Pod gruszą...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p
Od: 21 kwie 2011, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pod gruszą...

Post »

Agatko, pewnie inaczej by było, gdybym była na miejscu i mogła ratować słabsze roslinki, a tak, musza sobie radzić same :)

A to parę widoczków :)

Widok z okna w łazience, która wreszcie nią jest! :)

Obrazek

Za domkiem :)

Obrazek

Z okna :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I sam domek :)

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Asiu dawno mnie u Ciebie nie było a tu tak pięknie i sielsko ;:108 ostróżki z domem wyglądają bosko a różyczka i lilie super kwitną :D a Palbin coraz mocniej mnie ciągnie aż się tego boję :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Asieńko, 'czy jest jeszcze gdzieś, prawdziwa ta wieś?"-była taka piosenka. Odpowiedź u ciebie. Cudnie. malwa na tle ciemnej ściany-dla mnie mistrzostwo świata ;:180 .
Widok z okna jak marzenie.
JOWA
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 09:42

Post »

Śliczny domeczek i otoczenie też!
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
becia2
500p
500p
Od: 31 lip 2010, o 09:21

Post »

Kochana Ty lepiej nie pokazuj za dużo, to będziesz musiała otworzyć agroturystykę, tyle chętnych będzie.
Coraz ładniej jest:)
Awatar użytkownika
Dzialeczka
500p
500p
Od: 28 kwie 2010, o 21:30

Post »

Joanno ;:167 , bardzo lubię zdjęcia - właśnie Twoje - na których widać troszkę "świata" i można sobie ulokować w wyobraźni, jak też rabaty sytuują się w przestrzeni. Pobudza to wyobraźnię ;:108
Pozdrawiam,
joanna
Działeczka w cieniu dębu - Zapraszam!
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Widoki z okien masz śliczne. :shock:
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

No coraz bardziej kolorowo się u Ciebie robi..Widoki z okien masz super... Taki spokój można załapać..
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Uwielbiam oglądać te Twoje sielskie widoki ;:224 Domek ma niesamowity urok :) Przypominają mi się stare czasy i wakacje u cioci na wsi też w takiej drewnianej chacie :) Tylko ciocia nie miała takiego porządeczku i pięknych rabat :D
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Asiu wszystkie widoki urzekające ;:180
Powiem szczerze, że jestem zaskoczona ilością kwitnących roślin, bo miałam wrażenie, że nie masz ich za wiele :oops:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Jej, kiedy te kwiaty na rabacie się rozrosną będzie przecudownie ;:138 Super, że cały czas, mimo takiego nakładu pracy i coraz piękniejszego otoczenia, nie traci ono efektu hmmm... trudno to ująć... nie starości, tylko wrośnięcia w krajobraz. ;:167
Ostróżki są cudowne, kupiłam sobie paczuszkę nasion, ale okazało się, że jednorocznych, w następnym roku będą kwitnąć (mam nadzieję :P), a na bylinowe ostróżki muszę jeszcze popolować, żeby je mieć na stałe :).
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p
Od: 9 mar 2011, o 15:09

Post »

Oj, Asieńko! Po prostu cudownie! Szczególnie latem tak tęskni się do klimatów przez Ciebie ukazywanych ;:108
Jak daleko masz tam do najbliższych sąsiadów, bo wygląda, że spora odległość Was dzieli.
Janneke pisze:Osterku, rabata gotowa, ale na razie połowa roslin rośnie na niej "po staremu". Lilie są z przodu, choć to bardzo wysokie kwiaty, tak samo rozchodnik okazały się rozrósł i inne rosliny. Na razie nic z tym nie mogę zrobić, nowe kwiaty staram się sadzić według orientacyjnej wysokości, a na resztę muszę czekać, aż będzie czas rozsadzania. Część na jesień, część dopiero na wiosnę. Chciałabym osiągnąć efekt takiego...kontrolowanego nieładu, gdzie kwiaty nie zasłaniają się kwitnąc :)
Skąd ja to znam?
Dopiero teraz wysadzam nowe nabytki wg jakiegoś planu. Wcześniej miałam niezwykle blade pojęcie na
temat wysokości roślin, czasu kich kwitnienia jak i wysokości. Ale nie ma tego złego... każdy tak miał :P
Janneke pisze::wit
takie sobie kwiatuszki :)
Te takie sobie prześliczne :P
A jeszcze a propos lilaka Palibina.

"Miniaturowa, pienna odmiana bzu, bardzo rzadko spotykana w ogrodach. Wyglądem przypomina
tradycyjne lilaki, jednak jest bardziej wartościowa ze względu na swoje rozmiary i walory dekoracyjne.
Dorasta do 1- 1,5 m wysokości, ma półkulisty pokrój i jest bardzo gęsta.
Jego drobne, jajowato-eliptyczne liście przybierają jesienią żółtawoczerwone barwy."
Źródło: http://www.futuregardens.pl/miniaturowy ... -pniu.html

Czy to tę odmianę pokazałaś? Super, że się nie rozrasta. Ja mam całą ścianę północną i częściowo zachodnią zarośniętą bzem, to wiem, jakie to paskudztwo. Sam bez jest przepiękny i w czasie kwitnienia niesamowity zapach: w nocy i w dzień, w domu też. Ale wszędzie się rozrasta od korzeni. Dramat. Wiosną wszystko wypleniłam na rabatach, a teraz znów pozarastane.
Adriano931
ZBANOWANY
Od: 4 lip 2010, o 10:40

