30 - metrowe maleństwo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: 30 - metrowe maleństwo

Post »

Też tak zawsze robię zakupy. :;230
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Bożenko, powtórzę za koleżankami, bardzo ślicznie skomponowałaś tę kolorową rabatkę przed wejściem do domu, a ostróżka Astolat po prostu bajeczna ;:108
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu dziękuję ;:196 Super, że posadziłaś Astolat :) Pięknie wygląda z lawendą i różami, pasuje do Twojego ogrodu idealnie. Moja w pierwszym roku była nijaka, potem przesadziłam ją chyba ze dwa razy i w końcu odwdzięczyła się :wink: Mam nadzieję, że obie w tym roku będziemy delektować się pięknem naszych ostróżek :wink:

Wando, to jedna z tych roślinek, które zapadają w pamięci na długo :wink: Rzeczywiście była zdrowa i piękna, po kwitnieniu trochę zmizerniała, liście złapały mączniaka, ale udało mi się ją wyleczyć. Mam nadzieję, że nie jest krótkowieczna... Muszę ją podzielić w tym roku, chociaż nie wiem, czy nie będzie jeszcze za mała ;:218

Agnieszko dziękuję, tak jakoś mi się to posadziło :;230 Korzystałam z niezbyt drogich roślinek, które sama później dzieliłam :wink: Pewnie w tym roku będą niewielkie zmiany...

justi177 ja kiedyś nie lubiłam "hipków", może dlatego, że nie znałam tylu pięknych odmian i nie wiedziałam o co z nimi chodzi. Zniechęcało mnie to, że właściwie cały czas mają tylko liście... Jednak kwiaty, choć krótkowieczne, nie pozwalają przejść obok nich obojętnie. Masz już jakieś kwitnące? Pochwal się ;:108
Za miłe słowo o rabatce - dziękuję ;:196

Krystian :;230 a potem trzeba szukać po całym necie, co u nas rośnie :;230

Ilonko dziękuję ;:196 Ta ostróżka to mój nr 1 na liście ulubionych bylinek :wink:

Jak już wspomnienia, to idę dalej śladem rabatki :wink: Nie mam metrażu, żeby chwalić się wieloma zakątkami... Pozostaje mi chwalenie się rabatką i "maleństwem" :;230 Zatem kilka odsłon i detali słonecznej rabatki :wink:

wiosennie
Obrazek Obrazek

floks szydlasty
Obrazek Obrazek

wiesiołek, dzwonek brzoskwiniolistny, szałwia omszona, macierzanka piaskowa, brzoza Young
Obrazek Obrazek

rozchodnik ostry, delosperma
Obrazek Obrazek

len trwały, kocimiętka, zawciąg nadmorski, rozchodnik ostry, kostrzewa Gautierii
Obrazek Obrazek

macierzanka cytrynowa, posłonek rozesłany
Obrazek Obrazek

sosna górska'Gnom', ukwap dwupienny
Obrazek Obrazek

dzwonki, macierzanka, zawciąg, szałwia, lawenda
Obrazek Obrazek

no i ulubiona ;:167 ostróżka
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Bożenko cudna ta twoja rabatka ;:180 moje kolorki ulubione ;:oj
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p

Post »

Ale optymistyczne kolorki na fotkach. ;:333 Jeszcze przed wiosna można "podładować swoje akumlatorki zielone ". ;:224
Awatar użytkownika
Piotr=)
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 17:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tak wiosennie czuć u cb w wątku aż che się wiosny, widzę moją kolorystykę fiolecik lila ;:306 kocham taki kolorek,
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Bożka :wit
I w końcu mnie olśniło 8-) wiem, dlaczego mi się tak podoba u Ciebie....po pierwsze i najważniejsze: mamy wspólną kolorystykę...Z małymi odstępstwami :wink:
A poza tym tak fajnie i nieprzypadkowo rozmieszczasz rosliny....
Zrobić to w małym ogrodzie, wykorzystując każdy cm kwadratowy, jest po prostu trudno ;:108

