nawału pracy, a tym samym na ogród zostaje niewiele, żeby się nim cieszyć.
Klematis Arabella bardzo dobry zakup.
Podobno jest najbardziej okazałym powojnikiem bylinowym.
Muszę także zapolować na niego.
Nie chcą rosnąć u mnie wielkokwiatowe, to przerzucę się na bylinowe.
Miłego dnia Ci życzę. :)
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Dzień dobry. Udało mi się wygospodarować kilka minut więc szybciutko do rzeczy.
Marzenko, dobre i trzy dni. Tylko akurat pogoda się psuje. Ale jeżeli chcesz popracować w ogrodku to nawet lepsze te 20 stopni niż upał. Wypocznij też trochę, bo widziałam, choć nie miałam czasu pisać, jakie przeprowadzasz działania z darnią.
O, następna się byczy :;230 Beatko niestety powinniśmy się cieszyć z pracy bo mamy kaskę na chabazie. Ale przyznam, że jestem już bardzo zmęczona. Weekend też będę miała pracowity bo zaplanowany jest kolejny etap ogrodzenia. Nie ma lekko.
Wando mam nadzieję że z rozchodników będziesz zadowolona. Ja początkowo podeszłam do nich z rezerwą. Też dostałam od przyjaciółki. Ale już w kolejnym roku byłam nimi zachwycona. Najlepsze jest to że jeżeli się za mocno rozrastają wystarczy je podważyć łopatką i zdjąć z rabaty. Nie korzenią się głębiej niż na 1-2 cm. A taki dywanik wygląda bardzo sympatycznie. No i zdecydowanie mniej chwastów.
Z Arabelką chyba dobry pomysł. Nie zrobiłam zdjęcia ;:223 ale posadziłam dwie do jednego dołka i podczepiłam do brzegu łuku różanego. Teraz tylko czekam na efekty :tan Po drugiej stronie łuku jest Rhapsody. Ciekawa jestem co mi bardziej przypadnie do gustu.
Tajeczko dziękuję za wizytę. Mam nadzieję że Arabella się sprawdzi. Bardzo lubię niebieski w ogrodzie ale jakoś ciężko mi idzie komponowanie.

Trochę zaległych fotek
Obrazek odrobina perspektywy w ostrym słońcu niestety
Obrazek

Obrazek Psa z dredami niemal nie widać na tle bujnej zieleni u mojej sąsiadki...
Obrazek Przedogródek - tu nic się specjalnego nie dzieje, poza cudnymi nowymi listkami klona. Ale słońce nie pozwala zrobić fotki. Albo ostre albo wprost w obiektyw. A wiadomo, fotograf ze mnie kiepski...
Obrazek

Obrazek

Obrazek nowa, błękitna ostróżka. Do tej pory miałam tylko białą i granatową
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Mój rh po przesadzeniu choruje. Jak mu pomóc? Robiłam oprysk chelatem żelaza.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Już się nie gniewam że od dołu kiepsko wygląda. Te kwiatostany przetacznika Christa są tak cudne...muszę tylko dół czymś podsadzić żeby zasłonić i będzie ok.

Obrazek

Obrazek Pierwszy kwiat New Dawn. Nie wiem co myśleć...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek lilie Pink Planet i White Planet. Są piękne, choć trafiła się między nimi jakaś żółta :;230
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek przymiarki z Arabellą

Obrazek jednak za dużo się tam działo i przeniosłam ją na łuk z Icebergiem.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Fajnie, że znalazłaś czas, by wrzucić tyle zdjęć :heja Niesamowicie się u Ciebie z zmieniło od zeszłego roku :D To zupełnie inny ogród. Ale niezmiennie mi się podoba ten jego leśny charakter.
Przetacznik Christa też mam, ale rośnie za Pashminą i wcale nie zauważyłam, że od dołu jakoś nie bardzo wygląda. Za to świetnie widać jego piękne kwiatostany...
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

April, ale się dzieje w Twoim lesie ;:oj Tyle lilii, róż i bylin! Bardzo podoba mi się pomysł Arabelli z Icebergiem ;:333
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Jolu piękne fotki z leśnego ogrodu wstawiłaś. ;:138

Różanecznik wydaje mi się, że rośnie na słońcu, one tego nie lubią, może go na jakiś czas zacieniujesz?
Brązowe listki poobrywaj, one i tak nie zrobią się zielone, może w ten sposób wypuści nowe, no i na razie zupełnie do gleby nie podsypuj żadnym nawozem. :)
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Jolu szukasz niebieskiego powojnika ? Polecam "Bluish Violet".
To powojnik bylinowy, więc możesz puścić go, jak chcesz, a i same dzwoneczki wyglądają niezwykle uroczo :D
Poza tym podziwiam, jak z dnia na dzień twój ogród gęstnieje ;:oj
Ciekawe, jak szybko doczekam się sakramentalnego "nie mam już miejsca w ogrodzie" ;:196
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu, szaleństwo kolorowe u Ciebie ;:333. Przetaczniki Christa są nieziemskie, czekam na przesyłkę z tą odmianą m.in.
U Kasi Magenty urosły bardzo wysokie ;:oj
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

Jolu, fajnie jak tak dużo się dzieje. Co to za róża, do której była przymierzana Arabella? Ta ciemnoróżowa?
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Jolek, ależ u Ciebie w tym lesie pięknie i kolorowo ;:138
Firletka od Ciebie kwitnie i u mnie ślicznie :tan Bardzo mi się podoba ;:168
Lilie cudne, do tego żurawki, trawy ozdobne... nie wiadomo od czego zacząć zachwyty ;:215
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Doczlapalam wkoncu :oops: bosh jak ten czas zaiwania, juz polowa lata i niedlugo bedzie zima - to moze i czasu wiecej będę miala do nadrobienia wszystkiego :;230
Powiem Ci, ze przedogrodek wyszedl bardzo dobrze ;:108 jest Taki stonowany, elegancki i bedzie zawsze atrakcyjny - obojetnie jaka pora roku bedzie.
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu, ależ odwaliłaś pionierską robotę w tym Twoim lesie! Podziwiam z całego serca, bo wyobrażam sobie, ile to jest pracy i trudu w takim leśnym piachu, pod sosnami! Jesteś gigant i order Ci się należy!
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”