Mufka - ogrodowe marzenia...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mufka - ogrodowe marzenia...

Post »

:wit

Witajcie Kochani, u mnie dziś siąpi deszczyk i roztapia ostatnie bastiony białego paskudztwa, które jeszcze nie chcą odejść w niebyt. Ale niebawem królowanie białego się definitywnie skończy i nastanie upragniona wiosna : słoneczna, zielona i kolorowa, pachnąca bzem i konwaliami :heja

Aniu oj trochę się uzbierało, ale to wszystko przez ten zimowy marazm ;:224

Agatko zaraz się wszystko posadzi do ziemi i śladu po szkółce nie zostanie. Nawet nie zauważysz na rabatkach, że coś przybyło :D

Beatko mam nadzieję, że mąż i dzieci już przywykli do Twoich ogrodowych 'szaleństw'. Jeśli jeszcze nie, to muszą to zrobić jak najprędzej, bo na tą chorobę nie ma lekarstwa ;:306 Moi się już jakiś czas temu poddali, bo to jedyna skuteczna strategia ;:108

Aniu witam serdecznie nowego, miłego gościa i zapraszam :D Mam nadzieję, że już w tym roku latem, będzie można podziwiać na nich kwiaty :roll:

Marzka mam nadzieję, że tak będzie :tan

Justynko moja rada, to cierpliwie poczekać aż nieco dorośnie, a wtedy zwykle nieco mądrzeje i odzywają się, czy dziecię chce czy nie, przekazane przez ogrodowo zakręconych rodziców geny. No a wtedy to już dziecię ma przechlapane - musi ulec sile natury... :;230
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Mufeczko, toż to wielka oranżeria ;:oj Co za rozmach. Ja co prawda też sporo nakupiłam i może gdyby zebrać w jednym miejscu, także zrobiłoby się dużo. Niestety będę również musiała prawie całe zawartości paczek umieszczać w doniczkach, bo nie było jak przygotować dla roślin stosownego miejsca. Trochę tych doniczek kupiłam zawczasu, ale jednak będzie chyba mało. Teraz, jak wiesz, jestem w górach. Robię dokładne plany, co i gdzie wysadzić. Ale żeby wysadzić, muszę najpierw przygotować ziemię w gruncie. Sama nie wiem, jak to będzie po moim powrocie. Byliny mam z tego samego źródła. Już zresztą przyszły i czekają na mnie u sąsiada. Trochę się zmartwiłam jakością niektórych sadzonek u ciebie, ale dobrze, że twoje reklamacje zostały uwzględnione. Co prawda floks zamówiłam tylko jeden (Laura), ale też chciałabym mieć ładny, a nie spleśniały.
Już nie mogę tu usiedzieć, jak widzę te wasze roboty. Chcę wracać :!:
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Hmm...żadne z moich dzieci nie ma ogrodniczych genów, z pewnością :(
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nie martwcie się , Dziewczyny, moje reklamacje zostały naprawdę wzorowo w ubiegłym roku uwzględnione, mnie brakowało kilku rzeczy (zamówienie składałam dla siebie i dwóch koleżanek, paka ważyła prawie 18 kg :wink: ) i pan Marek dosłał później świeżutko pakowane ;:108 .
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Czekam i ja na przesyłkę,nie mam dużych doświadczeń ale mam nadzieję,że będzie dobrze.Pójdą prosto do ogrodu,bo pogoda coraz ładniejsza.Dużo tego kupiłaś(wiem,wiem,wszystko przez długą zimę ;:108 ),ale w ogrodzie to wszystko jakoś znika i ciągle jest miejsce na nowe zakupy :wink: Kocimiętka już wschodzi?
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Dziewczyny ..... nie próżnowałyście .... brawo ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam wiosennie ;:168
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

gajowa pisze:Hmm...żadne z moich dzieci nie ma ogrodniczych genów, z pewnością :(
O to, to! Moja najstarsza - na razie też, nie ujawnia, a gdy z działu ogrodniczego nie mogę wyjść, narzeka: znowu te badyle ;:145 Może młodsze, choć na razie ogród to dla nich świetne miejsce do brojenia.
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:3
Zapowiadali deszcze, a świeci piękne słonko - tylko się cieszyć, bo ziemia i tak wilgotna, więc deszcz nie taki znów teraz potrzebny.

