Przedwiośnie na wsi
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Przedwiośnie na wsi
Dorotko u mnie nie było do połowy nocy (nie wiem do której bo już spałam) a o dalszych pracach było na tym samym ogłoszeniu i tak już trzeci tydzień 

- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu!....witam serdecznie w niedzielne ...pochmurne przedpołudnie.
Niestety...nie rozpieszcza nas aura tak jak wczoraj...a szkoda.
Ach...jak tajemniczo spoglądasz na mnie z avatarka...super!
Niestety...nie rozpieszcza nas aura tak jak wczoraj...a szkoda.
Ach...jak tajemniczo spoglądasz na mnie z avatarka...super!

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
-
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
Oj, pamietam tę Wasza awarię z zerwanyej sieci. Kiedyś wracałam nocą z Krakowa do Katowic i widziałam drzewa całe oblepione lodem. Piękne w światłach, ale jak żyć bez prądu ? I z tego co słyszę, to jesteście chyba takim "zagłębiem oblodzeniowym", choć wcale nie biegunem zimna w Polsce.
- Maska
- Kontakt:
Zrobiłam kilkanaście ujęć i to mi się wydawało najciekawsze
Oj nie rozpieszcza Bogusiu naczekamy się jeszcze na wiosnę prawdziwą
Aniu trakcja była stara, słupy stare drewniane i beton 30 letni i wtedy poszły a teraz wymieniają. Ludzie bez pojęcia sadzą drzewa przy słupach, które po opadach ciężkiego śniegu czy oblodzeniach wiszą na trakcji. Nikt nie nakazuje im tego usunąć. Sama miałam modrzewie sąsiadów na moich drutach na szczęście usunęli wtedy i obyło się bez tragedii
Jakoś przeżyliśmy, ale nie pragnę więcej

Aniu trakcja była stara, słupy stare drewniane i beton 30 letni i wtedy poszły a teraz wymieniają. Ludzie bez pojęcia sadzą drzewa przy słupach, które po opadach ciężkiego śniegu czy oblodzeniach wiszą na trakcji. Nikt nie nakazuje im tego usunąć. Sama miałam modrzewie sąsiadów na moich drutach na szczęście usunęli wtedy i obyło się bez tragedii

Jakoś przeżyliśmy, ale nie pragnę więcej

- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Maryś, a u Was tych drzew wchodzących w trakcję nie przycinają? U nas byla akcja 2 tygodnie temu...byłam pod wrażeniem, ze nie cięli jak leci, tylko z zachowaniem drzew, tylko tyle ile trzeba było
Czyli do środy mamy nie panikować, jak znowu znikniesz?

Czyli do środy mamy nie panikować, jak znowu znikniesz?

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Marysiu , wiosenny awatarek
U mnie też pogoda nieprzyjemna, wieje i coś biaęłgo pada , ni to śnieg ni grad. Współczuję Ci dolegliwości energetycznych. Nic gorszego w zimie stać się nie może.
Od poniedziałku ma być coraz cieplej ,niechby już było 

- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
Marysiu tak wiosennie było że mnie poniosło,mam nadzieje że będzie dobrze .Wszędzie mecie śnieg, ja już zapomniałam jak wygląda, przymrozek w nocy był -2 teraz jest +2 

- Maska
- Kontakt:
Pat przycina Straż Pożarna, ale jak przycinali trzy lata temu to koniec. Poza tym drzewo bez tych ciężarów inaczej się układa, Jak mnie kiedyś leszczyna na którą w X spadł ciężki śnieg złamała mi trzy metry dalej stojący tunel, a nigdy wcześniej nie zagrażała i potem też. Dla mnie błędem jest pozwalanie na sadzenie w ogóle drzew w takiej odległości ale to trzeba mieć wizję a nie telewizję
Tadziu nie podoba się no trudno dziewczynom się podoba
Wyłączenia w dzień jeżeli prowadzą do poprawy nie są uciążliwe, bo mam gaz i kominek, ale jak to co naprawione wysiada to
śnieży też i coś teraz mży
Irenko jeden dzień wiosenny, a Ciebie już ponosi
przymrozki u mnie są codziennie widzę to po zamarzniętej codziennie wymienianej wodzie w misce kurzej
Jak masz włókninę to możesz zarzucić na co wrażliwsze 

Tadziu nie podoba się no trudno dziewczynom się podoba

Wyłączenia w dzień jeżeli prowadzą do poprawy nie są uciążliwe, bo mam gaz i kominek, ale jak to co naprawione wysiada to

Irenko jeden dzień wiosenny, a Ciebie już ponosi

- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Miłej i cieplutkiej niedzieli
bo niestety u mnie zimno i wietrznie
pocieszam się parapetowcami

bo niestety u mnie zimno i wietrznie

pocieszam się parapetowcami

Wietrznie pozdrawiam, Marysiu!
U mnie głowę urywa, ale słonecznie - wiatr przegania chmury skutecznie... Białego nie chcę więcej oglądać!
Dziś tylko przycięłam lawendę, na opryski na które się nastawiłam przyjdzie inna pora.
Miłej niedzieli!
U mnie głowę urywa, ale słonecznie - wiatr przegania chmury skutecznie... Białego nie chcę więcej oglądać!
Dziś tylko przycięłam lawendę, na opryski na które się nastawiłam przyjdzie inna pora.
Miłej niedzieli!
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Drewnianych słupów w okolicy nie widziałam (a doskonale pamiętam z dzieciństwa), a co drugi rok pojawia się ekipa z Energi i tnie, co może przeszkodzić. Dawno nie było awarii spowodowanej warunkami pogodowymi. Obym w złą chwilę nie wypowiedziała, bo wieje jak wściekłe 

