Rabatki Konstantego część 3
Re: Rabatki Konstantego część 3
Ewuniu fajne pomysły na karmnik co do tego worka z mięsem to fe.Życzę udanego spotkania.
- teresat
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 lip 2008, o 22:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewo, anturium możesz spokojnie przesadzić do doniczki, nic mu nie będzie. A jeśli jeszcze nie otrzepiesz korzeni z ziemi, to nawet nie zauważy, że mieszkało w innej 'doniczce' 
Karmniki super, mam co prawda jeden drewniany, ale na pewno do każdego kolejnego będą zlatywać się stołownicy.
Zwłaszcza ten z butelki mnie zainteresował.
Teraz taki czas i myszy szukają miejsca na zimę, wchodzą gdzie się da.
Moje koty polują, taka ich natura.
I stąd moja propozycja. Może Ojcowie przygarnęliby jaką biedę. Chętnie podejmę się wyszukania kota i skontaktowania w sprawie adopcji.
Zdarzają się do adopcji koty, które nie chcą się oswoić i po sterylizacji szukają swojego miejsca na ziemi; jakiegoś gospodarstwa, stodoły i przychylnego człowieka.
Nakolankowych kotów jest zatrzęsienie: młodych, dorosłych, dowolnego umaszczenia i płci.
A posiadanie kota ma tą dobrą stronę, że nie ma w domu nieproszonych gości i marchewka na grządce też jakby bezpieczniejsza.
Zresztą, nie będę Ciebie przekonywać, wszak Ty też masz kota

Karmniki super, mam co prawda jeden drewniany, ale na pewno do każdego kolejnego będą zlatywać się stołownicy.
Zwłaszcza ten z butelki mnie zainteresował.
Teraz taki czas i myszy szukają miejsca na zimę, wchodzą gdzie się da.
Moje koty polują, taka ich natura.
I stąd moja propozycja. Może Ojcowie przygarnęliby jaką biedę. Chętnie podejmę się wyszukania kota i skontaktowania w sprawie adopcji.
Zdarzają się do adopcji koty, które nie chcą się oswoić i po sterylizacji szukają swojego miejsca na ziemi; jakiegoś gospodarstwa, stodoły i przychylnego człowieka.
Nakolankowych kotów jest zatrzęsienie: młodych, dorosłych, dowolnego umaszczenia i płci.
A posiadanie kota ma tą dobrą stronę, że nie ma w domu nieproszonych gości i marchewka na grządce też jakby bezpieczniejsza.
Zresztą, nie będę Ciebie przekonywać, wszak Ty też masz kota

- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewka, to "coś" w woreczku wygląda okropnie. Ja nie boję się żadnych żywych stworzeń (prócz szczura) ale martwe budza moje obrzydzenie cokolwiek by to było bleee...
Tez zamierzam zrobić karmnik na jabłko. Pomysł świetny
Tez zamierzam zrobić karmnik na jabłko. Pomysł świetny

- Zyta
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Ewuś byłam na przy sympatycznym Foremkowym spotkaniu za Lublinem.
Ewo zapowiadają zimę..
i chyba skończy nam sie laba.. ciepełko ..
i nawet kupiłam nasionka i karmę dla ptaszków ...
ech .. a tak było fajnie .. cieplutko..
nawet opon jeszcze nie wymieniłam..
i chyba skończy nam sie laba.. ciepełko ..
i nawet kupiłam nasionka i karmę dla ptaszków ...
ech .. a tak było fajnie .. cieplutko..
nawet opon jeszcze nie wymieniłam..
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Witam miłych gości :Liskę,Zytę,Dodad,Teresat,Andzię(tel.)z ostatnimi chwilami ciepłego listopada.Ledwo co Artur przywiózł i osobiście zataszczył na przyszły skalniak czyli niegdysiejszą Piaskową Górkę w przebudowie trzy piękne płaskie wapienie,zdecydował,że schodki najlepiej oprzeć o mur graniczny i tak też zrobiliśmy.Zlikwidowałam ostatnie pelargonie angielskie,ziemia poszła na skalniak,a skrzynki do piwnicy. Zauważyłam liście lilii św. Antoniego(?) .Kwitną kolejne prymule,oprócz żółtych,ciemno różowa i białe.
Kalanchoe czerwone okazało się być pełne(białe nie).Zamówiłam przezornie jeszcze w październiku doniczkę jak to określono "w stylu skandynawskim" czyli w kształcie wielkiej filiżanki ze spodkiem malowane w drobne wzorki o tematyce zimowej,kolorystyka-czerwień i biel czyli jak moje zasłony,poduszki na krzesła itp w kuchni,pewnie kalanchoe nieźle się będzie prezentować w tej donicy?