Wandeczko odpoczywaj i ciesz się wyjazdem, jak wrócisz bez problemy nadrobisz wszystkie ogrodowe prace. Martwię się tylko o Twoją przesyłkę - mam nadzieję, że leży na zewnątrz lub w zimnym garażu. W innym wypadku, albo spleśnieje, albo wyschnie ;:202
Ale bądźmy dobrej myśli, pewnie też już niedługo wracacie. Będzie dobrze. Laurę też zamówiłam i przyszła ładna ;:173

Ewuniu gajowa, więcej kochana wiary w te nasze pociechy, moja dorastała też baaardzo powoli ;:306 A teraz to istne zielone szaleństwo ją ogarnęło ;:173

Agatko bardzo Ci dziękujemy za taką pocieszającą wiadomość ! Ja rozumiem, że wszystko się mogło w transporcie zdarzyć i nie mam pretensji, tylko trochę mi było roślinek żal...

Miriam na pewno będzie dobrze ;:333 Bardzo dobrze że możesz wysadzić prosto do ogrodu, to najlepsza opcja ! Kocimiętka, która jest w słońcu i bez śniegu, już pokazuje maleńkie listeczki ;:108 Pierwsza u mnie startuje Auslese

Majeczko dzięki za aplauz i też Cię serdecznie ściskamy wiosennie ;:168

Alicjo, tak jak Gajowa musisz cierpliwie poczekać, aż uśpione na czas dorastania geny, zrobią w końcu swoje. Znam te kwaśne miny z autopsji, gdy skręcałam w stronę ogrodniczego działu, a teraz sama muszę Młodą mitygować, bo najchętniej by stamtąd nie wychodziła... tylko wyjeżdżała ciężarówką ;:306
.
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Mam identyczne doświadczenia z roślinkami od p. M. W zeszłym roku były rewelacyjne. W tym torche im brakuje. Całe szczęście, że moje przyszły bez pleśni, ale kilku tez nie było.
Jeśli chodzi o pięciornika, to rósł na stanowisku słonecznym Ziemię mam przepuszczalną. Moje pięciorniki nie chciały za bardzo rosnąć, a najgorsze, ze nie chciały kwitnąc. Miały pojedyncze kwiatki. Moja sąsiadka ma piękne okazy obsypane przez bały sezon kwiatami. Nie wiem co im u mnie nie służy?
Kiedy wybierasz się na działeczkę?
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosieńko, zupełnie nie rozumiem, czego brakuje twoim pięciornikom :( Dlaczego nie kwitną ? Ja sama ukorzeniałam sadzonki i już maleńtasy kwitły. Spróbuj może posadzić w innym miejscu niż dotychczas. To dopiero zagadka, szczególnie, że u sąsiadki pięknie rosną ...

Na działkę wybieram się jutro. Dziś nie mogłam, bo mamy remont w piwnicy ;:223 Było kucie muru, przekładanie rur i inne temu podobne przyjemności :evil: Co gorsza końca nie widać, bo mój eM kupił dziś nową terakotę i glazurę i chce wymieniać starą. Katastrofa jakaś, normalnie ;:145

A ja przecież muszę na działkę !
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p
Od: 15 paź 2012, o 19:45

Post »

:wit Marysiu, ale masz wspaniałą pomocnicę, gratulacje :uszy, miłej i ;:3 niedzieli życzę.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Niesamowity widok doniczkowania :D Szalona ilość roślin, czego i sobie bym życzyła ;:108 Też się zastanawiam nad pięciornikiem Gosi-to w ogóle cudna roślina, bo rośnie chyba wszędzie i nie choruje, wymaga jedynie przycięcia wiosną.
Raz reklamowałam u p. Marka brakującą roślinę i wszystko zostało załatwione bardzo szybko. Oby i Twoje przyszły zdrowe :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Marysiu - po prostu padłam jak zobaczyłam fotki z akcji doniczkowania. A jak już się pozbierałam - to pokazałam mojemu M, coby nie narzekał że mam szklarenkę jako główną dekorację w "salonie" :;230
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Sadziłam pięciorniki już w 3 różnych miejscach. Ale spróbuję jeszcze raz. Kusi mnie to kwitnienie.
Dam im dużo dobrej ziemi, może teraz przetrzymają?
Awatar użytkownika
bunia79
500p
500p
Od: 25 cze 2012, o 23:27

Post »

Witaj Mufko!! :wit Takiej akcji przesadzania, to jeszcze nie widziałam :shock: Kasia to prawdziwy skarb, a M. chyba świętym zostanie!
Ja przywożę rośliny w bagażniku i wyciągam, jak nie widzi, a przesyłki z internetu to przychodzą na adres siostry. Co mam M-a na stresy narażać i siebie też...
A u Ciebie luz-blus i wszyscy szczęśliwi ;:oj. Wędrowałam dzisiaj po Waszej warszawskiej działeczce. Piękną wiosenkę już macie..
Pozdrawiam serdecznie. Bogusia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”