Różyczka w gaju...
- gajowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Różyczka w gaju...
Basiu, podobno jego wielkość znajduje się w "dolnej strefie stanów średnich"
chociaż też wydaje mi się spore...

pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne oczko się szykuje Ewuś,muszę sobie kupić roślinki pływajace o których pisałaś,bo w tym roku jakieś glony opętały moje mini oczko 

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Ewa, oczko będzie bardzo ładnym akcentem ogrodu. Jak tylko posadzisz roślinki, pozbędziesz się ostatnich wątpliwości
Trawy będą się cudnie prezentować i kołysać nad wodą. Posadziłabym tez krwawnice dla akcentu kolorystycznego i duże kępy błękitnych irysów. W wodzie koniecznie nenufary. Rośliny wodne są dosyć drogie, więc nie szalałabym na początku z ilością odmian. Przez zimę zgłębisz temat i będziesz wiedział co Ci się podoba i jak to posadzić, będzie dobrze
Szykujesz miejsca na różyczki! Pięknie będzie, u mnie też praca wre, ogród cały rozkopany i tak już będzie do zimy, bo niektóre róże dotrą dopiero w listopadzie...Miłego dnia

Trawy będą się cudnie prezentować i kołysać nad wodą. Posadziłabym tez krwawnice dla akcentu kolorystycznego i duże kępy błękitnych irysów. W wodzie koniecznie nenufary. Rośliny wodne są dosyć drogie, więc nie szalałabym na początku z ilością odmian. Przez zimę zgłębisz temat i będziesz wiedział co Ci się podoba i jak to posadzić, będzie dobrze

Szykujesz miejsca na różyczki! Pięknie będzie, u mnie też praca wre, ogród cały rozkopany i tak już będzie do zimy, bo niektóre róże dotrą dopiero w listopadzie...Miłego dnia

Czy mogłabym dowiedzieć się co to jest Amadyn i gdzie jest położony?
- gajowa
Witaj Azalio ...piękny nick
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=686
Aniu, no ja własnie się boję tych glonów, a chciałabym - w miarę możliwości - bez chemii, więc kupię od razu; podobno mają przezimować
Kasiu, dzięki za taką piękną i obrazowa wizję! Irysy już posadzone, bródkowe (wprawdzie nie jestem pewna, w jakim kolorze, bo miałam pomieszane kłącza), ale jeszcze dosadzę syberyjskie.
Bardzo Ci dziękuję za pomysł z krwawnicą, nie znałam jej wcale, więc pobiegłam od razu do wujka Google - jest cudna!

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=686
Aniu, no ja własnie się boję tych glonów, a chciałabym - w miarę możliwości - bez chemii, więc kupię od razu; podobno mają przezimować

Kasiu, dzięki za taką piękną i obrazowa wizję! Irysy już posadzone, bródkowe (wprawdzie nie jestem pewna, w jakim kolorze, bo miałam pomieszane kłącza), ale jeszcze dosadzę syberyjskie.
Bardzo Ci dziękuję za pomysł z krwawnicą, nie znałam jej wcale, więc pobiegłam od razu do wujka Google - jest cudna!
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
Dziękuję za szybką informację. Rzeczywiście piękne trawy i na dodatek blisko ode mnie. Jednak na razie pozostanę przy różach i piwoniach. Regularnie odwiedzam twój piękny ogród. Róże wspaniałe a nowe zakupy - rewelacja. Zazdroszczę powierzchni, na której z łatwością możesz pomieścić nie tylko trawy i nowe różyczki ale pewnie jeszcze dużo roślin. Ja niestety mogę podziwiać tylko wasze ogrody, gdyż u mnie na maleńkiej powierzni wielka ciasnota.
- monimg
- 500p
- Od: 13 lut 2012, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam,
na pytanie czy chcemy trochę jabłek mąż odparł, że pewnie...
znów czeka mnie skrobanie i mycie słoików. Kilka słojów już jest, ale my uwielbiamy je z naleśnikami, więc jeśli to nie problem to poproszę
(zresztą mała już niedługo będzie je zajadać)
Oczko wodne
- hmmm... prędzej mały staw.... U mnie by zajął całą tylną część ogródka
Mnie to by się marzyły irysy holenderskie przy wodzie i jakiś klonik palmowy.
Szalejcie dalej a ja idę czytać
OOO, jeszcze odnośnie krwawnicy, to ja sobie ją wykopę z rzeki, która jest niedaleko (chyba ktoś wyrzucił sadzonkę a ta się ukorzeniła lub sama się rozsiała) Ostrzyłam na nią zęby w agrocentrum, ale była za 18zł
na pytanie czy chcemy trochę jabłek mąż odparł, że pewnie...

