[Izo]-- dziękuję za gratulację.Udzieliłaś mi cennej wskazówki odnośnie szachownicy.
Gdybym je wzięła na przetrzymanie, to może i u mnie by zakwitły.Będę jesienią próbowała jeszcze raz, gdyż to piękne kwiaty, trzeba także mocno je nawozić.
Peonio- dziękuję, dobrze, że istnieje to Forum, możemy wymieniać się doświadczeniami.
Elu- witaj

.Tulipany ze zdjęcia to Saxatilis (chyba).Ja z nornicami ciągle toczę walkę wraz z kotami,ale raczej bezskutecznie.Nornice u mnie narcyzów w ogóle nie jedzą.Wiesz, na ulubiony kwiat wiosenny nie mogę się jakoś zdecydować, co innego letnie, to róże i lilie.Pozdrawiam.
Agnieszko- dziękuję Ci bardzo, wiesz te sasanki z samosiewu jakoś się pokrzyżowały i wyszedł jeden,taki mdły kolor, a miałam fioletowe i czerwone.Nornice upodobaly sobie to miejsce i ziemia ciągle podniesiona wokół nich, także to tylko kwestia czasu, jak je podgryzą.
Gosiu07-Ja nie przesadzałam nigdy sasanek, także nie wiem, jak one by to zniosły, sadziłam
tylko doniczkowane białe, gdyż kolorowe sama wyhodowałam z nasion.
Izuniu-życzę Ci powodzenia w komponowaniu nowej rabatki hostowo- zawilcowej, a zawilce na pewno się przyjmą.
Ewo- witaj w moim ogrodzie.

Dziękuję za gratulację.Szachownice są piękne, spróbuję jeszcze raz posadzić je jesienią.Tak dużo cebul posadziłaś i tylko 1 zakwitła, to ja sadzę po 2 lub 3,gdyż one są dość drogie.