Ogrodowo, hortensjowo i zielono
- slotys
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lut 2012, o 09:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogrodowo, hortensjowo i zielono
Ilonko - złość piękności szkodzi !!!!
A może uparciuch wypuści jeszcze jakiś kwiatostan . A jak tam Twój Misiek . Ja swoim jestem zachwycona , zrobiłam mu dzisiaj zdjęcie , ma kilka pięknie kwitnących kwiatostanów . Wydaje mi się ,że w kolejnych latach to będzie piękna hortensja. Pędy ma grube , sztywne ...liście zielone, zdrowe a kwiatostany duże i bujne.
Powiedz mi jeszcze czy MAGICAL CANDLE ma miećlekko zielonkawe kwiatostany . Tutaj zkoleji nie mogę się z niech grzyba pozbyć . Znowu robiłam jej oprysk. Jak będę ciągle obrywać jej zarażone liście to w szybkim tempie będzie łysa.
Ze zdjęciami proszę o cierpliwość bo Imageshack doprowadza mnie do szału swoją szybkością...
A może uparciuch wypuści jeszcze jakiś kwiatostan . A jak tam Twój Misiek . Ja swoim jestem zachwycona , zrobiłam mu dzisiaj zdjęcie , ma kilka pięknie kwitnących kwiatostanów . Wydaje mi się ,że w kolejnych latach to będzie piękna hortensja. Pędy ma grube , sztywne ...liście zielone, zdrowe a kwiatostany duże i bujne.
Powiedz mi jeszcze czy MAGICAL CANDLE ma miećlekko zielonkawe kwiatostany . Tutaj zkoleji nie mogę się z niech grzyba pozbyć . Znowu robiłam jej oprysk. Jak będę ciągle obrywać jej zarażone liście to w szybkim tempie będzie łysa.
Ze zdjęciami proszę o cierpliwość bo Imageshack doprowadza mnie do szału swoją szybkością...
- slotys
Zbyszku dziękuję ... Nie dosyć ,że są piękne to długi czas cieszą nasze oczy swoimi kwiatami. Pierwsze kwiaty mam już od połowy czerwca i ciągle zmieniają swoje barwy jak kameleony. Różowe ,te które zakwitły najwcześniej zaczynają już lekko zielenieć , kiedy czerwone ciągle jeszcze rozkwitają.
- slotys

Uploaded with ImageShack.us

- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Małgoś powtórzę za Tobą - złość piękności szkodzi
Jeśli chodzi o Magical Candle to ma duże, stożkowe kwiatostany (u mnie bynajmniej takie są). Ale moja coś załapała na 4 pędach i objawy były następujący: żółknące liście, malutkie kwiatostany wyglądające jakby usychała z braku wody. Pozostałe pędy zdrowiusieńkie. Także dużo się nie zastanawiałam i aby choróbsko nie przeniosło się na pozostałe wycięłam je w pień. I teraz mam spokój bo pozostałe to okazy zdrowia
Misiek coraz bardziej się otwiera kwiatostanami na świat

Jeśli chodzi o Magical Candle to ma duże, stożkowe kwiatostany (u mnie bynajmniej takie są). Ale moja coś załapała na 4 pędach i objawy były następujący: żółknące liście, malutkie kwiatostany wyglądające jakby usychała z braku wody. Pozostałe pędy zdrowiusieńkie. Także dużo się nie zastanawiałam i aby choróbsko nie przeniosło się na pozostałe wycięłam je w pień. I teraz mam spokój bo pozostałe to okazy zdrowia

Misiek coraz bardziej się otwiera kwiatostanami na świat

Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Długo mi się zdjęcia nie chciały otworzyć
, ale teraz już widzę Twoje piękności
Ile masz odmian bukietówek?

Ile masz odmian bukietówek?
- slotys
Ilonko u mnie grzyb na MAGICAL CANDLE atakuje liście natomiast podobne objawy jak opisujesz miałam na jednym pędzie phantom . Też go wycięłam i na szczęście nie widzę więcej podobnych objawów.
Aniu z bukietowych mam : LIMELIGHT -2 szt, PHANTOM * 3 szt, VANILLE FRAISE - 5 szt, PINKY WINKY , MAGICAL MOONLIGHT, MAGICAL CANDLE , UNIQUE, POLLAR BEAR
Aniu z bukietowych mam : LIMELIGHT -2 szt, PHANTOM * 3 szt, VANILLE FRAISE - 5 szt, PINKY WINKY , MAGICAL MOONLIGHT, MAGICAL CANDLE , UNIQUE, POLLAR BEAR
- slotys
Nie tylko hortensje kwitną ...

