Aniu dziękuje za pochlebne słówko

Aniu ja też chciałam mieć od razu dorosły ogród ,ale tak nie idzie ,trzeba nauczyć się cierpliwości ,a ona odpłaci w przyszłości pięknymi roślinami.
Myślę ,gdybyś wsadziła od razu duże dorodne rośliny to nie cieszyłyby Cie tak jak roślina wyhodowana od małego przez Ciebie to tak jak byś urodziła od razu osiemnastoletnie dziecko
Kasiu leśna rabata na pewno fajny pomysł,ale ja mam sporo rodo,azali i wrzosów. Podzielę ten klomb na trzy części i będę kombinować mam nadzieję ,że wyjdzie ładnie. Jedna trzecia będzie z bukszpanów,druga z berberysów mini bordowych,trzecia z tawułek japońskich w środku trawy ,główny krzakiem/drzewkiem będzie stewarcja kameliowata jeśli ją dostanę .A co jeszcze zobaczę
Madzia 
dziękuję za podpowiedzi coś juz mam wymyślone zobaczymy jak wyjdzie,rzeczywiście nutkaj tam by dobrze nie wyglądał,wyżej napisałam jak to widzę ,może jeszcze coś zmienię ,ale póki co taki jest plan,może zamiast berberysów dam żurawki...
Dziś byłam oglądać rabatę różaną i są

wychylają swoje łebki

tulipany i hiacynty ,bo krokusy juz wyszły wcześniej ,ale jeszcze nie kwitną tam jest mniej słońca niż z przodu
Madziu witaj u mnie

dzięki za sugestie

powiem szczerze ,że ta propozycja z robinią bardzo mi się podoba ,ale chciałabym jeśli już miało by być tam drzewko to takie ,które się przebarwia jesienią ,a robinia nie wygląda ciekawie jesienią i bardzo brudzi

.
Opisałam wyżej Kasi co będzie raczej już na 90 % ,ale wiesz jak to z babami bywa dziś jest białe jutro czarne

i wszystko do góry nogami.Buziaczki