Witam wiosennie
w ogrodzie
w domu

czy tak wygląda siewka heliotropu
któraś lobelia
Ewuś, Dorotki, Aga nawet jak zechcą bawić się plastycznie to jak je zostawić same w domu i iść kopać doły w ten chłodny czas, to niewykonalne bo z oczu spuścić takiego duetu nie można.
Nakupiłam doniczek i jak przyjdą różyczki to w większości posadzę do donic a potem jak będzie czas naszykować doły to będę je wysadzać do gruntu albo tak jak ostatniej jesieni dopiero późno na koniec wegetacji. Jakieś sposoby muszę wykombinować.
Dziękuję za wsparcie, na Was zawsze można liczyć
Dorotka-dodad to jeszcze nie wiesz jakie ślicznotki przyjadą wiosną
robaczek_Poznan pisze:Majeczko, śnięty czyli...niezdrowy ;-) lekko pożółkły, choć nie widać żeby usychała....w przeciwieństwie do jednej Wejmutki, która mi cała pożółkła

Kasiek byłam w ogrodzie, robiłam zdjęcia przebiśniegom a one rosną pod kalifornijką ale zapomniałam cyknąć z bliska, potem cyknęłam z okna, trochę słabo widać ale igły ma zielone.
Skoro wejmutka pożółkła to znaczy że masz choroby grzybowe i może kalifornijka też coś złapała. A może ma jakieś szkodniki, a może brak jej wody. Zawsze masz podlewanie w sezonie a teraz wyłączone, ziemia zmarznięta to i chce jej się pić. Mnie przeciekają rynny i w kilku miejscach mam podstawione wiadra, jak jest odwilż to wylewam te wiadra pod iglaki a kalifornijka dostaje zawsze po dwa wiadra 10 litrowe. Spróbuj ją podlać co dwa dni, może pomoże.
Ja wejmutki pozbyłam się dobrych kilka lat temu jak złapała rdzę.