Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.4
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.4
Wszystkie moje plany wzięły w łeb-wczoraj padało, dzisiaj wiało
Rabaty chyba same się przygotują.

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam niedzielnie i różano.
Można powiedzieć że leniuchuję bo w niedzielę z reguły nic nie robię w ogrodzie. Teraz mamy problem z różami od Petrovica bo po drodze banki pożarły prowizję w wysokości 40 euro i brakuje kasy. Gosia już pakuje do mnie paczkę z różami więc ciągle siedzę w różach.
Gosia no jak się pracuje to potem brakuje czasu na ogrodowe przyjemności. Chyba nie bo ja oglądałam film w dwóch częściach "Szkarłatny płatek i biały"
Jula to takie niedzielne leniuchowanie.
Krysiu też dobre miejsce po wiaderka, oni mają wyższe i węższe niż po farbach więc do róż jak najbardziej się nadają.
Ewa a no chyba zaczniesz sadzić tak jak ja czyli do doniczek i wiaderek.

Można powiedzieć że leniuchuję bo w niedzielę z reguły nic nie robię w ogrodzie. Teraz mamy problem z różami od Petrovica bo po drodze banki pożarły prowizję w wysokości 40 euro i brakuje kasy. Gosia już pakuje do mnie paczkę z różami więc ciągle siedzę w różach.
Gosia no jak się pracuje to potem brakuje czasu na ogrodowe przyjemności. Chyba nie bo ja oglądałam film w dwóch częściach "Szkarłatny płatek i biały"

Jula to takie niedzielne leniuchowanie.

Krysiu też dobre miejsce po wiaderka, oni mają wyższe i węższe niż po farbach więc do róż jak najbardziej się nadają.

Ewa a no chyba zaczniesz sadzić tak jak ja czyli do doniczek i wiaderek.

- Aszka
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Majka,i ja dzisiaj leniuchowałam ale od jutra o ile pogoda pozwoli idę w ogród
Dzisiaj wiało i nawet słońce nie pomogło.

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
-
Tosia to jesteś szczęściara bo ja wiatru nie cierpię delikatnie mówiąc.
Ola coś przed chwilą widziałam że ma być u was +8st. i ma padać deszcz ze śniegiem
już zaczynają mnie brać te prognozy, śnieg przy takiej wysokiej temperaturze. 

Ola coś przed chwilą widziałam że ma być u was +8st. i ma padać deszcz ze śniegiem

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Maju wszystko mozliwe, bo u mnie przedwczoraj z samego rana troche sniegu popadalo a pozniej 8 stopni sie zrobilo.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Faktycznie, nie ten sam film
Ja tam pracuję w niedzielę, ale tylko w ogrodzie. Przecież to przyjemność, a nie obowiązek.

Ja tam pracuję w niedzielę, ale tylko w ogrodzie. Przecież to przyjemność, a nie obowiązek.
-
Gosiu to mnie by powiesili albo wyklęli. Niby miasto a jednak są tradycyjni a M. dopiero, w niedzielę to tylko można żniwować i siano suszyć, broń panie Boże kopać w ziemi.
Jula czyli jutro mamy wszystkie atrakcje marca.

Jula czyli jutro mamy wszystkie atrakcje marca.

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Maju, ale przecież można wytłumaczyć, że to nie praca. To przyjemność.
A tak naprawdę to kobieta i w niedzielę pracuje. Przecież posiłki trzeba przygotować.
Tego się nie liczy?
A tak naprawdę to kobieta i w niedzielę pracuje. Przecież posiłki trzeba przygotować.
Tego się nie liczy?
- majka300
- 1000p
- Od: 21 sty 2010, o 21:15
Majeczko u mnie też zimno i wieje ale po niedzieli ruszam do ogrodu
poszukam wiosenki 

"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat

Zapraszam

-
Gosiu taka praca to się nie liczy bo to żadna praca. Niestety takie wychowanie robi swoje i już się nic na starość nie da zmienić.
Majka witam Cię
jak miło że wpadłaś. Ja dzisiaj mam tylko czas wpaść na forum i odpowiedzieć w swoim wątku, łazić już nie mam czasu, takie tam domowe sprawy i problemy.
Od jutra idę w ogród i nawet teoretyczny śnieg mi nie przeszkodzi.

Majka witam Cię

Od jutra idę w ogród i nawet teoretyczny śnieg mi nie przeszkodzi.

- Jule
Maja, jak zwykle trzeba znalez tego dobre strony
Mysle ze dobrze nieraz jest - jak "nie mozna" w niedziele nic robi - czlowiek z pelna swiadomoscia i bez wyrzutow sumienia, moze sobie poleniuchowac 

- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Maju...teoretyczny śnieg to już ewentualnie tylko śnieżekedulkot pisze: Od jutra idę w ogród i nawet teoretyczny śnieg mi nie przeszkodzi.

-
Witam poniedziałkowo.
Jula ja nie mam wyrzutów sumienia, mam za to czas nadrobić zaległości forumowe choć wczoraj to mi się dopiero narobiły bo cały dzień coś się działo. Potrzebny jest taki jeden dzień na dychnięcie i nabranie dystansu do całości.
Zenia absolutnie nie zostawiaj żadnej rośliny zapakowanej do folii bo to grozi pleśnią. Najlepiej odwiń z folii i wsadź do wiadra albo innego większego naczynia i zasyp ziemią. Koniecznie zrób to jak najszybciej.
U nas w nocy znowu był mrozik i ziemia zamarzła na nowo a już było kilka centymetrów odmarznięte. Nad ranem mżawka a teraz zamglone. Zaraz idę zgrabiać liście z rabatek bo to już najwyższy czas uwolnić ziemię, niech się nagrzewa i pije te deszcze.

Jula ja nie mam wyrzutów sumienia, mam za to czas nadrobić zaległości forumowe choć wczoraj to mi się dopiero narobiły bo cały dzień coś się działo. Potrzebny jest taki jeden dzień na dychnięcie i nabranie dystansu do całości.

Zenia absolutnie nie zostawiaj żadnej rośliny zapakowanej do folii bo to grozi pleśnią. Najlepiej odwiń z folii i wsadź do wiadra albo innego większego naczynia i zasyp ziemią. Koniecznie zrób to jak najszybciej.

U nas w nocy znowu był mrozik i ziemia zamarzła na nowo a już było kilka centymetrów odmarznięte. Nad ranem mżawka a teraz zamglone. Zaraz idę zgrabiać liście z rabatek bo to już najwyższy czas uwolnić ziemię, niech się nagrzewa i pije te deszcze.

- Jule
Tak, odetchnac tez kiedys trzeba. U mnie dzisiaj szaro-buro-ponuro i siapi deszcz ale co tam, na weekend zapowiadaja pieknie-pieknie-pieknie, to niech bedzie poczekam.
Jutro objade jeszcze ogrodnicze i zobacze czy czasem ligustru juz nie maja albo czegos w ten desen.
Jutro objade jeszcze ogrodnicze i zobacze czy czasem ligustru juz nie maja albo czegos w ten desen.