Różyczka w gaju...

Zablokowany
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Różyczka w gaju...

Post »

Basiu, podobno jego wielkość znajduje się w "dolnej strefie stanów średnich" :lol: chociaż też wydaje mi się spore...
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne oczko się szykuje Ewuś,muszę sobie kupić roślinki pływajace o których pisałaś,bo w tym roku jakieś glony opętały moje mini oczko ;:224
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Ewa, oczko będzie bardzo ładnym akcentem ogrodu. Jak tylko posadzisz roślinki, pozbędziesz się ostatnich wątpliwości ;:168
Trawy będą się cudnie prezentować i kołysać nad wodą. Posadziłabym tez krwawnice dla akcentu kolorystycznego i duże kępy błękitnych irysów. W wodzie koniecznie nenufary. Rośliny wodne są dosyć drogie, więc nie szalałabym na początku z ilością odmian. Przez zimę zgłębisz temat i będziesz wiedział co Ci się podoba i jak to posadzić, będzie dobrze ;:333
Szykujesz miejsca na różyczki! Pięknie będzie, u mnie też praca wre, ogród cały rozkopany i tak już będzie do zimy, bo niektóre róże dotrą dopiero w listopadzie...Miłego dnia :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Azalia
50p
50p
Od: 6 lut 2012, o 20:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Czy mogłabym dowiedzieć się co to jest Amadyn i gdzie jest położony?
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Azalio ...piękny nick :)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=686

Aniu, no ja własnie się boję tych glonów, a chciałabym - w miarę możliwości - bez chemii, więc kupię od razu; podobno mają przezimować :)

Kasiu, dzięki za taką piękną i obrazowa wizję! Irysy już posadzone, bródkowe (wprawdzie nie jestem pewna, w jakim kolorze, bo miałam pomieszane kłącza), ale jeszcze dosadzę syberyjskie.
Bardzo Ci dziękuję za pomysł z krwawnicą, nie znałam jej wcale, więc pobiegłam od razu do wujka Google - jest cudna!
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Azalia
50p
50p
Od: 6 lut 2012, o 20:08

Post »

Dziękuję za szybką informację. Rzeczywiście piękne trawy i na dodatek blisko ode mnie. Jednak na razie pozostanę przy różach i piwoniach. Regularnie odwiedzam twój piękny ogród. Róże wspaniałe a nowe zakupy - rewelacja. Zazdroszczę powierzchni, na której z łatwością możesz pomieścić nie tylko trawy i nowe różyczki ale pewnie jeszcze dużo roślin. Ja niestety mogę podziwiać tylko wasze ogrody, gdyż u mnie na maleńkiej powierzni wielka ciasnota.
Awatar użytkownika
monimg
500p
500p
Od: 13 lut 2012, o 13:16

Post »

Witam,
na pytanie czy chcemy trochę jabłek mąż odparł, że pewnie...
:evil: znów czeka mnie skrobanie i mycie słoików. Kilka słojów już jest, ale my uwielbiamy je z naleśnikami, więc jeśli to nie problem to poproszę :lol: (zresztą mała już niedługo będzie je zajadać)
Oczko wodne ;:oj - hmmm... prędzej mały staw.... U mnie by zajął całą tylną część ogródka :roll:
Mnie to by się marzyły irysy holenderskie przy wodzie i jakiś klonik palmowy.
Szalejcie dalej a ja idę czytać :!:

OOO, jeszcze odnośnie krwawnicy, to ja sobie ją wykopę z rzeki, która jest niedaleko (chyba ktoś wyrzucił sadzonkę a ta się ukorzeniła lub sama się rozsiała) Ostrzyłam na nią zęby w agrocentrum, ale była za 18zł ;:202
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

na co pozostało mi tylko zamrugać oczętami, zrobić minę spaniela

:wit Ewciu,
rozbroiłaś mnie, tym co napisałaś :;230 , hihihi?hi już widzę tą minkę :;230
Piękne oczko wodne się szykuje ;:oj wow, tam naprawdę rybki będzie można hodować.
Jak duża jest średnica tego oczka ?
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

