Tajeczko nie mam pojęcia co było z ta wodą

Złotlin kwitnie przy placu zabaw i ciągle obskubywany jest do "zupki" z piachu ale na szczęście jakoś sobie radzi

. Nawet nie wiedziałam, że on może przemarzać

Muszę ci się pochwalić

cytryniec (sadzoneczka od ciebie) zaczął mi się wspinać pojedyńczym pędem po siatce ogrodzeniowej i nawet zakwitł
Annes dziękuję

łódka oblegana i przez dorosłych i młodszych a nawet nasza kicia uwielbia się tam wygrzewać

Różyczki fajnie przezimowały a próba na Wersonie zakulkowania pędu wydaje się pełnym sukcesem

zasypana pąkami

Z oczkiem robimy porządek ...
Na magnolie warto czekać...oj warto
moja już przekwita i wypuszcza piękne zdrowe listeczki pomiędzy nielicznymi jeszcze pączkami-uroczo to wygląda, twoja też zakwitnie pięknie za jakiś czas! Potrzeba cierpliwości ogrodniczej

(której mi akurat często brak)
Zielona magnolka nad oczkiem
Marta to zapraszam na kawusię nad staw

Kicia rozbestwiona przez dzieci

lubi wylegiwać się na Ławeczce-łodzi
Rozplenica zajęła miejsce pod płaczącym modrzewiem

...nie dziękuję!!!
Iwonki woda już wymieniona-nie jest całkiem czysta bo wpompowana ze stawu i mętna, może się z czasem wyklaruje ale ta czerwień doprowadzała mnie do szału a teraz spokojny kolor i zapach jak nad jeziorkiem (łącznie z komarami

)
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Teraz moje oczko wygląda normalniej...uff
A tu widok z "wraku łodzi" popijając kawusię
Oczko ciągle w budowie, tu nasz
stróż nosi u wodę jak wyparuję i porządku pilnuje
Widok z "plaży" po drugiej stronie oczka
przed uzupełnieniem wody:
i już w pełnej krasie:

różyczka Leonardo przegląda się w topieli

wszędzie znajduję zabawki dzieci
I jeszcze rzut oka spośród ogrodu

.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Różyczki szaleją :heją
Elfik
ta na łuku to Jasmina
Wszystko rwie się do życia
Piwonie i róże a w tle złotokap od Beatki
Gorące jeszcze hosty
jest też trochę kwiecia
Posypało pod czereśnią