Mam zdjęcie jednego z hipków podczas kwitnienia, ale nie mam teraz gdzie wkleić - brak wątku....jak wstawię u Ciebie, to ktoś odczyta, ze to twój i wyjdzie zamieszanie :;230 czyli przy okazji.... 8-)
Pozdrawiam
bozunia
1000p
1000p

Post »

Agnieszko dziękuję, ja lubię również takie kolorki. Chociaż nie stronię od bardziej ryzykownych połączeń np. czerwieni z fioletem :wink:

Krystian ratujemy się w tej szarówce jak się da :wink: Zdjęcia wspomnieniowe są świetnym sposobem :wink:

Piotrze wstawiłam takie zdjęcia, bo już nie mogę patrzeć na tą burą rzeczywistość :wink: Ja lubię też takie kolorki ;:196

justi177 a mi się właśnie wydaje, że sadzę roślinki przypadkowo :;230 Ciągle mi coś nie pasuje i przesadzam :wink:
Zdjęcie hipka wstaw z wątku hippeastrowym http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=672
Ja jestem bardzo ciekawa jakiego masz hipka :wink: ;:196
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękna ta ostróżka, takie małe różyczki uczepione jednej gałązki ;:167 Piękna cała rabata. Tulipany kocham ponad wszystko, szczególnie te w wazonie ;:170
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

To w ogóle nie jest ogród przyblokowy piękności sprawa ;:215
Gratuluję !
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Bozuniu, frontowej rabata jak marzenie ;:138
Piękna kolorystyka, idealnie dobrałaś roslinki na tą patelnię..na całym osiedlu wyróżnia się z daleka! Poznałam Twoj domek od razu gdy ją zobaczyłam :lol:
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
bozunia
1000p
1000p

Post »

Magda dziękuję ;:196 Tulipany "wazonowe" możesz mieć teraz w każdej chwili, żeby nacieszyć oczy :wink:.

Rewi to tylko zwykła rabatka, ale dziękuję ;:196 Staram się jak mogę :wink:

Kasiu mam nadzieję, że również w tym roku ją poznasz z daleka :wink: A właściwie to mam obawy, ze możesz się pomylić następnym razem, bo sąsiadka robi kopię tej rabatki :;230 Tylko brzózki jeszcze nie posadziła :wink:
bozunia
1000p
1000p

Post »

Dzisiaj rano udało mi się zwlec z łóżka i w końcu pojechać na naszą Wielkopolską Giełdę Ogrodniczą :tan Pozazdrościłam dziewczynom z FO, które były tam jakiś czas temu :wink: Wzięłam M dla towarzystwa i opłacało się ;:333 Dostałam przy okazji prezencik ;:167 Byłam pierwszy raz na giełdzie kwiatowej i mój M co chwila pytał: "Halo, jest z Tobą jakiś kontakt?" Oczopląsu dostałam :wink: Tulipany, żonkile, hiacynty, krokusy, róże, masa doniczkowców, bardzo niebezpieczne miejsce :wink: A teraz chwalę się co przywiozłam do domku :wink:

Prezent od M - Narcyzy 'Tete-a-Tete' w glinianym dzbanku i hiacynty od samej siebie (koszyk po lawendzie od Asi :wink: )
Obrazek

Obrazek Obrazek

Iryski holenderskie - nie mogłam się oprzeć :wink:
Obrazek Obrazek

5 sztuk hippeastrum :tan Tres Chic, Exotic Star, Cybister Rose, Baby Star, Picotee :tan Mam nadzieję, że odmiany będą się zgadzać :wink: Ogólnie jestem bardzo happy ;:333 Tak przyjemnie rozpoczęłam dzisiaj swój dzień :wink: Skutek uboczny: cieńszy portfel i drzemka w ciągu dnia :;230 Ale co tam! Mam dziś wolne :tan

Obrazek
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Zaszalałaś ;:224 wiosna w domu ;:215
śliczności ;:167
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p

Post »

Wow, ale zakupy. ;:oj A iryski cięte czy w doniczce ?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”