Post »

Widze Asieńko że z dnia na dzień u cb jest coraz ciekawiej :shock: ... jest coraz więcej roślin do podziwiania i zazdroszczenia heh :lol: Masz naprawde cudowny ogród...a on dopiero powstaje to wolę nie myśleć jaki on będzie za kilka lat gdy będzie w nim już każdy nawet najmniejszy skrawek ziemi zajęty roślinami.. mmm będzie nieziemsko na pewno...
Kolejna Rzecz która strasznie mi się u cb podoba to to że masz miejsce, czas i chęci do tak pięknych i wiernych zwierząt jak konie... mm sam pragnę miec w przyszłości dom z dużym ogrodem ale zarazem również z wybiegiem dla koni tj chociaż dla jednego... po prostu kocham te zwierzęta heh...... i zrobię wszystko by dopiąć swego celu... ale na razie to szkoła... potem bd praca i plany przesuną się o kolejne lata;] Grunt że mam spory kawałek ziemi... wierze że kiedyś uda mi się stworzyć tak wspaniał miejsce dowypoczynku jakei ty aktualnie tworzysz :D Naprawdę wielkie Brawo ;:138 dla ciebie Asieńsko... Będe tutaj naprawde częstym gościem... i życzę ci Wiele sukcesów i zadowolenia ztego co robisz... ale przede wszystkim życzę ci aby ta pasja tworzenia...działania w ogrodzie wśród roślin nigdy w tobie nie przeminęła.... ;:108 :uszy
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p
Od: 21 kwie 2011, o 16:23

Post »

Witajcie moi Kochani :wit
Dawno mnie tu nie było, bo okres wakacyjny się zaczął i trochę częściej wyjeżdżamy :)
Bardzo Wam dziękuję za ciepłe słowa, sami wiecie jak dużo one mogą znaczyć i jak potrafią motywować do następnych działań.

Osterku, tak to lilak Mayera Palbin rośnie przy stodole. To zupełnie młoda roślina, kupiona już przez nas w kwietniu tego roku. Miała wtedy mnóstwo pąków, ale majowe śniegi i chyba fakt, że została przesadzona, spowodował, że wszystkie pączki wyschły i nie zakwitła na wiosnę. Tym bardziej się ucieszyłam z jedynego kwiatuszka, który pokazał się jakiś czas temu. Dopiero teraz wyczytałam, że Palbin czasem powtarza kwitnienie latem :)
Sąsiadów mamy jednych, cudownych bardzo, którzy już na samym początku przywitali nas świeżym sernikiem. Są bardzo taktowni, nie narzucają się, ale zawsze możemy na nich liczyć. Zdarzyło się że "babcia sąsiadka" podlewała nasze świeżo posadzone kwiaty :)

Adrianie, witam serdecznie. Cieszę się, że podoba Ci się nasze siedlisko i mam nadzieję, że będziesz do nas zaglądał :) Konie to nasza wielka pasja i bardzo się cieszę, że teraz będziemy mieli możliwośc połączyć ją z naszym nowym "konikiem", jakim jest wieś... Skończyliśmy remont domu i zabieramy się za przystosowanie stodoły, żeby nasze czarne miały gdzie mieszkać :wink:

A teraz parę fotek.

Liliowce, które posadziłam w tym roku, prawie wszystkie zakwitły

Obrazek[URL=http://www.fotosik.pl]Obrazek[URL=http://www.fotosik.pl]Obrazek[/UR[URL=http://www.fotosik.pl]Obrazek

W tym roku malw mamy malo
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ale w przyszłym może być ich więcej, to malwowe przedszkole, które mamy Dzięki Mai ;:196 ;:167

Obrazek

A to moja Limelight, która zaczyna kwitnąć
Obrazek

Obrazek

I jedna z ostróżek, czyż nie jest piękna?
Obrazek

Jak już wspomniałam, zakończyły się prace związane z remontem domu. Teraz czas na nasz cienisty zakątek... Ze względy na nasze wyjazdy, prace postępują powoli, ale mam nadzieję, że we wrześniu posadzimy już część host i zadarniacze.
Czeka nas jeszcze wyrównanie dużej części placu, gdzie było wkopywane szambo i teraz jest tam iście księżycowy krajobraz. I oczywiście dalsza częśc nasadzeń przed domem, bo jak widać jeszcze sporo czarnej ziemi jest niepokrytej roślinami :wink:
Dzisiaj ostatni wyjazd na wieś, a później na dwa tygodnie się z nią pożegnamy, bo wyjeżdzamy na urlop. Mam nadzieję, że uda mi się połączyć z netem i będę zaglądała do Was od czasu do czasu
;:196 ;:3
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Kontakt:

Post »

:wit Asiu cudowna ostróżka a liliowce coraz bardziej mnie kusicie nimi ;:224 chyba i u mnie znajda swe miejsce ;:108 sąsiadów zazdroszczę bo ja nie mogę na swoich liczyć niestety ;:223 Życzę udanego wypoczynku a przede wszystkim dużo ;:3 ;:3 ;:3 ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”