Ogródek AGNESS- wspomnienia
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS- wspomnienia
Aguś,jak twoje begonie,pokazały łebki? U mnie na chwilę obecną 34 sztuki daja znaki zycia. 

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Agnieszko aż ciepło się robi na sercu jak ogląda się takie widoki , piękne szachownice i hiacynty ,pomyśleć że nie długo tak będzie już w naszych ogrodach .
- hala67
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Aguś, pokazałaś cudne zdjęcia
. Wiosenna kolekcja kwiatów bajeczna
. Pierwiosnki, sasanki, hiacynty, szachownice... ech marzenie... Oby jak najszybciej można było oglądać takie widoczki w realu.
Mówisz, że u Ciebie biało za oknem, a u mnie świeci słonko od rana.

Mówisz, że u Ciebie biało za oknem, a u mnie świeci słonko od rana.
Pozdrawiam Hala
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jeszcze trochę musimy poczekać.
U mnie jak zwykle śnieg na ogrodzie, chociaż już niewiele.
Ale mróz trzyma jeszcze, wiec pewno wcześniej u Ciebie wiosna będzie niż u mnie.
Wspomnienia bardzo energetyzujące.
U mnie jak zwykle śnieg na ogrodzie, chociaż już niewiele.
Ale mróz trzyma jeszcze, wiec pewno wcześniej u Ciebie wiosna będzie niż u mnie.
Wspomnienia bardzo energetyzujące.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Reniu u mnie odwrotnie, mrozik słaby, ale była niesamowita zadymka , teraz na szczęście się uspokoiło
Jacku zgadza się, to właśnie z tych roślin zbierałam nasionka, bardzo się cieszę, ze ładnie Ci powschodziły, w tym roku na pewno będą już pięknie kwitły
Jestem bardzo ciekawa kolorków, bo czasami pojawiają się prawdziwe perełki
Jacku wiosną się zorientuję się jak z cebulkami i bardzo chętnie się wymienię
Małgoś moje jeszcze śpią, ale to dopiero 3 dzień, tak że muszę jeszcze uzbroić się w cierpliwość
U Ciebie już 34 sztuki
Geniu, już ani się obejrzymy i trzeba będzie robić pierwsze wiosenne porządki na ogródkach
Halinko, no naprawdę biało....sypało dziś niesamowicie i rano było zieloniutko, a teraz jest gruba biała kołderka....ale to już ostatnie podrygi zimy
Grażynko u mnie przeważnie wiosna przychodzi później niż w większości rejonów.....w innych ogrodach już hiacynty a u mnie dopiero krokusy...ale to nic.....i tak każdy kwiatuszek cieszy

Jacku zgadza się, to właśnie z tych roślin zbierałam nasionka, bardzo się cieszę, ze ładnie Ci powschodziły, w tym roku na pewno będą już pięknie kwitły

Jacku wiosną się zorientuję się jak z cebulkami i bardzo chętnie się wymienię

Małgoś moje jeszcze śpią, ale to dopiero 3 dzień, tak że muszę jeszcze uzbroić się w cierpliwość

Geniu, już ani się obejrzymy i trzeba będzie robić pierwsze wiosenne porządki na ogródkach

Halinko, no naprawdę biało....sypało dziś niesamowicie i rano było zieloniutko, a teraz jest gruba biała kołderka....ale to już ostatnie podrygi zimy

Grażynko u mnie przeważnie wiosna przychodzi później niż w większości rejonów.....w innych ogrodach już hiacynty a u mnie dopiero krokusy...ale to nic.....i tak każdy kwiatuszek cieszy

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
No po prostu pięknie, łany odmianowych krokusów, a tak nawiasem mówiąc to nie krzyżuję Ci się i nie wysiewają byle gdzie o ja mam pełno siewek a potem zakwitają różne kolory w kępce. Pierwiosnki cudne i tyle tych odmian że nie sposób zapamiętać jakie one były. No i sasanki, futrzane kwiatki wiosenne, takie śliczne a ja nie mam ani jednej, siałam w zeszłym roku i nic nie wylazło, zezłościłam się i obraziłam na nie. 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Agnieszko , także jestem wielbicielem sasanek. Był czas , że miałem 7 odmian, tych starszych . Teraz mam 4-5 , ale już się starzeją , nie są zbyt długowieczne. Niestety w ubiegłym roku z paczki wyrosły tylko 3. Szachownice także są bardzo wdzięczne. Wiosna u nas zawsze póżniej , pocieszam się tym , że północno wschodnia Polska ma jeszcze po nas. 

