Aniu, czekałam gorąco na wznowienie Twojej ogrodowej aktywności, wszystko tak pięknie Ci rośnie.... Kusisz zakupami, czy w Obi jest jeszcze coś godnego uwagi?
Buty dla dzieci na wiosnę kupiłam, więc mogę szaleć... haha
nyna76 - Witaj w Obi nic więcej nie zauważyłam ciekawego.
Dużo roślin droższych niż w sklepach ogrodniczych, więc wzięłam tylko róże
Obiecałam ci dalie, więc jak najbardziej teraz możesz je wziąść
To są wielkie i ciężkie karpy, więc pewnie lepiej było by się kiedyś umowić w Poznaniu i odebrałabyś sobie osobiscie
Oj kochana, pewnie, że biorę, jak masz zbędne to jak najbardziej. Będę dumna mogąc je gościć u siebie. Pamiętam, że miały być wysokie, koloru nie jestem pewna.
Oczywiście, ze możemy się umówić, napisz w jakim terminie i gdzie Ci pasuje, dostosuję się, jestem mobilna. Jezeli masz po drodze Obi, to połączymy machniom z zakupami...
Hej
Wpadłam z rewizytą. Ależ tu mnogość roślin u Ciebie, aż nie wiadomo czym bardziej się zachwycać.
Mnie urzeka ta duża rabata ze ścieżką po środku. Jestem w czasie tworzenia takiej dość szerokiej rabaty i trochę się boję, że posadzone na niej rośliny mogą zasłonić jedne drugie. Dla mnie to nie lada wyzwanie
300 liliowców ja kupiłam właśnie moje pierwsze trzy
No i ten dereń z początku wątku , ja mam mojego 4 sezon i z wytęsknieniem czekam na kwiaty
Pozdrawiam, Zuza ---------------------------- Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemiI,II,III
nyna76 - umówimy się na początku kwietnia Niedaleko Obi na Franowie mieszkają moi rodzice, więc co jakiś czas tam jestem
sweetdaisy - dziękuję i zapraszam ponownie
Od 3 liliowców się zaczyna A potem robi się 300
Po 4 latach Twój dereń powinien pokazać już kwiatki Powodzenia z rabatą. Będę zaglądać do Twojego ogródka
Kręgosłupa nie czuję
Powywoziłam xx taczek darni i kamieni... Jutro muszę nawieźć ziemi kompostowej i pod koniec tygodnia różyczki zostaną posadzone
sweetdaisy - tak rabata mi już bokiem wychodzi
Wybieranie kamieni, a teraz nawożenie ziemii
Poglądowo umieściłam patyczki, żeby wiedzieć jak szeroko kopać
A do posadzenia jest ponad 30 róż
No, mi też już bokiem wychodzi. Najpierw przekopywanie, potem wybieranie darni.
Ziemie zakupioną też już mam, nawet róże już mam ale wstrzymam się jeszcze jak troszkę cieplej się zrobi bo liście już mają wielkie tegoroczne a mrozy zapowiadają.
Chcę jeszcze ścieżkę z kamyszków, już zamówiłam nawet do niej obrzeża więc będzie co robić.
Pozdrawiam, Zuza ---------------------------- Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemiI,II,III
Aniu ...podziwiam ... w zakładaniu rabaty różanej ... ...jeszcze sporo przed Tobą wykopków , przesadzania - ale młoda jesteś ..to i robota się w rękach pali ...podołasz ...
Ja mam pytanie ...czy te cyklameny i epimedium oraz przylaszczkę teraz dostałaś z Sadzawki ? Są naprawdę duże ...jak byś zobaczyła ( pięć lat temu ) jakie ja dostałam ...szok ...pypcie , a nie cyklameny ..a cena ...oczywiście jeden zdechł - na dodatek był to rzadko spotykany ...