Ania widziałam wczoraj rano z okna taki obrazek :dziewczynka w dresiku skulona we dwoje i mama w bluzeczce bez rękawów wprawdzie wyszły tylko do samochodu ale było 8* Sprawę trawy z buraczkowymi kłosami już wyjaśniałam to pennisetum rubrum.
wczoraj na działce przez pewien czas dochodził do mnie niezidentyfikowany miły zapach ..aż zaskoczyłam..pluskwica kwitnie !!!
nie mieściła mi się w kadrze bo wysoka jest i brak perspektywy...muszę przypilnować ją z wodą bo jej dereń podkrada i magnolia
a zapach przesłodki...odurzający chyba dopiero w tym roku osiągnie u mnie pełną dojrzałość ma już kilka pędów kwiatowych ,żeby zechciała zakwitnąć cała to byłoby
A u mnie zrobiło się cieplutko i słonecznie Aż żałuję, że nie zdążę wyjść na dwór.
Zaniedbałam żeniszki, posieję w przyszłym roku. U Ciebie świetnie wyglądają Niechętnie zbieram nasiona, ale czasem mnie nachodzi
Maryniu,fajny ten pomarańczowy kosmos,nie widziałam nasion u nas,nie bedziesz ich zbierac przypadkiem?
Moja swiecznica gdzieś zginęła,jak będę wykopywać jednoroczne zobacze gdzie jest jej oznacznik,bo nawet nie pamiętam gdzie w ubiegłym roku ją sadziłam.
Witaj Maryniu już w drugim ogrodzie oglądam świecznicę i chyba muszę sobie kupić bo mam
cienisty zakątek .Piękny masz ogród już dorosły rośliny zadbane i zdrowe,będę do Ciebie zaglądać.
Małgosiu - zbieranie nasion to nie moja specjalność .. jak nie zapomnę Aguniu - no jasne! ja się całe życie uczyłam i już zapominam Stasiu witaj u mnie ! zodiakalna siostrzyco świecznica to fajna roślina do cienistych zakątków , w ubiegłym roku byłam jakoś zdegustowana nią bo już ją miałam 2 lata ale jakaś taka była nie za bardzo,,słabo kwitła ale zapach poczułam no ale w tym roku jako 3 latka/ tylko raz przesadzana / jest Mam też odm.o liściach jasnych ale słabo kwitnie i jest wcześniejsza .Miło mi będzie jak będziesz do mnie zaglądać Aniu Lady-r - słabo mi też kwitnie o jasnych liściach u mnie też sachara...ale ostatnio swoją obficie podlewałam bo ona między drzewami rośnie i ją przypilnowałam, jednak potrzebna jej woda !A zapach - cudny chociaż podobno niektóre odmiany cuchną !Wczoraj wybrałam miejsce pracy w jej pobliżu i delektowałam się zapachem! :)Bo lekki wiaterek co jakiś czas przywiewał falę zapachu w bezpośrednim sąsiedztwie dłuższa praca mogła by się bólem głowy zakończyć...
MÓJ WRZEŚNIOWY CD..
tommelisse
regensberg
powtórne kwitnienie floksa
the fairy
dawidiana
idzie jesień
ostatni zapewne widok takich zdrowych host niebawem jesień je dopadnie...
Dziś znowu później, ale serwer nam nie działał Dopiero teraz mogę Ci powiedzieć dzień dobry
U Ciebie za to jak zawsze kolorowy busz Czy możesz mi powiedzieć co rosnie pod perovskią-takie drobne, białe kwiatuszki???
Witaj
Nie wiem jak to się stało, że ja do tej pory u Ciebie nie byłam, a mijamy się często w innych ogródkach. To chyba przez brak czasu.
Strasznie żałuje, że wczesniej nie dotarłam do Ciebie, bo śledziłabym na bieżąco życie tak pieknego ogrodu.
Masz tai gąszcz jaki uwielbiam. Bardzo ładnie komponujesz swoje rabaty.
Zauwazyłam, że masz pieknie rozrośnięta kepę Hakonachloe. Czy rosnie u Ciebie w cieniu?
Moja ma pełne słońce i chyba to jej nie służy, bo nie chce sie rozrastać.