- anym
Piękne mieczyki
masz je w donicy?

- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jako miłośniczka hortensji musiałam do Ciebie zajrzeć
Masz naprawdę imponującą kolekcję
I do tego kwitnące mieczyki - moje kilka sztuk jeszcze nie kwitnie i w dodatku zaczynają się pokładać. Może za płytko wsadziłam cebulki...

- slotys
Aniu mieczyki posadziłam do ziemi . Bardzo je lubię ale mają tą wadę ,że się pokładają. Trzeba im pomóc - podpierając....
Milenko witam Cię serdecznie . Miłośników hortensji nigdy nie za wiele . Ja kocham te kwiaty i staram się powiększać swoją kolekcję .
Co do mieczyków - są zjawiskowe ale denerwuje mnie ich pokładanie się .Ja moje wsadziła dosyć głęboko do ziemi a i tak rozłażą się na boki.Widocznie taki ich urok....
Milenko witam Cię serdecznie . Miłośników hortensji nigdy nie za wiele . Ja kocham te kwiaty i staram się powiększać swoją kolekcję .
Co do mieczyków - są zjawiskowe ale denerwuje mnie ich pokładanie się .Ja moje wsadziła dosyć głęboko do ziemi a i tak rozłażą się na boki.Widocznie taki ich urok....
- slotys
Dzisiaj żegnam Was oczywiście hortensjowo...
DOBRANOC

DOBRANOC

- slotys
Witam wszystkich bardzo upalnie .
I tak to nastał ostatni dzień długiego urlopu.Spędziliśmy go w AQUA PARKU w Świdniku. Dzieciaki wyszalały się , ja dorobiłam się pięknej opalenizny. Niestety jutro do pracy , czyli szara codzienność....
A teraz kilka fotek z ogrodu... chciałam zrobić więcej ale po wieczornym podlaniu roślinek , komarzyska całymi rodzinami wychodziły z każdej strony ogrodu. Trudno było złapać ostrość ...tak żarły...
Aha ... przepraszam Was za tego węża ogrodowego na kilku zdjęciach ale dopiero teraz go zobaczyłam.
Hortensje bukietowe w roli głównej
PINKY WINKY

VANILLE FRAISSE

LIMELIGHT

I wszystkie razem

MAGICAL CANDLE

POLAR BEAR

I ogólny widok na rabatkę przy tarasie gdzie rośnie : MAGICAL CANDLE, POLAR BEAR, VANILLY FRAISE I PHANTOM

Kolejna rabata z bukietowymi / 2 VANILKI, 2 PHANTOM, 1 LIMELIGHT, 1 MAGICAL MOONLIGHT/
VANILKA

LIMELIGHT

PHANTOM

I tak to nastał ostatni dzień długiego urlopu.Spędziliśmy go w AQUA PARKU w Świdniku. Dzieciaki wyszalały się , ja dorobiłam się pięknej opalenizny. Niestety jutro do pracy , czyli szara codzienność....
A teraz kilka fotek z ogrodu... chciałam zrobić więcej ale po wieczornym podlaniu roślinek , komarzyska całymi rodzinami wychodziły z każdej strony ogrodu. Trudno było złapać ostrość ...tak żarły...
Aha ... przepraszam Was za tego węża ogrodowego na kilku zdjęciach ale dopiero teraz go zobaczyłam.
Hortensje bukietowe w roli głównej
PINKY WINKY

VANILLE FRAISSE

LIMELIGHT

I wszystkie razem

MAGICAL CANDLE

POLAR BEAR

I ogólny widok na rabatkę przy tarasie gdzie rośnie : MAGICAL CANDLE, POLAR BEAR, VANILLY FRAISE I PHANTOM

Kolejna rabata z bukietowymi / 2 VANILKI, 2 PHANTOM, 1 LIMELIGHT, 1 MAGICAL MOONLIGHT/
VANILKA

LIMELIGHT

PHANTOM

- MonaeS
- Od: 22 mar 2010, o 22:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu jest na co u ciebie popatrzeć. i nie wiem co mnie bardziej zachwyca, czy ogromnie kwiatostany hortensji ogrodowych, czy delikatność kwiatów bukietowych. Gratuluję bo wszystkie są piękne.
- anym
Małgosiu bukietówki cudowne
napisz czym nawozisz?