Witam Was moi kochani i dziękuję za odwiedziny.
U mnie sezon ogródkowy również rozpoczęty, aczkolwiek spędziłam w ogródku na razie tylko parę godzin po pracy i nie miałam czasu nawet zdjęć zrobić.
Ale postaram się może jutro pstryknąć kilka fotek i pokazać, że u mnie też wiosna stoi przed progiem
Jagi dziękuję za piękne zdjęcie Avalona

. Ja już również należę do Klubu Jej wielbicieli, chociaż u siebie jeszcze jej nie mam. Ale to dlatego, że nauczona doświadczeniem, pierwsze znajdę miejsce, a potem ją kupię.
Jagi ? buzaki nieustające
Asiu2 - z Twoim talentem do zielonych aranżacji na pewno wymyślisz coś pięknego na nową różana rabatę. Na szczęście na Forum są doświadczeni różomaniacy, którzy zawsze pomogą.
A co do Keukenhof?. Ja to bym się tam wybrała jeszcze raz z miłą chęcią
Majeczko ?Edulkotku dziękuje Ci za Twoje rady. Oczywiście masz rację, że ja dokonuję wyboru. Ale dzięki Waszym radom ten wybór jest łatwiejszy i na pewno bardziej trafiony.
Z powojnikiem poczekam - jak radzisz, zresztą do końca nie wiem jakie powojniki pasowałyby do tych róz. Nie chcę przesadzić.
A pod New Dawn dam Rose de R. , tym bardziej że I tak miałam ją przesadzać.
Gosiu Margo właśnie tak zrobię. Posadzę te róże, które mi się podobają.
A zawilce zostają, bo bardzo je lubię. Dziękuję za odwiedziny.
Jolu Kwietniowa dziękuję bardzo za odwiedziny, chociaż przyznam trochę Cię nie było

. A teraz wiosna za progiem, więc na odwiedziny będzie jeszcze mniej czasu. Ale jak tylko znajdziesz chwilkę, to wpadaj. Zapraszam
Grażynko, mam Rose De Resht, ale muszę ją przesadzić, więc ten pomysł z podsadzeniem jej pod New Dawn jest dla mnie super. Mam ją od zeszłego roku, więc niewiele mogę na razie o niej powiedzieć. Mam tylko nadzieję, że lekki półcień jej nie zaszkodzi.....
Grażynko, dziękuję bardzo za odpowiedzi w sprawie róż

. Wiesz, 16 marca wyjeżdżam i chyba poczekam z tym cięciem jak wrócę?.
A teraz, jeśli pozwolicie, chciałabym znowu prosić Was o pomoc i radę
Jestem w trakcie planowania sadzenia kolejnych róż i pojawiły się kolejne dylematy?.
Wszystko przez to, że kupowałam róże tylko z opisów i fotografii żadnej z nich nie widząc na żywo i nie mając żadnej różanej wiedzy...
I stąd teraz moje wątpliwości...
Pomożecie mi jeszcze raz? Proszę
Z zakupionych róż pozostały mi do posadzenia:
Bailando ? 3szt,
Baroness ? 2szt,
Garden of Roses ? 2 szt.
i Muzykanci z Bremy. ? 1 szt.
W ogrodzie mam miejsce do posadzenia obok Pomponell (3szt), Heidi Klum (2szt), Bonic (3szt) i Queen of Sweden (3szt).
Pomponella rośnie w niedalekim sąsiedztwie Bonici,
Heidi Klum rośnie na osobnej rabacie,
Queen of Sweden równiż rośnie w jeszcze innym miejscu.
Mogę jeszcze ewentualnie znaleźć im zupełnie osobne miejsce????. Ale tylko jedno.
Myślałam żeby może Bailando i Baroness posadzić w sąsiedztwie Bonici i Pomponelli, ale obawiam się, czy nie zrobi się za bardzo różowo??
Mam jeszcze w donicach White Cover i Sweet Cover - mogę je dosadzić.
Będę wdzięczna za każdą sugestię, chociaż wiem, że teraz już sezon ogródkowy się zaczyna i macie mało czasu na Forum?.