Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 12

Post »

I ja dołączam do ubierających choinkę w Wigilię :D Staram się, żeby to była jedyna...no - prawie jedyna- "praca domowa" w tym dniu. Zresztą od co najmniej 10 lat ubieramy żywe drzewko rosnące w doniczce, które potem wiosną wysadzamy do ogrodu, więc staramy się, żeby nie stało zbyt długo w mieszkaniu :)
Co do skrzyń, to piękny jest też rozchodnik Chocolate Drop, liście chyba jeszcze ciemniejsze i bardziej brązowe niż u Purple Emperor (chociaż tego ostatniego "na żywo" nie widziałam, a ten pierwszy mam), też mógłby być niezły w tej pierwszej skrzyni.
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

W Twoich donicach takie nasadzenie będzie ładnie wyglądać :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Dekoracje świąteczne a może raczej przedświąteczne ładniutkie. Mnie nic a nic nie zmusi do dekoracji domu wcześniej, wszystko dopiero dzień przed wigilią bo jednak w samą wigilię za dużo roboty przy garach a i powycierać po dekorowaniu i gotowaniu trzeba. Choć w tym roku będę miała pomoc od córki ale i tak roboty sporo.
Patrzyłam za żywą w donicy , była jodła kaukaska, ale jednak dla róż muszę mieć miejscówki to iglaki odpadają. :;230

Fajne zestawy skrzyniowe wybrałaś Aguś, będzie ładnie się prezentować. ;:215
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga, ja nadal będę namawiała Cię na ostnicę
http://assets3.ogrodowisko.pl/uploads/p ... iginal.JPG
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Aguś, fajne dekoracje świąteczne, u mnie jeszcze mało świątecznie, ja zawsze ubieram choinkę dzień przed wigilią. W tym roku robienie wigilii mnie ominęło, jadę do rodzinki. Byłam dziś na działce robić kopczyki, wymroziło mnie, że mogłabym robić za lodową panienkę.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aguś fajne ozdoby świąteczne! uwielbiam takie dodatki, niby to tylko drobiazgi ale..tworzą niesamowitą atmosferę ;:170
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Pierniczki upieczone , mięciutkie i super pachnące korzenną , przyprawą "Kotanyi " , bo tylko tej f-my używam ...będą dekorowane tydzień przed świętami ...chłopaki wybierają co i rusz - więc , aby co nieco zostało , to muszę je schować - tylko gdzie ?
Dziękuję za rekomendacje róży ;:196 ...zaraz muszę ją obejrzeć u wujka Google - co to za jedna ;:108 ,

A ja kompozycje , to raczej zrobiła bym takie ;

1 rząd ...Ipomea bordo ...potem żurawki limonkowe , następnie turzyce , ew. Imperata cylindrica ' Red Baron .
Będzie i kolor i kaskadowo ...stopniowanie wysokością roślin .
No cóż - masz inwencję twórczą , to cokolwiek byś nie wybrała - wierzę , że będzie się super prezentowało .

Jeszcze jedno - czy Ty chcesz mieć jedną kompozycję na cały sezon , czy raczej wiosną co innego , latem co innego , a jesienią też inną ?
Można rzucić wiosenne , potem za nimi żurawki , następnie trawy , a na końcu ..np. ...Kordyliny ( są przepiękne , ale wrażliwe na mróz).

Ja choinkę ubieram zawsze w wigilię , wszystko robimy w kuchni wspólnie - pomaga mi syn, ale jeszcze po wieczerzy kończę sałatki , śledzie , pieczenie mięs i przygotowanie obiadu , nawet ziemniaki obieram na następny dzień do 24 .00 ma być wszystko gotowe . Taka była w moim domu tradycja , że ziemniaków się w Boże Narodzenie nie obierało .
Ozdoby masz śliczne ...moje są jeszcze schowane .
Miłej niedzieli i odpoczynku przy kominku ;:196
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03

Post »

Ładne ozdoby masz Aguniu. Najbardziej podoba mi się aniołek w czerwonej czapce.
U mnie jeszcze wszystko w polu, ale udało mi się upiec ciasteczka i pierniki.
Awatar użytkownika
tu_Brzoza
100p
100p
Od: 5 gru 2012, o 07:44

Post »

Aguś,
dziękuję za ciasto i obiecane berberysy.
Mało brakowało, a przeoczyłabym jedno i drugie. Chwilę nie zaglądałam, a tu tyle nowych stron. Strasznie małomówne to towarzycho ;)
Zdjęcia nocne urzekające. Jakie to lampy? Solarne chyba nie dają aż tyle światła?..

Chciałam zameldować, że posadziłam dziś cebule ;:172
Nie było łatwo. Ziemia okazała się już zmarznięta na kilka centymetrów i pierwszych kilka dziabnięć szpadlem zupełnie nie naruszyło twardej skorupy. Miałam już zrezygnować, ale wyobraziłam sobie, że... załatwiłam kogoś bardzo nielubianego i muszę ukryć zwłoki i po-szło! Siła sugestii :wink:
Mam nadzieję, że moja dzisiejsza determinacja da wiosną oczekiwane efekty.

Czy jest tu może ktoś mający za sobą doświadczenia w grudniowych nasadzeniach?
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Felus, Tobie oraz pozostalym gosciom odwiedzajacym moj malomowny watek odpowiem pozniej lub jutro rano... Dopadlam jakis gadzet, na ktorym o tej porze malo wygodnie sie pisze... Kurcze, niby nic te kolejne urodziny nie znacza, a nocny slepak jestem ;-)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aguś witaj nocną porą ;:196 Widzę że i u Ciebie zaczyna panować świąteczny klimat....widzę że w świecidełkach panuję brąz i złoto.....pięknie....gustownie jak zawsze ;:180
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

ewa_tuli pisze:Ładne ozdoby masz Aguniu. Najbardziej podoba mi się aniołek w czerwonej czapce.
Mi też ;:108 . I bardzo fajna jest ta czekoladowa gruszka :wink: .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Agus,a ja ubieram choinkę tydzień przed wigilia i w tym tygodniu własnie najbardziej ona mnie cieszy.Potem jest za krótki okres dla mnie na jej urok.
Jeżeli chodzi o jeżówki,nad którymi sie zastanawiałas to ja bym dołozyła je do twojego ogrodu,bo to piękne kawiaty,chociaż u mnie nie bardzo chca rosnąc.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Gdzie mnie do takich pięknych kompozycji ogrodowych jak u Ciebie ;:180 Chyba nigdy się nie nauczę ładnie komponować roślin,chociaż sie staram i przed sadzeniem sama ze sobą rozmawiam co gdzie posadzić ;:14 Chcę mieć o każdej porze i w każdym zakątku kolorowo .Aguś ślicznie wygląda śnieżny oświetlony ogród i domowe dekoracje .U mnie też -10
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Dobry Agus :wit Swiateczne szalenstwo dekoracyjne sie zaczyna :heja lubie bardzo u siebie i jeszcze bardziej lubie ogladac u innych. Glowna dekoracja u mnie tez odbywa sie w dzien wigilijny albo dzien przed ale takie zimowo-swiateczne pierdolki zaczynam rozstawiac-wieszac w pierwszy dzien Adwentu.
Wczoraj zanotowalam - 15 stopni w nocy, w dzien -5 a dzisiaj jest pieknie, slonce swieci, snieg lezy, - 2 i bezwietrznie. D. donosi ze bardzo przyjemnie jest na zewnatrz ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”