Kropelka zaprasza

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kropelka zaprasza

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mariola,podziwiam mieczyki.Nie potrafię nimi sie zająć,część podparłam specjalna podpórka,ale u mnie sa mizerne i te ich krótkie kwitnienie....
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A wiesz Gosiu, u mnie też niespecjalnie spisują się mieczyki. Tzn może i kwitną, ale to ich pokładanie się denerwuje mnie strasznie. Pewnie za płytko sadzę i ciężar kwiatów kładzie się po ziemi, a podpórki nie zdają zbytnio egzaminu. Ech... zawsze inaczej niż byśmy chcieli ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Mariolka a co Ci tak na żółciutko kwitnie ?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ależ cudna rabata hortensjowa....... a jeżówki jakie śliczne.... uwielbiam i jedne i drugie.... koniecznie muszę posadzić sobie więcej jeżówek..... marzą mi się takie duże kępy tych ślicznych kwiatów....
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Becia, pewnie masz na myśli pięciornik :)

Aga, ja też uwielbiam jezówki. I właśnie pracuję nad nową rabatą, gdzie będą zgromadzone moje jezówkowe okazy. Mam nadzieję, że się przyjmą te rosliny, bo oczywiście przesadzam je teraz, w pełni kwitnienia ;:223 Te najstarsze moje okazy mają już całkiem pokaźny korzeń palowy, więc mam obawy...
M.in. ta jezówka biała "alba"- co ja się z nią naszarpałam ;:134

Obrazek

Teraz balkonowo :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Odważna jesteś z tym przesadzaniem. Dobrze, że choć upały minęły...
Balkony masz pięknie ukwiecone :D Ale jakoś mnie to nie dziwi :lol:
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Mariolka, to jeżówki mają korzeń palowy ;:oj
Moje to takie chucherka, nowe są co prawda, ale nigdy bym ich nie podejrzewała, że pod ziemią mogą tak głęboko sięgać.
Cudna ta "Alba". Właśnie takie kępy mi się marzą. Szkoda, że białych odmian jest tak mało.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Mariolko
Mój wielki zapał do pracy w ogrodzie przeplata sie z chwilami... hmmm...załamki ogrodowej?
Z jednej strony wszystkie kwiaty mnie cieszą bardzo, ale gdy zastanowię się nad tym głębiej, to jednak duzo roslin jest posadzonych w niewłaściwych miejscach, i w sumie to powinnam je poprzesadzać...
to o mnie piszesz? tylko że ja jednak nie przesadzam poczekam do jesieni albo dobrze przemyślę i na wiosnę. Większość tych co nie będzie to jednoroczne i w następnych roku posadzę w innym miejscu!
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Pięknie w domu i w ogrodzie. ;:215
Ja kocham wręcz namiętnie takie busze, które w dodatku przetykane są liliowcami.
Cudny widok, a chwasty......gdzie te chwasty.........ja widzę tylko ferię kolorów. ;:215
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Rabata z hostowo-skalniaczkowa cudowna, lubię takie zestawienia. Dużo roślinek Ci jeszcze kwitnie...chwastów wypatruję, ale nigdzie nie widać :shock:
Pozdrawiam
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj, Kochane jesteście :) Chwastów nie widać bo nie robię im zdjęć i staram się kadrować :;230

Generalnie z zasadami jestem na bakier :wink: uwazam, ze sa po to, zeby je łamać :;230 :;230 :;230 na pewno jeśli chodzi o ogrodnictwo :) (Dobrze, ze dzieci nie wiedzą co ja tu piszę).
Przecież nie będę czekać z przesadzaniem do jesieni czy wiosny, skoro mnie pasuje zrobić to t e r a z. No i tym sposobem przesadzałam już klona palmowego w oststnie dni listopada- dwa dni później przyszła mroźna zima :) Każdą roslinkę najczęściej przesadzam w porze kwitnienia, bo przecież wtedy najlepiej widać jak się komponuje z całością :;230

Aniu, z tymi balkonami, to kiedyś miałam większego hopla... ale codzienny ogrom obowiazków troszkę utemperował ilość doniczkowców do podlewania :0)

Wandziu- młode jezówki mają drobne korzonki, ale z wiekiem zamieniają się w gruby pal, przynajmniej tę najstarszą, którą przesadziłam miała korzeń rodem jak mlecz bądż też liliowce- tyle, że skierowany pionowo w dół, a drobne korzonki na boki.

Marysiu, mnie się zdaje, ze zaczęłam pomału przesadzać ogród ze strony wschodniej na zachód :;230 :;230 :;230 Muszę przyznać, że wyjątkowo mało w tym roku kupiłam nowych roślin. Za to dużo wydałam na korę workowaną. Ale wszystkie nowe rabatki od razu wykorowuję, roślinki na nowe rabatki wyciągam z najbardziej zagęszczonych aktualnych rabat ze wschodniej strony. Tym sposobem ogród zyskuje pomału nowe oblicze, rozbudowuje się, trawnika ubywa...

Grażynko, zeszłej jesieni upychałam na maxa liliowce obok siebie. W tym roku już mówię, ze trza będzie rozsadzać :;230 Pięknie wyglądały gdy kwitły, ale jednak są za gęsto. W ogóle cały ogród wydaje mi się momentami "za gęsty". A chwasty? Gdybyś zobaczyła moje najstarsze hostowisko, gdzie oset króluje do spółki z podagrycznikiem, a gdzieniegdzie wcina się mniszek pospolisty... Hmm... ale niebawem hostowisko przejdzie na zachodnia stronę :;230 :;230 :;230

Aniu, chwaścikom zdjęć nie robię, a gdzie są napisałam kilka linii wyzej :) Wiesz, że Twoje zestawienia podobają mi się bardziej :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Mariolcia a kto tam chce specjalnie robić zdjęcia chwastom no chyba, że ktoś się domaga :wink:
Też są potrzebne (umiarkowanie) dla równowagi glebowej
Co Ty postawiłaś przy hortensjach jako ozdobnik?
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rozumiem, że masz na myśli kołowrotek :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Wpadłam po długiej nieobecności, oj nadrabiania było! Zmiany imponujące, szczerze podziwiam Cię za ogarnięcie wszystkiego mając "żywe złoto" wokół siebie czyli dzieci! Ogródek bardzo wyprzystojniał i dorósł, kwiecia moc! Pięknie i kolorowo.

A co do przesadzania... niestety też tak mam, jak coś wymyślę, to musi być już, natychmiast! No przecież...
Przecież nie będę czekać z przesadzaniem do jesieni czy wiosny, skoro mnie pasuje zrobić to t e r a z.
;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”