Moja działka
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moja działka
Lidziu masz rację ja bym też nie wykopywała ciemierników jeżeli żyły i przyjęły się to na pewno odbiją. Ciemiernik teraz ma kiepskie liście, teraz czaruje kwiatkami, a jak był młody to może nie kwitnąć.
- gardener1987
- 500p
- Od: 10 lip 2010, o 21:47
Dziewczyny to ja jeszcze poczekam ale wydaje mi się że nic z nich nie będzie:(
-
- 1000p
- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
ależ Twoje narcyze są już wysokie, moje ledwie co z ziemi wychodzą i widzę że sporo przemarzło, coś mi się wydaje że dużo odmian mi wypadnie
a w zeszłym roku tak pięknie kwitły... Za to te które mam w tunelu lada dzień zakwitną 

- Maska
- Kontakt:
Dobrego dnia Lidziu 

- gardener1987
- 500p
Lidziu to teraz ja będę siedziała przed komputerem i wpatrywała się w tą twoją wiosnę
dużo roślinek już u Ciebie kwitnie:)

- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Aniu a oglądaj sobie, oglądaj. Jutro dalszy ciąg zdjęć.
-
- 1000p
- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
niebieski irysek
ależ już kolorowo 

- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
No to ja teraz Lidziu rozsiądę się u Ciebie i będę podziwiać , podziwiać
. Potem Ci wykopię ciemiernika o kwiatach bordo ( u mnie zmarzły pąki ) , iryskami w kolorze blue też nie pogardzę ...aha , jeszcze poszukam tę Katherinę vel Natashę
.
Miodunka ...jak to odmiana - Bubble Gum , czy Raspberry Splash , a może David Ward ?

Miodunka ...jak to odmiana - Bubble Gum , czy Raspberry Splash , a może David Ward ?
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- Maska
- Kontakt:
Lidziu podziwiam - jaki piękny ciemiernik kolor rewelacyjny. Ale Ci się sypnęło kwiatuszkami.
Byłam w B po fioletowych iryskach zostało tylko pudełko. wymietli wszystko. Przylaszczki Ci zazdroszczę , bo moja nie chce wyjść, ale żyje.
Piękne czekam na następne !
Byłam w B po fioletowych iryskach zostało tylko pudełko. wymietli wszystko. Przylaszczki Ci zazdroszczę , bo moja nie chce wyjść, ale żyje.
Piękne czekam na następne !
- slila1
Elizo niebieski irys już pięknie kwitnie, a dzisiaj rozkwitły się ostatnie z miniaturowych, moje ulubione, czyli ciemno fioletowe, ale ich nazwy nie znam. Jak nie będzie padał deszcz, to jutro uwiecznię całą kwitnącą kępkę i wieczorem zobaczysz.
Jagódko muszę przyznać, że ten ciemno bordowy ciemiernik mnie zaskoczył. Nie kupowałam takiego, miałam tylko kremowe i różowe w różnych odcieniach, musiała nastąpić jakaś krzyżówka i wyszło takie cudo. Jutro zapraszam Cię do obejrzenia iryska ciemno fioletowego, bo dzisiaj nie zabrałam aparatu, a on tak pięknie rozkwitł. Miodunkę mam tylko jednego rodzaju i nie znam jej nazwy.
Marysiu co dzień to więcej kwiatów kwitnie. Przylaszczek mam kilka, bo mi się wysiały pod sosną koreanką i jedna z nich jest całkiem jaśniutka. Cieszę się, że hiacynty dobrze przezimowały i wszystkie pokazują już pączki, oby tylko zapowiadane zimne dni, a raczej noce im nie zaszkodziły.
A teraz niespodzianka! Po południu przyszła paczka z Lilypolu! Oprócz zamówionych lilii dostałam gratiski, a najważniejsze, że przyszły martagony, których szukałam od dawna. Nie macie pojęcia jak się cieszę, bo pierwszy raz odważyłam się zamówić coś przez internet.

Jagódko muszę przyznać, że ten ciemno bordowy ciemiernik mnie zaskoczył. Nie kupowałam takiego, miałam tylko kremowe i różowe w różnych odcieniach, musiała nastąpić jakaś krzyżówka i wyszło takie cudo. Jutro zapraszam Cię do obejrzenia iryska ciemno fioletowego, bo dzisiaj nie zabrałam aparatu, a on tak pięknie rozkwitł. Miodunkę mam tylko jednego rodzaju i nie znam jej nazwy.
Marysiu co dzień to więcej kwiatów kwitnie. Przylaszczek mam kilka, bo mi się wysiały pod sosną koreanką i jedna z nich jest całkiem jaśniutka. Cieszę się, że hiacynty dobrze przezimowały i wszystkie pokazują już pączki, oby tylko zapowiadane zimne dni, a raczej noce im nie zaszkodziły.
A teraz niespodzianka! Po południu przyszła paczka z Lilypolu! Oprócz zamówionych lilii dostałam gratiski, a najważniejsze, że przyszły martagony, których szukałam od dawna. Nie macie pojęcia jak się cieszę, bo pierwszy raz odważyłam się zamówić coś przez internet.

- gardener1987
- 500p
Lidziu ale duże sadzoneczki:) gratuluję zakupów 

- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Lidziu ...ja mam cztery odmiany miodunek ,ale mam ochotę na więcej . Nie mam białej Opal , czerwonej Dawid Ward i Blue Ensign , a są cudne .
Niby nieświadomie , ale zmierzam chyba w stronę kolekcjonowania ...
. A chciałabym tego uniknąć ...ale co zrobić ...jak się zakochałam w miodunkach , brunnerach , zawilcach gajowych ...etc...
Liliowe zakupy od P.J.Pajdy nader udane , jak widzę po radości , jaką wywołały u Ciebie
. A cebule słusznych rozmiarów ?
Niby nieświadomie , ale zmierzam chyba w stronę kolekcjonowania ...

Liliowe zakupy od P.J.Pajdy nader udane , jak widzę po radości , jaką wywołały u Ciebie

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
- slila1
Aniu no właśnie, wszystkie lilie już zaczynają rosnąć, a tu idą zimne dni. Będę musiała to wszystko sadzić do doniczek. Denerwuje mnie taka podwójna robota
.
Jagódko wszystkie wymienione przez Ciebie rośliny są warte tego, żeby się w nich zakochać
.

Jagódko wszystkie wymienione przez Ciebie rośliny są warte tego, żeby się w nich zakochać

- gardener1987
- 500p
Właśnie taka podwójna praca z tymi doniczkami:( lepiej byłoby wsadzić od razu do ziemi , a tu trzeba w doniczki i potrzebne jest miejsce żeby je gdzieś trzymać:(