- Maska
- Kontakt:
Dzidziu też się pocieszyłam wysiewami. Wszystko ładnie kiełkuje i rośnie. Kręcę tymi pojemniczkami, bo te co w drugim rzędzie ciągną szyjki do okna.
Aguniu wzajemnie, dziękuję
u mnie niestety przygonił i zaniosło się niemiło, cały czas coś mży, pada, krąży białe
Ewuniu majowa u nas 3 lata temu jeszcze widziałam sporo i jak się łamały to pociągały za sobą te betonowe jak domino. Wiatr wieje ale gdzie mu tam do wichury bądź spokojna
Miłego popołudnia!
Wschodzi mi wszystko piękne, nawet powojnik tangucki od Romci. Wzeszła cleome od Agnieszki, gazania od Zosi, firletka os Eli, ostróżka zapomniałam od kogo? Ładne wschodzą pomidory, nie wzeszła jeszcze w ogóle papryka, okra, liliowce. Lwiej paszczy mam las. Jak to cieszy

Aguniu wzajemnie, dziękuję

Ewuniu majowa u nas 3 lata temu jeszcze widziałam sporo i jak się łamały to pociągały za sobą te betonowe jak domino. Wiatr wieje ale gdzie mu tam do wichury bądź spokojna

Miłego popołudnia!
Wschodzi mi wszystko piękne, nawet powojnik tangucki od Romci. Wzeszła cleome od Agnieszki, gazania od Zosi, firletka os Eli, ostróżka zapomniałam od kogo? Ładne wschodzą pomidory, nie wzeszła jeszcze w ogóle papryka, okra, liliowce. Lwiej paszczy mam las. Jak to cieszy

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Marysiu świetna wiadomośc, że tak pięknie wschodzą Ci wysiewy
Z dnia na dzień będzie coraz więcej słoneczka, więc sieweczki będą rosły silne i zdrowe
Moje niecierpki, pomidorki i papryczka też powschodziły .... a koleusków nadal nie wysiałam, bo nie mogę dostac nasionek
Dziś u mnie zimny i bardzo wietrzny dzień, nawet nie mamy ochoty na niedzielny spacer.... nie chce się nosa z domu wychylic

Dziś u mnie zimny i bardzo wietrzny dzień, nawet nie mamy ochoty na niedzielny spacer.... nie chce się nosa z domu wychylic

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marysiu jak to gdzie na głowie no może nie baranica ale futrzaczek cieplutki a co do biegówek to myślałam, że napiszesz kupuj narty i ćwiczymy do następnego 'Biegu Piastów' choćby na końcu ale byśmy dobiegły a jak nie to bu nas może dociągnęli
Miłej niedzieli i coraz cieplejszych dni

Miłej niedzieli i coraz cieplejszych dni

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- Maska
- Kontakt:
Agnieszko
Nie mam ochoty iść dalej niż do kurnika, bo jest niezdrowo wręcz
Cieszę się, że wychodzą roślinki szczególnie z nasion zebranych przez nas, bo ja do siebie nigdy nie mam zaufania czy są dość dojrzała. Papryczka nie wschodzi, ale ona zawsze dłużej. I bardzo jestem ciekawa liliowców czy wyjdą, jak nie to dopiero zacznę tak naprawdę przygodę z nimi.
Marysiu
To jest Kochana czapka robiona przez moją córkę na szydełku w klasycznym czarnym kolorze. Nakryć głowy mam 150 ale ta czapka zawsze wygrywa, reszta jest po to żeby nie mówili, że mam jedno nakrycie głowy
A ciągnąć to nas ma kto; malamut i husky i dwóch M . Proponuję pieskom do ogona przywiązać butelkę piwa a M ów zaprząc do naszych nart i wiooo!
Nie mam ochoty iść dalej niż do kurnika, bo jest niezdrowo wręcz

Cieszę się, że wychodzą roślinki szczególnie z nasion zebranych przez nas, bo ja do siebie nigdy nie mam zaufania czy są dość dojrzała. Papryczka nie wschodzi, ale ona zawsze dłużej. I bardzo jestem ciekawa liliowców czy wyjdą, jak nie to dopiero zacznę tak naprawdę przygodę z nimi.
Marysiu
To jest Kochana czapka robiona przez moją córkę na szydełku w klasycznym czarnym kolorze. Nakryć głowy mam 150 ale ta czapka zawsze wygrywa, reszta jest po to żeby nie mówili, że mam jedno nakrycie głowy

A ciągnąć to nas ma kto; malamut i husky i dwóch M . Proponuję pieskom do ogona przywiązać butelkę piwa a M ów zaprząc do naszych nart i wiooo!