Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część II)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p
Od: 1 cze 2013, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część II)

Post »

piękny ogród. Masz rewelacyjne pomysły!!! Jestem pod wielkim wrażeniem. Ściągnęłam sobie kilka fotek, bo naprawdę jest się czym inspirować. Mam nadzieję, że Ci to nie przeszkadza.
Pozdrawiam serdecznie i z przyjemnością będę zaglądała częściej.
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

jejku Ilonko cudnie masz....te kamyki to był strzał w dziesiątkę - wygląda prześlicznie! ;:167 ;:oj ;:196
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Cieszę sie ,że zajrzałam-wszystko nabrało rozmachu i rumieńców ;:215
Pomysł na rózyczkę na tarasie chętnie zgapię bo nabyłam właśnie jedną:)
Tamaryszek zachwyca mnie od jakiegos czasu,a żarnowiec masz wielki ,cudny musi być na żywo ;:oj
Sporo masz szczawików ,jak zakwitną to pieknie będzie:)Swoje sadzę w doniczkach,potem wykopuje i do piwnicy-łatwo,szybko i czysto-wdzięczne roślinki:)
Pięknie ;:215
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p
Od: 1 cze 2013, o 13:58

Post »

Zapomniałam wcześniej dodać: brawo za pomysł z podwójnymi donicami. No po prostu kapcie spadają. Pomysłowy z Ciebie Dobromir ;:303
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ilonko mało tego,że malujesz kwiatami swój ogród to teraz kamieniami wysypujesz podłoże bawiąc się wzorami, kształtem i kolorem.
Zanim nadejdzie jesień to będziesz takim specem,że mandale będziemy podziwić a nie kwiaty ... :;230 kto wie ...
Czy Ty jakieś kursy po cichu robisz ?
Doniczki teraz to piękna ozdoba - nabrały szczególnego wyrazu - jest idealnie.
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Ilonko, czemu myślisz o wymianie ścieżki (kiedyś) Te plastry drewna są świetne ;:333
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ilonko,pięknie wyszły te ścieżki kamienne,ale skąd miałas tyle kolorów kamieni? Fajny pomysł tez z doniczka obłozoną kamykami,moze zgapię u siebie.
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Beatko u nas jeszcze nie jest najgorzej z ta pogodą, co prawda z przerwami wciąż pada i jest strasznie zimno jak na czerwiec, ale nawałnice i gradobicie, póki co moje okolice na szczęście ominęły

Ewuniu dziękuję ;:196, cieszę się, że Ci się podoba

Duszyczko (jak Ci na imię?) dziękuję ;:196 , to połączenia kamienia i drewna tak naprawdę wynikło z oszczędności, bo ogród to wieczna skarbonka, można wkładać, wkładać i dna nie widać, marzy mi się jeszcze kilka zmian, ale to z czasem, muszę wreszcie pomyśleć o skończeniu salonu, to znaczy o jego umeblowaniu do końca.

Dosiu, no pewnie, że mi nie przeszkadza, a nawet się cieszę, że mój ogród może być inspiracją dla kogoś, tylko, że jak zobaczyłam Twoje piękne królestwo, to szczęka mi opadła, a oczy mi wyszły na wierzch i zaczęłam się zastanawiać, co Cię też tak bardzo u mnie urzekło?

Karioka, z tymi drewnianymi donicami, to pomysł mojego M, ja przynajmniej mam, gdzie sadzić, bo miejsca wciąż za mało ;:306, a przy okazji powstała "ala" barierka

Martuś super, że Ci się podoba, mam nadzieję, że jak trawki podrosną, to dopiero wówczas będzie dokładnie widać zamierzony efekt

Asiu pomysł na różyczkę zgapiaj nie ma sprawy, tamaryszek tak naprawdę dopiero w tym roku mnie urzekł, a żarnowiec faktycznie jest wielki i cudny, w zasadzie przez cały rok jest uroczy, bo po przekwitnięciu jest wiecznie zielony nawet zimą, szczawiki mam i w doniczkach i w gruncie, bo troszkę się tych cebulek namnożyło, ale faktycznie są bez problematyczne przynajmniej ten gatunek, bo inne ściągnięte z internetu nigdy się nawet nie pokazały, tak jak i frezja w tym roku niestety.

