jola1212 dzięki.Niby hippeastrum krótko kwitnie,ale jak się ma kilka cebul,,,to już dłużej

Podobno niektóre odmiany kwitną nawet kilka razy w roku.Mnie się nie zdarzyło...Ale oby tylko zechciały 1x zakwitnąć.Bo czasem tylko w liście idą.
Paulinaaa,dziękuję.Witaj u mnie.Ja mam 2 ''kwiatuszki '';:224 .Mam też synka,ale nie wiem czemu-jakoś go rzadziej pokazuję

Zaraz się poprawię.
Co do parapetu hojowego ,to....chciałabym więcej ,bardziej rarytaśnych hoi.Ale portfel nie pozwala.Bo takie mocno żyłkowane,albo ciapate-co mi się baaaaardzo podobają,są niestety drogie

Nie wspominam nawet o ścisku na parapetach-bo jak miejsca dla hoi brakuje,,,,to wydaję ludziom inne rośliny,które mi się znudziły.Albo robię zsyłkę

Hm,pytałaś skąd mam kloniki .Ja nie mam kloników.Może chodziło ci o koleusy?kolorowe liście?
Hoja calycina jeszcze nie zakwitła.Ale nie zgubiła na razie pąków.Zobaczymy,czy się uda.Bardzo bym chciała,bo to jej 1 kwitnienie.W wolnej chwili zrobię jej zdjęcia.Ale kiepskiej jakości będą,,,,bo tel mam do d...
Zapraszam częściej.
Magduś,pewnie zapomniałaś,że tylko czerwone hippeastry Ci wysłałam.Inne jakoś się nie mnożąmagda41 pisze:Jolu jakie hipki![]()
![]()
ja swoje te od Ciebie już posadziłam i czekam cierpliwie ,ciekawe jakie kolorki będą miały a tamten hipek liście porosły mu do wpół okna i nie wiem co zrobić Jolu obciąć czy nie ? boję się że przez te liście nie zakwitnie

Liści tamtego hipka nie ścinaj.Podlewaj z nawozami do kwitnących,jeśli masz gdzie-to na balkon albo do ogrodu-na lato.Jak przyniesiesz do domu,przed zimą(ja trzymałam do przymrozków,żeby przechłodzić,bo mam ciepłą piwnicę) to przestań podlewać.I postaw w chłodnym miejscu.Niektórzy wyjmują z ziemi.inni nie.Jak zobaczysz na wiosnę,że coś wypuszcza,to zmień ziemię i przynieś z piwnicy do pokoju.Zacznij podlewać.Powinien zakwitnąć.
Ten twój co ma długie liście-raczej nie zakwitnie w tym roku.Ale może za rok?Dobrze jest nawozić cebule-by większe wyrosły.
Nie wiem,czy te cebule ode mnie-już Ci w tym roku zakwitną.Teoretycznie powinny.Ale czy zechcą?Oby,bardzo Ci tego życzę

Trzymaj się

-----------------------------
U mnie dziś piękny mroźny dzień

Biała kołdra na iglakach i polach, i piękne słoneczko

Gorsza sprawa,że wodę w chlewie zamroziło

I trzeba z dziećmi w domu siedzieć.
A dla poprawy humorków....i u mnie wspominki,ale z ogrodu....

I na końcu....Michaś i....ja.Ta dam