Ogródek AGNESS- wspomnienia

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS- wspomnienia

Post »

Aguś,jak twoje begonie,pokazały łebki? U mnie na chwilę obecną 34 sztuki daja znaki zycia. :tan
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Agnieszko aż ciepło się robi na sercu jak ogląda się takie widoki , piękne szachownice i hiacynty ,pomyśleć że nie długo tak będzie już w naszych ogrodach .

Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Aguś, pokazałaś cudne zdjęcia :D . Wiosenna kolekcja kwiatów bajeczna ;:180 . Pierwiosnki, sasanki, hiacynty, szachownice... ech marzenie... Oby jak najszybciej można było oglądać takie widoczki w realu.
Mówisz, że u Ciebie biało za oknem, a u mnie świeci słonko od rana.
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jeszcze trochę musimy poczekać.
U mnie jak zwykle śnieg na ogrodzie, chociaż już niewiele.
Ale mróz trzyma jeszcze, wiec pewno wcześniej u Ciebie wiosna będzie niż u mnie.
Wspomnienia bardzo energetyzujące. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Reniu u mnie odwrotnie, mrozik słaby, ale była niesamowita zadymka , teraz na szczęście się uspokoiło :D

Jacku zgadza się, to właśnie z tych roślin zbierałam nasionka, bardzo się cieszę, ze ładnie Ci powschodziły, w tym roku na pewno będą już pięknie kwitły :D Jestem bardzo ciekawa kolorków, bo czasami pojawiają się prawdziwe perełki :D
Jacku wiosną się zorientuję się jak z cebulkami i bardzo chętnie się wymienię :D

Małgoś moje jeszcze śpią, ale to dopiero 3 dzień, tak że muszę jeszcze uzbroić się w cierpliwość :D U Ciebie już 34 sztuki :shock:

Geniu, już ani się obejrzymy i trzeba będzie robić pierwsze wiosenne porządki na ogródkach :tan

Halinko, no naprawdę biało....sypało dziś niesamowicie i rano było zieloniutko, a teraz jest gruba biała kołderka....ale to już ostatnie podrygi zimy :D

Grażynko u mnie przeważnie wiosna przychodzi później niż w większości rejonów.....w innych ogrodach już hiacynty a u mnie dopiero krokusy...ale to nic.....i tak każdy kwiatuszek cieszy :D
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

No po prostu pięknie, łany odmianowych krokusów, a tak nawiasem mówiąc to nie krzyżuję Ci się i nie wysiewają byle gdzie o ja mam pełno siewek a potem zakwitają różne kolory w kępce. Pierwiosnki cudne i tyle tych odmian że nie sposób zapamiętać jakie one były. No i sasanki, futrzane kwiatki wiosenne, takie śliczne a ja nie mam ani jednej, siałam w zeszłym roku i nic nie wylazło, zezłościłam się i obraziłam na nie. :D
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Agnieszko , także jestem wielbicielem sasanek. Był czas , że miałem 7 odmian, tych starszych . Teraz mam 4-5 , ale już się starzeją , nie są zbyt długowieczne. Niestety w ubiegłym roku z paczki wyrosły tylko 3. Szachownice także są bardzo wdzięczne. Wiosna u nas zawsze póżniej , pocieszam się tym , że północno wschodnia Polska ma jeszcze po nas. ;:113
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Szachowniczki piękne i delikatne. Moje próby z nimi zakończyły się niepowodzeniem i już nie będę próbować. Ale szkoda, o są prawdziwe rarytasiki, rzadko spotykane w ogródkach. Pozdrawiam :D
3 KOTY
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2010, o 11:08

Post »

Przyłączam się i ja do zachwyty nad sasankami. jestem dopiero raczkująca na tym forum, ale też uśmiechnęłabym się o nasinka tej czerwonej, jeżeli coś zostanie. ;:97
Marta
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko , nie, nie zauważyłam krzyżowania się krokusów, ładnie rosną w jednorodnych kępkach. Jedna tylko odmiana wysiewa się i fioletowe krokusiki pojawiają się w różnych miejscach w ogródku, ale na szczęście nie w innych kępkach. Tylko a to pod kamieniami, a to w żurawkach :lol:
Nasionka sasanek najlepiej wschodzą jak są posiane od razu po zebraniu z krzaczków, później z czasem tracą zdolność kiełkowania, jeśli masz ochotę to po przekwitnięciu zbiorę wyślę Ci :D

Tadziu wprawdzie sasanki nie przepadają za przesadzaniem ze względu na palowy korzeń, ale ja zaobserwowałam, że gdy już się zaczynają starzeć i podzieli sie kępę i przesadzi to odzyskują młodość i myślę, ze naprawdę warto spróbować :D Dzięki temu niektóre moje kępy mają już wiele, wiele lat....nawet ponad 12 :D Jeśli masz ochotę, to nasionkami bardzo chętnie sie podzielę :D

Wandziu szachowniczki to jedne z moich najbardziej ukochanych wiosennych kwiatuszków :D Kupowałam kilka różnych odmian, ale niestety mam tylko 2, bo jak zwykle pomyłki w opakowaniach :roll: Ale poszukuję jeszcze innych odmian, mam nadzieję, ze trafię :D Wielka szkoda, ze nie chcą u Ciebie rosnąć, ale przecież jest tyle różnych wspaniałych kwiatów, że każdy znajdzie coś dla siebie :D

Kotku, jasna, ze nasionkami podzielę się, oby tylko przetrwała zimę i ładnie zakwitła :D Koniecznie przypomnij się wiosną z adresikiem :D
Awatar użytkownika
Marta_S
500p
500p
Od: 3 wrz 2010, o 12:11

Post »

:wit jakże ciepłe te Twoje wspomnienia Agnieszko :D
Zapraszam
Ogród Marty_S
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuś już prawie marzec i mam nadzieję, ze lada dzień i w naszych ogródkach zrobi się tak cieplutko i słonecznie jak na wspominkowych fotkach :D

A w oczekiwaniu na pierwsze wiosenne zwiastuny kolejne wspominki :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agusiu, jakim aparatem robisz zdjęcia? Jestem za każdym razem pod wrażeniem, sama wciąż się uczę, ale daleko mi jeszcze do Twojego poziomu... Super pokazane żurawkowe kwiatostany na jednej z fotek... :)
Miłego!
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Agnieszko chętnie oglądam te wspominki bo u mnie za oknem sypie śnieg a ostatnie dni były takie piękne słoneczne ,dziś znowu zima .

Genia
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aga, i ja chętnie fotki oglądam, bo mistrzowsko zrobione ! Juz koniec lutego, więc lada moment wiosna i u Ciebie zagości :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”