Pasja - cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pasja - cz.3

Post »

Świetnie wygląda ta poszerzona rabata :D Też pozazdrościłam Robaczkowi szpaleru sasanek, ale ja siałam i czekam, co się pokaże. Na razie małe to takie, że nie widać od razu, a nie miałam czasu się przyjrzeć :roll:
Donice zabójczo piękne :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

No i przemogłam się ;:173 Obcięłam pięciorniki, tawułki, budleje...Wsadziłam róże i resztę od p. Marka...Z rabatką dalej nie ruszyłam, ale wszystkiego naraz się nie da....

Kasiek mam nadzieję, że prognoza się sprawdzi :twisted: Dzisiaj też miało być 13 a było do 14 tej 7 stopni... Nawet krokusy pąków nie rozwinęły...Jak wrócisz to koniecznie zdaj relację ;:65 co zakwitło, oj na pewno będzie się działo....

Ewa jakoś nie mam w tym roku cierpliwości do siania... nawet pomidorków nie wysiałam.... :(
Dziękuję za pochwały ;:168
Miłego wieczorku życzę... :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu, no to gapa ze mnie.
Ja dzisiaj też musiałam się przemóc, żeby wyjśc do ogrodu. Buro i na dokładkę wiatr bardzo zimny, nieprzyjemny.
Ale jak zabrałam sie w końcu za prace, to poszło...
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Kasiulka widzę, że zabrałaś się za nową rabtę ;:63. Czy to przy pomocy łopaty-noża, której ja jeszcze nie mam ;:223? Wiosenna donica aż pęka od różnorodności kwiatów, super ;:138 . Ja nie umiem robić takich mixów ;:223 Wiosna wychodzi spod ziemi, u mnie też już ją widać ;:333
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Cześć dzisiaj zarobiona byłam... nie wiem czy było ciepło czy zimno, ładnie czy brzydko :lol:
Małgoś nic nie szkodzi, jutro może nadrobię z rabatą...
Magda tak, dzięki łopacie nożnej :;230 wykroiłam taki ładniusi kawałeczek na sasanki :lol: Jutro zajrzę do mojej donicy, ciesze się ,że u ciebie już też coś widać....Widzimy się w czwartek?
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Zarobiona byłaś pracowo czy ogrodowo? :) Rabata skończona?
Ja zabiłam przeziębienie klinem i też poszalałam... ciekawe w jakim stanie jutro wstanę i czy w ogóle :roll:
Dobrej nocy ;:196
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aguś pracowo, pracowo... ogrodu nawet dziś nie widziałam ;:145 A muszę koniecznie robić dalej rabatę , bo wykopałam karpy rudbekii i tak sobie leżą ;:202 Widziałam i u ciebie darcie darni :lol: Oj wzięło nas nieźle!
Dobrej nocki życzę!
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Kasiu, ale masz piękną kompozycję w donicy wiosennej ;:oj ;:180 Boska! Pięknie zakwitły iryski i zapowiadają nadejście inne kwiatuszki, bardzo optymistyczne zdjęcia ;:108

Zakwasy są to sezon można uznać za w pełni otwarty ;:215
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Uroczo wygląda wiosenna donica w pastelowych kolorach od razu zrobiło mi się weselej :D Ciekawa jestem tej sasankowej rabaty bo jakoś nie chcą u mnie rosnąć i nie jestem do nich przekonana.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Kasiu,zarobiona dziewczyno oczywiście, że widzimy się w czwartek. Rabata dzięki nożnej łopacie wychodzi cudnie. Muszę koniecznie ją nabyć. U mnie wczoraj i dzisiaj kręcą Rodzinkę, więc ciężko chociażby z tego względu byłoby się spotkać wcześniej. Masakra z przejazdem przez osiedle, że o parkowaniu nie wspomnę ;:161 Uprzedzam, że jak przyjedziesz, to u mnie będzie ogrodowy sajgon :roll:
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie, dzisiaj nie dotarłam znów do ogrodu :evil: Jutro pozbieram się pewnie z tą rabatą niedokończoną...

Magda Variegata dziękuję, właśnie zauważyłam że tulipanek się rozwija ;:138 Wiwat zakwasy!Chociaż w tygodniu, trudno się do ogrodu wybrać.
Aniu, to zerknij na sasanki do kasi-robaczka jak już zacznie wklejać fotki, super to wygląda...
Magda lulka dziś trochę M. mi podkopał darń, ale nie mam kiedy dalej tego robić :evil: Powiedz w jakim stanie są rośliny, bo z tego wszystkiego zapomniałam zapytać, a to ważne ;:65 Ogrodowym sajgonem się nie martw jest dopiero wstęp do rozpoczęcia sezonu ;:108
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Wczoraj przyszły do mnie lilie od Różanki , przepiękne!!! Zdrowe!!!! Lecę sadzić ;:138
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu, pieknie robisz przemeblowanie w ogrodzie ;:138 . Linia idealna, szpaler sasanek uroczy ;:167 . Masz zmysł i zielone rączki jak widać ;:138
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Powiem Ci ze super wyszlo to poszerzenie rabat, takie niskie pietro bedzie slicznie wygladac.
Ja nasiona bialych sasanek tez kupilam, tyle ze je sie sieje bardzo wczesnie... teraz juz jest za pozno. Ale mozna posiac tez jesienia, tak ze będę siala jesiennie.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No to się zebrałam za dokończenie rabaty w deszczu, który był uprzejmy dziś rano padać :evil: Bardzo się śpieszyłam, bo miałam mało czasu i z tego wszystkiego rozbolało mnie gardło :( Mam nadzieję, że to się nie rozwinie w chorobową stronę ;:223 Posadziłam lilie, które zakupiłam od Ewy i jestem niezmiernie ciekawa jak będą rosły, bo nie miałam z nimi najlepszych relacji :lol: Udało mi się również przyciąć solidnie derenia, bo był bardzo zaniedbany i całe gałęzie w sezonie sie pokładały. Teraz jest trochę łyso i bałagan jest widoczny, ale trudno :D Może nabierze ładniejszego pokroju :)

Marzenko dziękuję, w ogóle to jestem w szoku, że w zeszłym roku tego nie zauważyłam ;:14

Julka też mi się podoba :D Kupiłam same fioletowe, ale już widać białą w kępce z fioletowymi . W sumie pięknie to wygląda ! Nie miałam jeszcze czasu dokupić pozostałych 4 sztuk, ale może jeszcze zdążę ;:108 Zaczyna się szał w ogrodniczych, ciekawe czy będzie wyszarpywanie sobie roślin z rąk ;:306

Pozdrawiam tymczasem :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”