Ogródek AGNESS cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 8

Post »

Aga męcz nas jeszcze , proszę ;:180
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agniesiu witaj. :wit
Skalniaczki masz cudne i ciekawie wyekspnowane, każdy na właściwym miejscu.
Tulipany wspaniałe, u mnie podobnie, jak narcyzy odmiany się nie zgadzają, pomimo, że kupowałam w woreczkach ze znacznikami.
Taki bordo z niebieskim środkiem mam i ja, ale nie uchwyciłam go tak ładnie na zdjęciu, jak u Ciebie. :)
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No nie te tulipany na 1 fotce są niesamowite. Musiałabym jechać dziś by je zobaczyć, ale nie mogę. Raz ze masa roślin czeka na wsadzenie a dwa jestem niestety chora.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś, tulipany śliczne!! Moje w tym roku niezbyt udane...
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Cudowne tulipany!!!!Fantastyczne ujecia ....robisz genialne zdjęcia ;:180
;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Chciałam podpiąć się pod pytanie Jagusi,ale juz odpowiedziałaś.Kolor jest naprawdę niesamowity i niespotykany.Takimi widokami możesz męczyć nas codziennie.
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Ale pewnie nazwy odmianowej nie znasz? Ja swoich nie znam... ale tę akurat chciałabym poznać, żeby kupić. Ta wiedza czasami jednak się przydaje...
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Tadku faktycznie wiele jest ładnych kęp tulipanków, ale jest kilka marniejszych, nie martwię się tym, bo wiadomo, te nowe odmiany są delikatne, a ja ich wykopywać nie będę , zbyt dużo ich jest i wiele w takich miejscach, ze ciężko sie dostać do cebul :roll:

Aga ;:196 a pewnie, ze będę męczyć ....i to już 8-) :lol:

Tajeczko moje skalniaczki muszą być temperowane, bo na skalniaczku mało miejsca, a dla kazdego musi sie znaleźć :D Po prostu nie umiem z niczego zrezygnować 8-) :lol: Dlatego kępki muszą być małe....czego strasznie żałuje, bo urok dużych rozrośniętych kęp jest nieporównywalny...

Ula współczuję choróbska, już teraz wreszcie ciepełko, to mam nadzieje wszystkie wirusy szybko pierzchną .....

Moniś, mam nadzieję, ze przyszły rok będzie lepszy dla Twoich tulipanków. Ale u Ciebie wcale nie odczuwa sie ich braku, bo zaczęła kwitnąć chluba Twojego ogrodu, czyli Rh i azalie. Dosłownie bajka....

Danuś kochana jesteś ;:196 dziekuje :D Tulipanki baaardzo lubię i sadzę bez opamiętania...gdzie sie tylko da....ale niestety później te żółknące liscie nie są wielką ozdobą :lol:

Małgosiu bardzo sie cieszę, ze się podobają ...bo, póki kwitną pomęczę Was jeszcze 8-) :lol:

Jagusiu mam gdzieś metkę z tulipanków, później poszukam i napiszę :D
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Agness, piękne Twoje skalniakowe widoki, tulipanki też- zwłaszcza te różowe, subtelne bliźniaki-one jakoś tak nieśmiało wyglądają :)
Jeśli masz za dużo marzanki- to chętnie kępkę przygarnęłabym(napisz, co chciałabyś w zamian- albo zapłacę)- mam wielki skalniak i przydałoby sie coś jeszcze do niego dodać,czego nie mam :)
A co to za roślinka z takimi błękitno-bladymi kwiatkami?Nie niezapominajka i nie floks....coś tam jeszcze pokazałaś fajnego :)

Pozdrawiam. ;:196
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Marzanka rzeczywiście u Ciebie szaleje :) Trochę szkoda delikatnej skalnicy, bo w tym boju o kawałek ziemi wiadomo kto wygra. U mnie marzanka ma zakaz wstępu na skalniak i walczy o miejsce w ogródku ziołowym z równe ekspansywną miętą :)
Mazus kwitnie :!: Obserwuję jego niesamowite kwiatki prawie z nosem przy ziemi. Mają wdzięk storczyków tyle że w miniaturze :)
Awatar użytkownika
izabell12
500p
500p
Od: 23 lip 2009, o 11:34

Post »

Jak zwykle jest u Ciebie na czym oko zawiesić :)
A w ogrodzie mojej mamy domek wróżek jest schowany...
Zapraszam Ogród Izabell
Izabell
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Aga , no nie do wiary , że u Ciebie jeszcze tulipany w pełni rozkwitu dają koncert na pierwsze skrzypce , podczas , gdy u mnie już przekwitają . Po niektórych już zostało tylko wspomnienie i fotki .

Piękne w kolorach , jak i kształtach ;:108 . Cudownie musi na żywo wyglądać ten spektakl :uszy .

Zawsze wpadam do Ciebie , by nacieszyć oczy , dziękuję Aguś ;:196 .
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Twoimi tulipanami możesz mnie męczyć! Są śliczne! I tyle różnych! Te papuzie niesamowite!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu PW ;:196

Jacku jak tylko obie roślinki przekwitną to je wykopię , rozdzielę i marzanka pójdzie w inne miejsce w ogródku, gdzie bez szkody dla innych delikatniejszych będzie mogła sie rozrastać :D
Bardzo się cieszę, ze Mazus zakwitł Ci, u mnie na razie tylko 2 kwiatuszki, ale też rusza. Te kwiatuszki wymagają żeby sie nad nimi pochylić, sa drobniutkie, ale takie piękne :D

Andrzejku a kwitnie coś, kwitnie, tylko jakiś internet wolny i zdjęć wrzucić nie mogę :roll: :lol:

Izuś bardzo dziękuję i zapraszam :D

Jagódko u mnie kilka odmian dopiero rozkwita :D , przekwitły tylko jedne takie naj.... naj.... wcześniejsze :D Jest naprawdę bardzo kolorowo, ale na dworze zrobiło się gorąco, więc myślę, ze zaczną szybko przekwitać, wydaje mi sie, ze tak długo się trzymały przez te ostatnie chłody.
Jagódko bardzo się cieszę, ze do mnie zaglądasz i serdecznie zapraszam ;:196

Miłeczko ja też bardzo lubię papuzie , najbardziej zachwycają mnie Rococo, zrobiła sie taka wielka kępa i każdego dnia wyglądają całkiem inaczej....jeszcze Was nimi pomęczę 8-) :lol:
Awatar użytkownika
Kalmia
1000p
1000p
Od: 15 maja 2007, o 14:19
Kontakt:

Post »

Agness, tulipany przepiękne!!! :D ;:138 Zeszłą jesienią miałam fazę na narcyzy i hiacynty, a teraz tulipany mi chodzą po głowie ... :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”