Dosiu ja chyba już tak mam, że lubię troszkę powymyślać, sypiąc te kamyki zastanawiałam się jak to zrobić, żeby one się z czasem nie wymieszały, myślałam, myślałam i dosłownie tak jak ten Dobromir, dostałam w pewnym momencie olśnienia, wzięłam pocięłam na pół moje przeźroczyste znaczniki, wyrysowałam wzór i wbijałam je misternie jeden za drugim aż powstała przegroda oddzielające je, a potem to już tylko sypałam z jednej strony jeden kolor z drugiej drugi kolor.

Krysiu kochana, żadnych kursów nie robię ;:306, to po trochu wynika z wygody (i wieku też niestety :oops: ), bo żeby drugi raz do tego samego nie podchodzić najpierw dziesięć razy przemyślę, a potem robię, chociaż nie zawsze tak wychodzi jakby się chciało, bo do doniczek podchodziłam jednak po raz drugi, ale teraz przynajmniej jestem zadowolona ;:196

Bożenko te plastry były kładzione na żywioł, niczym nie zakonserwowane, więc z czasem siłą rzeczy zaczną się rozwalać, już teraz widzę, że niektóre nadają się do wymiany, bo na razie jeszcze całych ścieżek zmieniać nie będę, myślę, że to zostawię na sam koniec, jak już będę pewna, że ich kształt nie ulegnie zmianie.

Małgosiu a zgapiaj, fajnie, że moje pomysły mają wzięcie, kamyczki kupiłam, zanim jednak po nie pojechałam najpierw sprawdziłam w necie, gdzie najbliżej mnie je mają, a potem podzwoniłam sprawdzając ceny i tu miałam miłą niespodziankę, nie dość, że dosłownie kawałek ode mnie (dużo bliżej niż tam, gdzie brałam w zeszłym roku te białe), to jeszcze dużo taniej. Pan nasypał mi je w woreczki policzył za 1kg tyle samo ile w przeliczeniu kosztuje tona (zazwyczaj liczą sobie więcej przy mniejszej ilości) i sam wsadził te worki do samochodu, chucherko nie jestem ;:306 , ale nie byłabym wstanie tego podnieść.

Wczoraj udało mi się wreszcie zrobić więcej fotek niż zazwyczaj, więc dzisiaj troszkę dłużej, ale za to jak kolorowo Was ponudzę, co prawda dziś już wszystko znacznie więcej się rozbujało, ale trudno

powojniki się rozkręcają się na całego, widać różnicę pomiędzy tymi posadzonymi wiosną i jesienią w ubiegłym roku, ale pomału nadganiają

Solidarność
Obrazek

Isago
Obrazek

The President
Obrazek

Jan Paweł II
Obrazek

Ernest Markham
Obrazek

wszystkie różyczki mają takie ładne pączusie
Obrazek

Obrazek

ta dogoniła już prawie kalinę
Obrazek

w przybliżeniu trzy, później jak już rozkwitną pokażę kwiatuszki wszystkich, bo nie sposób pokazać pączki ponad 70 róż, zresztą na tym etapie i tak wszystkie podobne

Extravaganza
Obrazek

Fresia
Obrazek

Chandos Beauty
Obrazek

begonia niczym różyczka
Obrazek

Obrazek

Obrazek

pierwsze lilie
Obrazek

piwonie lada chwila
Obrazek

Obrazek

goździki
Obrazek

krzewuszka
Obrazek

wieczornik damski i orliki
Obrazek

białe iryski
Obrazek

i jeden cukierkowy
Obrazek

-- środa, 5 czerwca 2013, 20:22 --

Nudzenia ciąg dalszy

chyba doczekam się kwiatów szałwii muszkatałowej :tan z własnego siewu
Obrazek

następne czosnki
Obrazek

Fuksja zimująca w domu daje radę
Obrazek

Aucuba od Danusi, ślicznie rośnie, na razie jeszcze w doniczce, mam obawy przed wysadzeniem jej do gruntu i zimowaniem w nim
Obrazek

winogronko
Obrazek

i troszkę widoczków

ścieżka prowadząca do warzywnika, oczywiście wszędzie, wokół niej, gdzie tylko to możliwe są rabatki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

naparstnice
Obrazek

Obrazek

przekwitający tamaryszek, zaczynająca krzewuszka a za nią perukowce
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
dusza001
200p
200p
Od: 6 lis 2012, o 23:59