Lisko-kupiłam na razie dwie wielkie kule dla ptaków i trochę mieszanki sypkiej,niedługo trzeba będzie dokarmiać. Tego karmnika nie zamówiłam.

Zyto-Cieszę się,czytałam relację ,co za przygody,jakaż możliwość dalszego zacieśniania więzi między forumowych!:;230 Liczę,że zdobyczne żurawki pokażesz.
Dodad-ojciec B. pewnie liczył na moją żywszą reakcję,jakieś wrzaski, omdlenie może?Albo z dobrego serca chciał złapaną w łapkę mysz przekazać Kostkowi.Karmnik dla kwiczoła pewnie zostanie wykonany w pierwszej kolejności,zeszłego roku rzucałam mu jabłka w śnieg,wiem,że Tess nabijała je na ogrodzenie,ale nie mam takiej możliwości.
Teresat-odpisałam na pw.Poszukam ładnej ceramicznej doniczki i delikatnie anturium przesadzę.
Kalanchoe czerwone okazało się być pełne(białe nie).Zamówiłam przezornie jeszcze w październiku doniczkę jak to określono "w stylu skandynawskim" czyli w kształcie wielkiej filiżanki ze spodkiem malowane w drobne wzorki o tematyce zimowej,kolorystyka-czerwień i biel czyli jak moje zasłony,poduszki na krzesła itp w kuchni,pewnie kalanchoe nieźle się będzie prezentować w tej donicy?

Lisko-kupiłam na razie dwie wielkie kule dla ptaków i trochę mieszanki sypkiej,niedługo trzeba będzie dokarmiać. Tego karmnika nie zamówiłam.

Zyto-Cieszę się,czytałam relację ,co za przygody,jakaż możliwość dalszego zacieśniania więzi między forumowych!:;230 Liczę,że zdobyczne żurawki pokażesz.
Dodad-ojciec B. pewnie liczył na moją żywszą reakcję,jakieś wrzaski, omdlenie może?Albo z dobrego serca chciał złapaną w łapkę mysz przekazać Kostkowi.Karmnik dla kwiczoła pewnie zostanie wykonany w pierwszej kolejności,zeszłego roku rzucałam mu jabłka w śnieg,wiem,że Tess nabijała je na ogrodzenie,ale nie mam takiej możliwości.
Teresat-odpisałam na pw.Poszukam ładnej ceramicznej doniczki i delikatnie anturium przesadzę.
- Zyta
- Kontakt:
Ewuś gdzie można kupić taki elegancki karmnik?
Żurawkom fotki zrobiłam i wkleję u siebie.
Pokaż to anturium bo ja go nie widziałam i nie wiem dlaczego.
Żurawkom fotki zrobiłam i wkleję u siebie.
Pokaż to anturium bo ja go nie widziałam i nie wiem dlaczego.

- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
I Kostek zainteresował się? Czy taka cudza padlina go nie kręci, musi mieć własnołapą? 

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- Andzia1
- Od: 15 maja 2009, o 07:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewciu, cieszę , że kamienie dotarły bez przygód. Jurajskie kamienie wybierane były w asyście wilczarza jurajskiego
Jeśli jeszcze będziesz kamienia potrzebować, to uzupełnimy na wiosnę, bo Artur odstawia swój "wóz" na zimę do domu - nie ma opon zimowych. No chyba, że zimy nie będzie
U nas karmnik (dzieło rąk mojego M) już wisi i na razie pusty czeka na zimę, ale te które pokazałaś też bardzo ciekawe i pewnie skorzystamy z pomysłu. W zeszłym roku gościliśmy grubodzioby i dzięcioły zielone między innymi
Teresat, pocięłam swoją miętę francuska i mogę się podzielić już ukorzenionymi sadzonkami, jeśli chcesz to podaj mi na pw adres - wyślę jeszcze przed mrozami.

U nas karmnik (dzieło rąk mojego M) już wisi i na razie pusty czeka na zimę, ale te które pokazałaś też bardzo ciekawe i pewnie skorzystamy z pomysłu. W zeszłym roku gościliśmy grubodzioby i dzięcioły zielone między innymi

Teresat, pocięłam swoją miętę francuska i mogę się podzielić już ukorzenionymi sadzonkami, jeśli chcesz to podaj mi na pw adres - wyślę jeszcze przed mrozami.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
regulamin Andziu
- teresat
- Od: 2 lip 2008, o 22:02
Wygląda na to, że kwiczoły w tym roku będą miały zaopatrzenie jak należy
tak wiele karmników się szykuje dzięki postom na forum
Andzia1, serdecznie dziękuję za dobre serce. Napiszę pw .
tak wiele karmników się szykuje dzięki postom na forum

