Ogród to moje czwarte dziecko...

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród to moje czwarte dziecko...

Post »

Aniu dziękuje za pochlebne słówko ;:196 Aniu ja też chciałam mieć od razu dorosły ogród ,ale tak nie idzie ,trzeba nauczyć się cierpliwości ,a ona odpłaci w przyszłości pięknymi roślinami.
Myślę ,gdybyś wsadziła od razu duże dorodne rośliny to nie cieszyłyby Cie tak jak roślina wyhodowana od małego przez Ciebie to tak jak byś urodziła od razu osiemnastoletnie dziecko :D
Kasiu leśna rabata na pewno fajny pomysł,ale ja mam sporo rodo,azali i wrzosów. Podzielę ten klomb na trzy części i będę kombinować mam nadzieję ,że wyjdzie ładnie. Jedna trzecia będzie z bukszpanów,druga z berberysów mini bordowych,trzecia z tawułek japońskich w środku trawy ,główny krzakiem/drzewkiem będzie stewarcja kameliowata jeśli ją dostanę .A co jeszcze zobaczę :)
Madzia ;:196 dziękuję za podpowiedzi coś juz mam wymyślone zobaczymy jak wyjdzie,rzeczywiście nutkaj tam by dobrze nie wyglądał,wyżej napisałam jak to widzę ,może jeszcze coś zmienię ,ale póki co taki jest plan,może zamiast berberysów dam żurawki...
Dziś byłam oglądać rabatę różaną i są ;:215 wychylają swoje łebki :) tulipany i hiacynty ,bo krokusy juz wyszły wcześniej ,ale jeszcze nie kwitną tam jest mniej słońca niż z przodu ;:196
Madziu witaj u mnie ;:196 dzięki za sugestie ;:108 powiem szczerze ,że ta propozycja z robinią bardzo mi się podoba ,ale chciałabym jeśli już miało by być tam drzewko to takie ,które się przebarwia jesienią ,a robinia nie wygląda ciekawie jesienią i bardzo brudzi :) .
Opisałam wyżej Kasi co będzie raczej już na 90 % ,ale wiesz jak to z babami bywa dziś jest białe jutro czarne :D i wszystko do góry nogami.Buziaczki ;:196
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Oluniu dawno mnie nie było a tu piękna wiosna i świetne plany :lol: Czekam na realizację ;:65
...u Ciebie psinka ma ścieżkę a u mnie chłopcy :twisted: Też planuję małe co nie co ,ale nie jestem pewna :?
Pozdrawiam serdecznie ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p

Post »

Witaj Danusiu ;:196 ,no widzisz ciągle coś ,ale było by nudno bez zmian. Ja na początek dam w miejsce wydeptanej trawy kamienie ,tak nieregularnie ,ale jak nie zda egzaminu to jesienią zrobie tak prawdziwą ścieżkę taką samą jak mam w tyle ogrodu.

A teraz przedstawiam Państwu prace jakie wczoraj i dziś zostały wykonane :D

Powstał zarys klombu i została poszerzona ostatnia część ogrodu. Meble widoczne na zdjęciach nie są elementem pokazu :D .Czyściłam je ponieważ szykuje do sprzedaży i już nie miałam siły ich przenosić :)
Co myślicie ? mi juz się podoba.Teraz tylko muszę poczekać ,aż ogrodnicze na dobre zaczną sprowadzać rośliny ponieważ nie ma zbyt dużego wyboru jeszcze i zostają obsadzenia.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Świetny zarys ;:215 Będzie śliczny klomb ;:108 Już się nie mogę doczekać efektów końcowych ;:65
Dlaczego chcesz sprzedać taki piękny zestaw mebli?Piękne są !
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p

Post »

Danuś dwa lata temu kupiłam z technoratanu i te nie są używane ,a szkoda ,żeby je korniki zjadły :D
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To zmienia postać rzeczy ;:333 Ale te piękne są,szybko znajdziesz kupca ;:108
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p

Post »

Oby ,bo kasa mi potrzebna na rośliny :D ;:108
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No pięknie! Ile miejsca wygospodarowane dla nowych roślin ;:oj Piękny kształt nowych rabat.
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Oluniu, dobry wieczór!

Dawno u Ciebie nie byłam, a tu takie zmiany i to już w trakcie realizacji!
Rozumiem, że klomb to efekt naszych dawnych rozmów?
Ciekawa jestem, jakie rośliny się tam znajdą... muszę się cofnąć o parę stron zapewne :)

Pozdrawiam i trzymam kciuki! Już wygląda to extra!
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p

Post »

Madzia cieszy mnie ,że i Was cieszą moje zmiany ,będę na bieżąco informować o kolejnych posunięciach ;:196
Witaj Aguś po przerwie ;:196
Tak to właśnie to miejsce o którym wspominałam w zeszłym roku ,ale z przyczyn różnych nie mogłam pomysłu zrealizować.
Roślinki zapewne już doczytałaś jakie mają być ,ale znając siebie będą zupełnie inne.Myślę ,że pomysł przyjdzie na gorąco stojąc przed żywymi roślinami ;:108

O taki gość mnie dziś odwiedził ;:167

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

O masz ci los, to się nazywa szybkie tempo ;:oj, dopiero był plan, a już realizacja. Fajny zarys, uwielbiam takie świeże rabatki, zawsze jest tak czyściutko, wręcz idealnie... Co będzie na rabatach pod płotkiem, w tym miejscu koło mebli? Czemu sprzedajecie mebelki, jest plan na inne?
p.s doczytałam o mebelkach :oops:
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p

Post »

Madzia ja to jestem w gorącej wodzie kąpana lubię mieć wszystko na wczoraj :D oczywiście jak mogę sobie na to pozwolić.
Pod płotem zostanie przedłużona rabata rodo ,dosadzę z trzy rodo ,azalie ,a na jesień dosadzę wrzosów :)
Rabaty rzeczywiście jak są "nowe" to tak czyściutko to wygląda ,też mi sie podoba ;:108
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

to przybij piątkę, bo ja też muszę już i teraz ;:223. Teraz dobry czas na sadzenie rodo, wiosnę zaczniesz mocno kolorowo. Jedna odmiana i kolorystyka, czy jakoś będziesz przeplatać?
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Oluniu, idziesz jak burza ;:138 ! Plany prezentują się nieźlle, a co z nich będzie, zobaczymy. Widzę, ze Tobie też koncepcje zmieniają się "w praniu" ;:306 ....
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p

Post »

Madzia poprzeplatam trochę zimy troche lata :D ,a tak poważnie to chcę żeby kolorowo było ,obok rosną różowe ,więc myślę o fioletach i żółtych ;:108
Asia widzisz kobieta zmienna jest i tak trzymać ;:215 zbyt łatwo by mieli z nami :;230
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”