Masko, poszłam po bielunia i jest już w dużej donicy, ale widać, jaki jest wrażliwy na przesadzanie

Masko, miałaś białego, ja lawendowego, ciekawa jestem czy występuje tylko w dwu kolorach
Jago, większość roślin w moim ogrodzie jest trująca, jeżeli nie w całości to 'częściami', okresowo bardziej lub mniej, trująca także dla niektórych zwierząt (konie !). Żmijowiec, parzydło, zawilce, jaskry, naparstnice to wszystko 'trucizny'. Ale zupełnie serio, to posadziłam jadalny czosnek niedźwiedzi (świetny właśnie do sałatek) blisko konwalii majowej i tych roślin nigdy nie chciałabym pomylić
Jago, nie wiem czy moja wieś jest wsią, rolnik jest jeden, w czterech gospodarstwach hoduje się kury, ścieżką rowerową osiem kilometrów do miasta, obwodnica do Gdańska odległa o trzy kilometry, wszędzie polbruk. Chyba stajemy się przedmieściem
Kasiu, tak ładnie chwalisz moje kwiatki i 'kompozycje', dzięki bardzo. Jestem ciekawa Twojego ogrodu za kilka lat, wiem, że będą to angielskie rabaty, ale nie wierzę, że nas nie zaskoczysz
Kwiaty ciężkie od deszczu, ale przesadzałam i dalej jest sucho
Pierwsza lilia
Dzwonek, w rzeczywistości bledszy