Andzia1, serdecznie dziękuję za dobre serce. Napiszę pw .
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Białe kalanchoe nie jest pełne? - to znaczy udało Ci się zmienić przybranie w kwiaciarni????
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- EwkaEs
Witam ze znacznym ochłodzeniem,przygotowują nas na śniegi i śnieg z deszczem oraz marznącą mżawkę,ale na razie jest tylko zimniej.Przygotowałam agrowłókninę zimową dla swojej róży od Foggii,ale wiem,że jeszcze czas na okrywanie.Pierwiosnki chyba nie słyszały prognoz meteo,bo kwitną.
Zyto-karmnik wieloboczny oferuje Klub dla Ciebie wysyłkowo,moim zdaniem ładny lecz za drogi.Dziś rano wywiesiłam kulę karmy i było 15 sikorek oraz liczne wróble i zbłąkana synogarlica obrożna(dostała kaszę).
Bishop-własnołapnie osiągalne pająki,mole(rzadko),muchy,ćmy,motyle,dżdżownica(tylko wyciągnął i oglądał z bliska),mrówki,do kreta się nie dokopał,a rył niczym jamnik,myszy brak,ze szczurami na strychu uporaliśmy się w czasach przed Kostkowych.Oferowanej sztuki nie zabrałam,do przewozu zwłok wymagany jest pojazd specjalny,a ja jechałam miejskim autobusem,to jednak do centrum 8 i pól kilometra.
Elsi-tak pani w kwiaciarni bez oporu zdjęła dekorację z kwiatka i sprzedała za 10 zł.
Teresat -kwiczoł już był rekonesansowo,siedział pod pigwowcem,ale ten w tym roku miał tylko jeden owoc.
Zyto-karmnik wieloboczny oferuje Klub dla Ciebie wysyłkowo,moim zdaniem ładny lecz za drogi.Dziś rano wywiesiłam kulę karmy i było 15 sikorek oraz liczne wróble i zbłąkana synogarlica obrożna(dostała kaszę).
Bishop-własnołapnie osiągalne pająki,mole(rzadko),muchy,ćmy,motyle,dżdżownica(tylko wyciągnął i oglądał z bliska),mrówki,do kreta się nie dokopał,a rył niczym jamnik,myszy brak,ze szczurami na strychu uporaliśmy się w czasach przed Kostkowych.Oferowanej sztuki nie zabrałam,do przewozu zwłok wymagany jest pojazd specjalny,a ja jechałam miejskim autobusem,to jednak do centrum 8 i pól kilometra.
Elsi-tak pani w kwiaciarni bez oporu zdjęła dekorację z kwiatka i sprzedała za 10 zł.
Teresat -kwiczoł już był rekonesansowo,siedział pod pigwowcem,ale ten w tym roku miał tylko jeden owoc.
Janusz kupił wczoraj w Lidlu taki karmnik (wielokrotnego użytku, ok 10 zł) , myślę że w sklepach dla zwierząt też można szukać.

Pozdrawiam Elwira
- Zyta
- Kontakt:
Witaj Ewo

Mam ten katalog, nawet go nie otworzyłam.To taka firma że jak się raz na coś u nich z kusisz to zapewniają regularną dostawę katalogów... a bublów tam co nie miara sama mam kilka a to od nich prezent...EwkaEs pisze: Zyto-karmnik wieloboczny oferuje Klub dla Ciebie wysyłkowo,moim zdaniem ładny lecz za drogi

- EwkaEs
Pada zapowiadany śnieg puszysty,biały i mokry!
Olu(Ogród Azy) u Ciebie już pewno leży kilka centymetrów?Na noc zapowiadają mróz,zabrałam moje pól dyni zza okna do środka do kuchni,bo byłoby żal.Dziś dostałam jeszcze sporą cukinię,chyba będzie faszerowana,bo na zupę wydaje mi się zbyt dojrzała i za duża po prostu.
Elwirko wielkie dzięki za info o karmniku z Lidla,wybiorę się tam także,może jeszcze będą,to jest cały karmnik w cenie niższej niż karma w środku.
Zyto-ja mam w pracy ten zegaro-budziko-termometr klubowy,Mama należy...Kawa z Biedronki na razie liście ma zielone i błyszczące,warunki jej odpowiadają.
Olu(Ogród Azy) u Ciebie już pewno leży kilka centymetrów?Na noc zapowiadają mróz,zabrałam moje pól dyni zza okna do środka do kuchni,bo byłoby żal.Dziś dostałam jeszcze sporą cukinię,chyba będzie faszerowana,bo na zupę wydaje mi się zbyt dojrzała i za duża po prostu.
Elwirko wielkie dzięki za info o karmniku z Lidla,wybiorę się tam także,może jeszcze będą,to jest cały karmnik w cenie niższej niż karma w środku.
Zyto-ja mam w pracy ten zegaro-budziko-termometr klubowy,Mama należy...Kawa z Biedronki na razie liście ma zielone i błyszczące,warunki jej odpowiadają.