Oczko wodne

Mnie to by się marzyły irysy holenderskie przy wodzie i jakiś klonik palmowy.
Szalejcie dalej a ja idę czytać

OOO, jeszcze odnośnie krwawnicy, to ja sobie ją wykopę z rzeki, która jest niedaleko (chyba ktoś wyrzucił sadzonkę a ta się ukorzeniła lub sama się rozsiała) Ostrzyłam na nią zęby w agrocentrum, ale była za 18zł

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
na co pozostało mi tylko zamrugać oczętami, zrobić minę spaniela

rozbroiłaś mnie, tym co napisałaś

Piękne oczko wodne się szykuje

Jak duża jest średnica tego oczka ?
- JSZFRED
- Od: 1 lut 2008, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewo ale się dzieje u Ciebie oczko super u mnie pewnie by zajęło całą działkę nowe rabatki tez ekstra jak to wszystko urośnie oj będzie pięknie, oj pięknie, ile Ty "dziewczyno" masz jeszcze możliwości na takim terenie 

Witaj Ewa!
Widzę, że praca w ogrodzie wre, a pierwsze efekty powstającego oczka wodnego mnie zachwyciły! Bardzo staranne wykonanie; jestem przekonana, że będzie pięknie...
Ja chemii nie używam... Mam w oczku sporo roślin, dużo ryb, pompy, filtr, lampę UV i to wystarcza... plus jesienią przydaje się odkurzacz do oczka wodnego... Powodzenia!

Widzę, że praca w ogrodzie wre, a pierwsze efekty powstającego oczka wodnego mnie zachwyciły! Bardzo staranne wykonanie; jestem przekonana, że będzie pięknie...
Ja chemii nie używam... Mam w oczku sporo roślin, dużo ryb, pompy, filtr, lampę UV i to wystarcza... plus jesienią przydaje się odkurzacz do oczka wodnego... Powodzenia!
Ewa, oczko rewelacja, ile pracy włożyliście, perfekcyjnie wykonane. Już czekam na zdjęcia, po posadzeniu roślinek i nalaniu wody.
- gajowa
Dziewczyny - Majka, Asiu, Beata, Agusiu - miód lejecie na me serce w związku z tym oczkiem!
M-owi przekazałam - niech się też ucieszy...na co uśmiechnął się powściągliwie pod wąsem (posiada) i wykonał wiele mówiący gest ręką (a dokładnie mówiący mniej więcej tyle: "no cóż, nie będę skromny, w końcu fachowiec go robił" - fachowiec oczywiście robił to po raz pierwszy w życiu...)
Majka, nasze oczko ma wymiary 3,5 x 5,5 m, więc nie jest takie znowu wielkie...A co do rybek, to nie wiadomo, bo też nie robiliśmy zbyt głębokiego, więc tak fifty-fifty - czy przeżyłyby zimę...
Aga, ja jakoś wcale nie kojarzę Twojego oczka
muszę poszukać w licznych częściach Twojego wątku...co nie będzie takie proste
a te wszystkie urządzenia oczkowe to na razie dla nas niestety czarna magia... więc mówimy sobie, że spróbujemy już tak całkiem ekologicznie
jakoś trzeba zracjonalizować brak wiedzy...
Beata, rośliny maja przyjść w tym tygodniu, mam nadzieję, że zdążymy to zrobić przed zimą
Asiu - te moje możliwości areałowe chyba niedługo mnie wykończą...bez przerwy "zagospodarowuję" i wyrywam trawnikowi kolejne rabaty, a zielone nadal przeważa
I żeby to jeszcze chociaż był wypasiony i wyczesany trawnik!
Monika - klonik palmowy to u mnie był w okolicach oczka, też mi się podobał...niestety biedak nie przeżył, bo tam była patelnia...
A jabłka w środę przyjadą
Azalio - bardzo mi miło, że bywasz w moim wątku; zapraszam do komentarzy

Majka, nasze oczko ma wymiary 3,5 x 5,5 m, więc nie jest takie znowu wielkie...A co do rybek, to nie wiadomo, bo też nie robiliśmy zbyt głębokiego, więc tak fifty-fifty - czy przeżyłyby zimę...

Aga, ja jakoś wcale nie kojarzę Twojego oczka

Beata, rośliny maja przyjść w tym tygodniu, mam nadzieję, że zdążymy to zrobić przed zimą

Asiu - te moje możliwości areałowe chyba niedługo mnie wykończą...bez przerwy "zagospodarowuję" i wyrywam trawnikowi kolejne rabaty, a zielone nadal przeważa

Monika - klonik palmowy to u mnie był w okolicach oczka, też mi się podobał...niestety biedak nie przeżył, bo tam była patelnia...
A jabłka w środę przyjadą

Azalio - bardzo mi miło, że bywasz w moim wątku; zapraszam do komentarzy

pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Ewuniu
Oczko wyszło super
i trawki posadzone
To Ty już po robocie - a ja ???
Pozdrawiam Was serdecznie i życzę dużo

Pozdrawiam Was serdecznie i życzę dużo

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Ewo, przejrzałam cały wątek i jest cudownie. Co do oczka-jest imponujące. Czy sprawdzałaś poziomicą wykop? Ja kładłam na brzegach długą deskę i poziomicę. Coś tak, jak się poziomuje basen ogrodowy. Niby na oko teren wydaje się prosty i równy, ale nigdy nie wiadomo. Doczytałam, że nie ma jeszcze wody, więc radzę to sprawdzić. Pozdrawiam
Ps. Napisałam do Ciebie więcej, ale mi znikło
Ps. Napisałam do Ciebie więcej, ale mi znikło

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
-
- 200p
- Od: 25 cze 2011, o 16:23
Szykuje się piękne wielkie oczko wodne
niecierpliwie czekam na efekt końcowy 

Pozdrawiam Łukasz!
Ogród Łukasza
Ogród Łukasza