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Szachowniczki piękne i delikatne. Moje próby z nimi zakończyły się niepowodzeniem i już nie będę próbować. Ale szkoda, o są prawdziwe rarytasiki, rzadko spotykane w ogródkach. Pozdrawiam 

-
- Od: 7 kwie 2010, o 11:08
Przyłączam się i ja do zachwyty nad sasankami. jestem dopiero raczkująca na tym forum, ale też uśmiechnęłabym się o nasinka tej czerwonej, jeżeli coś zostanie. 

Marta
- AGNESS
Majeczko , nie, nie zauważyłam krzyżowania się krokusów, ładnie rosną w jednorodnych kępkach. Jedna tylko odmiana wysiewa się i fioletowe krokusiki pojawiają się w różnych miejscach w ogródku, ale na szczęście nie w innych kępkach. Tylko a to pod kamieniami, a to w żurawkach
Nasionka sasanek najlepiej wschodzą jak są posiane od razu po zebraniu z krzaczków, później z czasem tracą zdolność kiełkowania, jeśli masz ochotę to po przekwitnięciu zbiorę wyślę Ci
Tadziu wprawdzie sasanki nie przepadają za przesadzaniem ze względu na palowy korzeń, ale ja zaobserwowałam, że gdy już się zaczynają starzeć i podzieli sie kępę i przesadzi to odzyskują młodość i myślę, ze naprawdę warto spróbować
Dzięki temu niektóre moje kępy mają już wiele, wiele lat....nawet ponad 12
Jeśli masz ochotę, to nasionkami bardzo chętnie sie podzielę
Wandziu szachowniczki to jedne z moich najbardziej ukochanych wiosennych kwiatuszków
Kupowałam kilka różnych odmian, ale niestety mam tylko 2, bo jak zwykle pomyłki w opakowaniach
Ale poszukuję jeszcze innych odmian, mam nadzieję, ze trafię
Wielka szkoda, ze nie chcą u Ciebie rosnąć, ale przecież jest tyle różnych wspaniałych kwiatów, że każdy znajdzie coś dla siebie
Kotku, jasna, ze nasionkami podzielę się, oby tylko przetrwała zimę i ładnie zakwitła
Koniecznie przypomnij się wiosną z adresikiem 

Nasionka sasanek najlepiej wschodzą jak są posiane od razu po zebraniu z krzaczków, później z czasem tracą zdolność kiełkowania, jeśli masz ochotę to po przekwitnięciu zbiorę wyślę Ci

Tadziu wprawdzie sasanki nie przepadają za przesadzaniem ze względu na palowy korzeń, ale ja zaobserwowałam, że gdy już się zaczynają starzeć i podzieli sie kępę i przesadzi to odzyskują młodość i myślę, ze naprawdę warto spróbować

Wandziu szachowniczki to jedne z moich najbardziej ukochanych wiosennych kwiatuszków

Kotku, jasna, ze nasionkami podzielę się, oby tylko przetrwała zimę i ładnie zakwitła

- AGNESS
Martuś już prawie marzec i mam nadzieję, ze lada dzień i w naszych ogródkach zrobi się tak cieplutko i słonecznie jak na wspominkowych fotkach
A w oczekiwaniu na pierwsze wiosenne zwiastuny kolejne wspominki

A w oczekiwaniu na pierwsze wiosenne zwiastuny kolejne wspominki

Agusiu, jakim aparatem robisz zdjęcia? Jestem za każdym razem pod wrażeniem, sama wciąż się uczę, ale daleko mi jeszcze do Twojego poziomu... Super pokazane żurawkowe kwiatostany na jednej z fotek... 
Miłego!

Miłego!
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Agnieszko chętnie oglądam te wspominki bo u mnie za oknem sypie śnieg a ostatnie dni były takie piękne słoneczne ,dziś znowu zima .
Genia
Genia
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aga, i ja chętnie fotki oglądam, bo mistrzowsko zrobione ! Juz koniec lutego, więc lada moment wiosna i u Ciebie zagości