Ogród w dolinie część 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród w dolinie część 2

Post »

Dekoracja piękna! Ja chyba zmarnowałam wrzosy w koszyczku, bo zrobiły się żółte ;:223
A dynie, to zjeść muszę, choc nie wszystkie odrazu.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu ;:196 ;:196 ;:196 i wiesz za co ;:cm
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

dekoracja przy drzwiach bardzo ładna ;:173 a na rabatce fajnie odznacza się sałata ozdobna ;:333
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aniu,pisałam ci juz kiedyś,że tylko pozazdrościc widoków i z okien i z ogrodu,mieszkaqsz w przepieknej okolicy.
Próbowałaś przezimową kiedyś takie kupowane chryzantemy?Mnie udało się w tym roku i zaczynają pieknie kwitnąć,ale nie będę ich wykopywać,pewnie będą jednosezonowe.
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Niech zgadnę :;230 Ziemniak odmiany "Bella Rosa"- hit sezonu :;230 :;230 :;230
A super masz okolicę- lasek i piekne widoczki- zazdraszczam :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26

Post »

Aniu, Twój ogród nadal piękny i kolorowy ;:333 A kto ma u Ciebie serce z ziemniaka? :lol:
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Mm - complex! W sumie, jak już koniecznie ma być zima, to lepiej by spadła porządna pierzynka ze śniegu, bo wówczas nasze rośliny są bezpieczne. U nas jednak zwykle spada taki snieg, że żadna z roślin nie wygląda ładnie, bo ... ich nie widać. Zdecydowanie kochałam zimę, jak byłam dzieckiem, kiedy nie obchodziło mnie odśnieżanie, ślizganie się samochodem po oblodzonych drogach, czy dodatkowy czas, jaki trzeba poświęcic, by gdzieś dotrzeć i to, że wychodze z domu, jak jest ciemno i wracam do niego również w ciemnościch. I teraz jednak potrafię docenić jej urok. Dzięki za komplement dotyczący moich zdjęć ;:196
Aguniu! Od kilku dni grzechem byłoby narzekać na pogodę. Przyznaj, że w promieniach słońca świat bez względu na porę roku wygląda piękniej. Gdyby nie kwestie zapotrzebowania roslin na wodę, to wystarczyłby mi widok roślin w kroplach rosy. O zimie pomyślę, jak przyjdzie na to pora... A na razie, zgodnie, z zaleceniem, zamierzam cieszyc się widokiem choćby obsypanych diamentami chryzantem ;:167
Marysiu (maska)! Zawsze się śmieje, że kondycję to ja utrzymuję dzięki ogrodowi, czy zimą, czy latem. Zima jednak niekiedy daje mi w kość, bo wychodzenie co 2 godziny i odrzucanie śniegu, który za każdym razem sięga co najmniej po kolana nie należy do mega przyjemnych czynności. I ta niepewność, czy wyjadę autem z garażu, a potem na główna drogę... dziękuję za komplementy. Zawsze cieszy mnie to, że innym moje zdjęcia się podobają i daja radość :D
Sławku! Widzę, że znowu podoba nam się dokładnie tak samo ;:138 Nie zawsze ma się to szczęście, by uchwycić na zdjęciu ten ułamek sekundy... Ale kiedyś sie uda - na pewno ;:138
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Ania, dekoracja na ganku bardzo bardzo udana, chyba stworzę coś podobnego, tylko te moje futrzaste :evil: . Doniczki mi przestawiają to czemu dynki w zęby nie mają wziąć i czmychnąć?
Okolica pięnka i masz rację- zostaw tą łączkę zamiast bezpłciowego trawnika
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Marzka u mnie z aranżacjami przy drzwiach jest dokładnie ten sam problem, czyli psy, które zjedza wszystko co tam leży :lol:

A u Ani pięknie wygląda ;:333
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Aniu, fotki z kropelkami, mistrzowskie!!!
Dekoracja przed drzwiami super
Mamy taką samą ławeczke ogrodową ;:138
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiolu (wielomanka)!Wielkie dzięki ;:168
Jacku! Pisałam właśnie o tym śniegu, który spadł dokłądnie 3 lata temu :D Dziś na szczęście pogoda pięknie i nie ma mowy o takich niespodziankach. Nazwa 'męska stałość' także mi się spodobała ;:108 Fajnie, że tak regularnie do mnie wstępujesz!
Bogusiu (bwoj54)! Super, że Ci się u mnie podoba ;:138
Grażynko! Tak, jak mówiłam - angielskiego trawnika nie będę miała, a łąka mi się bardzo podoba, więc w pełni popieram małą pomoc w stworzeniu łąki u Ciebie :D Z dekoracji nic się nie zmarnuję. Zapewniam Cię ;:215
Sweety kropelka? Mariolu - świetne :;230 Mnie także się podoba zdjęcie chryznatemy. Nie wyobrażasz sobie, jak pieknie mieniła się w promieniach słońca. Tak do końca niestety nie udało mi sie tego oddać... Nie mam pojęcia, jaka to odmiana ziemniaka, ale fajny, nie?
Aniu (czar_na)! Absolutnie nie mam nic przeciwko śniegowi, tylko niekiedy u nas jest wręcz klęska 'urodzaju' w tym zakresie. I zawsze chwaliłam sobie mieszkanie poza dużym miastem, bo tu jest inny świat i to nie tylko zimą.
Rewi! jeśli chodzi o dekorację - jeszcze nie skończyłam. Planuję jakiś jesienny wianek na drzwi :wink: Witam Cię w moim wątku :wit
Marysiu (masko)! No ziemniaków jeszcze nie sadziłam. Taki dostał mi sie w sklepie. Mam nadzieje, że na szczęście. Przydałoby mi się trochę tego luksusu!
Elu (Elizabetka)! Mieszkam, mieszkam - z małą przerwą od dziecka. Nawet dość długo tańczyłam w tutejszym zespole folklorystycznym. Zapraszam częściej ;:196 Zawsze będziesz miłym gościem!
Miłko (takasobie)! Dziękuję, a ta dynia przeznaczona jest na dekorację - teraz naturalną, potem - zrobimy z niej lampion.
Asiu (daffodil)! Ależ proszę ;:196
Lodziu (DuczekiOsia)! Dziękuję :D Kapusta zawsze mi się podobał i kolejny sezon gości u mnie w ogrodzie. Szczerze Ci ją polecam!
Małgosiu (małgocha1960!Będę próbować przezimować chryzantemy. Zawsze warto spróbować!
Kubasia! Serce zostawię sobie na zapas, choc mam nadzieję, że się nie przyda!
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzka! Próbowałam walczyć z trawnikiem, ale to nie ma sensu. I choć niekiedy przeszkadza mi np. mniszek czy koniczyna, to częściej mi się to najzwyczajniej podoba. Psa na razie nie mam, choć o tym myślę! Ale psy tak dużej dyni nie zawleczą nigdzie (ta ma przeszło 9 kg), a chryzantemy nie ruszą, bo podejrzewam, że zapach im nie będzie pasował. Chciałabym jeszcze wieniec na drzwi, ale chyba sama zrobię, bo trudno znaleźć coś w rozsądnej cenie, co jednocześnie byłoby gustowne.
Magdziu (variegata)! Jak miło, że Ci się podoba ;:138
Reniku (reniulek)! ;:196 Jesteś kolejną osobą, która ma taką ławkę. Ale cóż, jak się kupuje w popularnym markecie budowlanym :;230
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Witaj Aniu, troszkę mnie tu nie było :wink: , a tu tyle się dzieje :tan :tan Ozdoby i mnie się bardzo podobają.
Dobrałaś śliczny kolorek chryzantemek. Bardzo je lubię, również próbowałam je przezimować ale nie przetrwały zimy.
Podobno są dostępne odmiany, które zimują. Na forum można je kupić. ;:108
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Polecam Ci na wieniec hortensję.
Pięknie wygląda, długo trzyma i się nie rozpada.
Można spryskać farbą i wtedy jest ozdoba na bardzo długi okres do następnego sezonu.
Dodając tylko coś świecącego masz od razu fajną dekorację na święta. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Na Halloween wytniesz dyni oczy i wstawisz swieczunię