Post »

witaj Ilonko :wit mam na imię Ania, ja też szukam tanich rozwiązań w ogrodzie, i to prawda ogród to studnia bez dna, ja mam dość młody ogród (ma trzy lata)więc wszystko przede mną jeszcze, ale kamień i drewno zawsze i będzie pasowało w ogrodzie a jego wykorzystanie uzależnione jest od inwencji twórczej właściciela ;:333 a u ciebie jest super to wykorzystane.pozdrawiam
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści...
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu bardzo mi miło ;:196, chętnie wpadłabym do Twojego królestwa, ale nie wiem jak Cię znaleźć, nie masz w podpisie odsyłacza do niego, jeśli nie umiesz tego zrobić sama, spróbuję Ci pomóc, napisze na pw, co powinnaś zrobić, może się uda, niestety nie łatwo to wytłumaczyć.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Witaj Ilonko,
masz rację dziś zrobione zdjęcie jutro jest już nieaktualne?.. :D ale się tym nie przejmuj, bo te które wstawiasz bardzo cieszą. :heja :heja
Czyli ślicznotka nn ma już swoja nazwę Extravaganza, ona jest wyjątkowo piękna. ;:173
Chyba na forum ktoś podawał namiar gdzie ją można kupić.
Pączusie bardzo cieszą ;:168
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Ilonko, ja jak zawsze zachwycam się Twoimi ścieżkami i połączeniem kamienia z drewnem, rabatki cudne, klematisy cudne, no po prostu piękne wszystko ;:138
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nareszcie weekend :heja , hulaj dusza, otwieram piwko i lecę na działkę, jak ja kocham piątek szczególnie ten, po którym w sobotę nie muszę iść do pracy, o ile mnie pamięć nie myli, to dziś właśnie sporo grono wybiera się do Sulejowa, troszkę mi szkoda, że nie będę miała okazji poznać w realu nowych twarzyczek, ale mam nadzieję, na obszerne relacje ze spotkania

Aniu, brawo ;:63 poszło błyskawicznie, czyli moje tłumaczenie nie było chyba zbyt chaotyczne

Majeczko, czasami nie mogę się nadziwić jak te widoczki błyskawicznie się zmieniają, praktycznie każdego dnia, gdy wracam z pracy ogród wygląda nieco inaczej i cieszy ogromnie ;:108, ślicznotka ma w tym roku jeszcze raz tak duże pączusie jak w poprzednim, no i szczerze mówiąc na 100%, to nie wiem czy to Extravaganza, ale wszystkie porównania na to wskazują, więc postanowiłam tak ją nazywać, bo nn, to tak nijako

Iwonko, ;:196 ;:196 ;:196, aż mi słów zabrakło, dziękuję kochana

kokorycz nadal kwitnie
Obrazek

wielosił
Obrazek

bodziszek wspaniały
Obrazek

clematis Bałtyk, kwitnący w zielonym zakątku mojej synowej
Obrazek

malwa
Obrazek

akebia i milin
Obrazek

perukowiec
Obrazek

szczawiki
Obrazek
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2009, o 09:51

Post »

Ślicznie, jednym słowem.

Powiedz mi tylko, jak a może czym ścinasz, ze trawa jest skoszona równiutko przy kamieniach :shock: . taki widok mi się marzy.
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

;:306 ;:306 ;:306 i Ty się ze mnie śmiejesz że sadzę i sadzę ,a u Ciebie co-kwitnąco kolorowo,wszystko przemyślane i pięknie wkomponowane na rabatach :wit
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”