Ewo ale się dzieje u Ciebie oczko super u mnie pewnie by zajęło całą działkę nowe rabatki tez ekstra jak to wszystko urośnie oj będzie pięknie, oj pięknie, ile Ty "dziewczyno" masz jeszcze możliwości na takim terenie ;:215
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Witaj Ewa! :wit
Widzę, że praca w ogrodzie wre, a pierwsze efekty powstającego oczka wodnego mnie zachwyciły! Bardzo staranne wykonanie; jestem przekonana, że będzie pięknie...
Ja chemii nie używam... Mam w oczku sporo roślin, dużo ryb, pompy, filtr, lampę UV i to wystarcza... plus jesienią przydaje się odkurzacz do oczka wodnego... Powodzenia!
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Ewa, oczko rewelacja, ile pracy włożyliście, perfekcyjnie wykonane. Już czekam na zdjęcia, po posadzeniu roślinek i nalaniu wody.
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny - Majka, Asiu, Beata, Agusiu - miód lejecie na me serce w związku z tym oczkiem! ;:196 M-owi przekazałam - niech się też ucieszy...na co uśmiechnął się powściągliwie pod wąsem (posiada) i wykonał wiele mówiący gest ręką (a dokładnie mówiący mniej więcej tyle: "no cóż, nie będę skromny, w końcu fachowiec go robił" - fachowiec oczywiście robił to po raz pierwszy w życiu...) :;230

Majka, nasze oczko ma wymiary 3,5 x 5,5 m, więc nie jest takie znowu wielkie...A co do rybek, to nie wiadomo, bo też nie robiliśmy zbyt głębokiego, więc tak fifty-fifty - czy przeżyłyby zimę... :(

Aga, ja jakoś wcale nie kojarzę Twojego oczka :roll: muszę poszukać w licznych częściach Twojego wątku...co nie będzie takie proste :lol: a te wszystkie urządzenia oczkowe to na razie dla nas niestety czarna magia... więc mówimy sobie, że spróbujemy już tak całkiem ekologicznie :;230 :;230 jakoś trzeba zracjonalizować brak wiedzy...

Beata, rośliny maja przyjść w tym tygodniu, mam nadzieję, że zdążymy to zrobić przed zimą :shock:

Asiu - te moje możliwości areałowe chyba niedługo mnie wykończą...bez przerwy "zagospodarowuję" i wyrywam trawnikowi kolejne rabaty, a zielone nadal przeważa :D I żeby to jeszcze chociaż był wypasiony i wyczesany trawnik!

Monika - klonik palmowy to u mnie był w okolicach oczka, też mi się podobał...niestety biedak nie przeżył, bo tam była patelnia...
A jabłka w środę przyjadą ;:108

Azalio - bardzo mi miło, że bywasz w moim wątku; zapraszam do komentarzy ;:108
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Ewuniu ;:196 Oczko wyszło super ;:215 ;:215 i trawki posadzone ;:63 To Ty już po robocie - a ja ???
Pozdrawiam Was serdecznie i życzę dużo ;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

Ewo, przejrzałam cały wątek i jest cudownie. Co do oczka-jest imponujące. Czy sprawdzałaś poziomicą wykop? Ja kładłam na brzegach długą deskę i poziomicę. Coś tak, jak się poziomuje basen ogrodowy. Niby na oko teren wydaje się prosty i równy, ale nigdy nie wiadomo. Doczytałam, że nie ma jeszcze wody, więc radzę to sprawdzić. Pozdrawiam

Ps. Napisałam do Ciebie więcej, ale mi znikło ;:145
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Luki10
200p
200p
Od: 25 cze 2011, o 16:23

Post »

Szykuje się piękne wielkie oczko wodne ;:138 niecierpliwie czekam na efekt końcowy :)
Pozdrawiam Łukasz!
Ogród Łukasza
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”