Ankowo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ankowo

Post »

Marzenko, dobrze że Ci się udało popracować, bo u nas to prawie cały czas padało ostatnio i znowu zaległości się porobiły w ogródku. Ta najstarsza jagoda to nie pamiętam dokładnie ile ma- ale jak powiem że około 5 lat to nie będzie dużej pomyłki. Ten egzemplarz bardzo wolno rośnie, ale to chyba zmienna cecha, zależnie od odmiany.
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gratuluję trzódki :wit . Ładna ta kurka ze zdjęcia i widać, że jest bystra. No i ten kolor (jakoś wyobrażałam sobie, że kupisz blondynki a tu taka niespodzianka). Myślę, że szybko u Ciebie nabiorą eleganckiego wyglądu.
Z życzeniami sukcesów w chodowli pozdrawiam i zmykam spać ;:19
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Zielona_Ania pisze:kurki spisały się na medal- 10/10 ! Czyli każda zniosła jajko
Czyli nie za ładne, ale wydajne! I to tak codziennie będzie? Czyli dziennie na jednego skalniaczka, bylinkę zarobią :;230
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Gratuluję jajek :D Ale masz fajno :D
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu gratuluję kurek. :)
Bardzo lubię wszelkie zwierzęta i ptactwo domowe.Przypomnało mi się, jak moi rodzice kiedyś hodowali. Moja mama zawsze kupowała małe kurczątka. Pamiętam, że na początku kroiła im jajka wymieszane z drobno posiekanym mleczem. Sądziłam , że i Ty kupisz małe kurczątka, a to od razu duże kurki. :) :) :)
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu- myślałam że będą różne te kurki, no ale skoro była okazja kupić, to są takie rude. Dziękuję za słowa wsparcia ;:196

Marto- dzisiaj produktywność kurek spadła- na razie tylko 3 jajka. Wczoraj chyba były w szoku i tak się postarały na powitanie :;230 Ważne żeby nabrały sił i wigoru.

Izo- dzięki ;:196 Jajka to jedno, ale też chodzę słuchać jak gdaczą -bardzo odprężający dźwięk :D

Tajko-dziękuję :D Ja nie mam teraz warunków na kurczątka. Rodzice kiedyś tak hodowali- pisklaki miały specjalną lampę i pamiętam że jajka siekane z pokrzywą dostawały i twarożek.

Dzisiaj kury otrzymały w prezencie paszę "Kurka Naturka" :D
Ja dostałam cudną przesyłkę od Oli - AAleksandry ;:138 Nie spodziewałam się takiej paki nasion! Super zapas- bo i do posiania i w kuchni od razu można wykorzystać przyprawy :D Oleńko wielkie dzięki ;:196 Jesteś wielka ;:180
Zobaczcie sami- widać tam nasiona dyni i cukinii, to można stwierdzić jakie wielkie paczki są z nasionkami!
Obrazek
Jest czarnuszka, kolendra, kozieradka, kardamon, cumin, ogórek biały, dynia Jack of Traders, Fasola Lady Di, Rzodkiewka olbrzym, Cukinia Striato D' Italia i kapusta Bawole Serce :D O rany ile dobrego ;:137
Awatar użytkownika
Agnieś
1000p
1000p
Od: 7 lut 2008, o 19:14

Post »

Aniu zaglądnij do mnie :wit
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Aniu, nie wymagaj od kurek zbyt wiele :wink: Niech się poduczą najpierw, gdzie te jajka mają znosić :lol: Co do jagody kamczackiej, to w tym roku porządnie zaowocuje mi Karina, którą kupiłam 2 lata temu, jako mały krzaczek (w zeszłym roku było kilka owoców, ale córki zjadły, więc nie wiem, jak smakowo, bo wielkość to ma super, krzew zresztą rośnie bardzo silnie).
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dominiko bez obaw. Kurki są bardziej dla przyjemności niż dla korzyści, więc nie przejmuję się tym znoszeniem. Cieszę się że już zaczynają same wchodzić na grzędę i nawet jedna dała się pogłaskać - czyli oswajanie jest szybkie. Chodzę do nich i gadam żeby się przyzwyczaiły do człowieka.
Moje dwie nowe jagody są NN - powinny się sprawdzić jako zapylacze, zawsze więcej się zbierze. Też bym chciała taką Karinę- zachęciłaś mnie tym, że rośnie silnie :)
muszu852
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ho ho...
No to niedługo bedziesz Kobitka z "jajami" :;230
i widzę, że kotek Ci dzielnie pomaga w Twoich pracach ogrodowo-warzywnych :)

pozdrawiam Michał
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No, Michale nie wiem już co lepsze, to, czy "jaja prosto od chłopa" jak się ktoś ogłaszał :;230
Koty (bo jest ich stado) pomagają (czasami) . Dzisiaj jeden wskazał mi ślimaka pod folią i w ten sposób uratował kalarepkę. Jakby się je udało wytresować, żeby tak zbierały ślimaki i przynosiły w jedno miejsce ;:224
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Chętnie śledzę twoją przygodę z ptactwem domowym, bo mam sentyment do kur. Kojarzą mi się z moją babcią, wakacjami na wsi i dzieciństwem. Lubiłam obserwować kury, karmić je okruchami i słuchać ich gdakania. Uwielbiałyśmy z siostrą tropić, gdzie kury zniosły jajka. A że gospodarstwo było dość duże, to w różnych, dziwnych miejscach te jaja znajdowałyśmy.
Pamiętam, że babcia, zwłaszcza kurczakom, przygotowywała taką mieszankę - pkrojony krwawnik z czymś, chyba jakąś paszą.
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2009, o 07:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zielona_Ania pisze:No, Michale nie wiem już co lepsze, to, czy "jaja prosto od chłopa" jak się ktoś ogłaszał :;230
Koty (bo jest ich stado) pomagają (czasami) . Dzisiaj jeden wskazał mi ślimaka pod folią i w ten sposób uratował kalarepkę. Jakby się je udało wytresować, żeby tak zbierały ślimaki i przynosiły w jedno miejsce ;:224
Aniu...mnie "zabił" napis tego typu: "Rolniku, nie myj jaj przed skupem!" autentycznie widziałam to na własne oczy a nie na joemonster. :;230 :;230
A na ślimaki mogę Ci mojego psa pożyczyć.... zjada je ze skorupkami też... ;:224
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam nadzieję Izo, że moje w znoszeniu jajek ograniczą się do kurnika :D . W razie czego będę szukać na wybiegu. Co do karmienia zastanawiam się, czy robić listę tego co kury lubią, czy tego czego nie lubią. I chyba ta druga będzie krótsza :;230

Aniu- to hasło jest świetne :D No i naprawdę ma głęboki sens :P
Rany- Twój Tytus to skarb! U mnie by się objadł za wszystkie czasy :)
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

A jak dziś kurki się czują? Już na wybiegu?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”